SmackDown pregled – Okrenuti leđa familiji

Samo nas nekoliko dana dijeli od Elimination Chamber PPV-a, odnosno sljedećeg PPV-a za SmackDown, što znači da smo ovaj tjedan dobili i posljednju epizodu SD-a pred show. Kao i obično, SmackDown nas je fantastično uveo u priče i mečeve koji će se dogoditi na PPV-u, iako je bilo samo dva tjedna razmaka između Rumblea i Chambera, no razlog zašto su svi feudovi tako dobro građeni je taj što su se oni za ove priče krenuli brinuti davno prije Royal Rumblea, a ne tek nakon što je Rumble završio.

U main eventu showa dobili smo meč između vječitih rivala, Cene i Ortona. Meč je bio onakav kakav sam i očekivao – solidan jer Orton i Cena nemaju tako dobru kemiju da proizvedu baš odličan meč, pogotovo kada dobiju desetak minuta na SmackDownu. No, nisam očekivao odličan meč, očekivao sam solidan i to je ono što sam dobio. Jedino su mi na kraju smetali kickouti iz finishera, mislim kako to ne bi trebalo biti toliko forsirano na tjednim showovima.

Overbookiran kraj mi se također jako svidio, nakon što je sudac dobio udarac Wyatt se upleo u meč i napao Cenu, ali se pojavio Harper uz odlične pozitivne reakcije od publike i napao Wyatta. Na kraju je Cena uspio ostvariti pobjedu. Odlično bookiraju Harpera kao facea u ovih nekoliko tjedana i zbog toga dobiva odlične reakcije. Nemam problema s time što je Cena uzeo pobjedu jer ipak brani titulu u nedjelju, dok bi Orton trebao pobijediti Harpera na PPV-u, a ovaj mu poraz ne odnosi mnogo jer zbog ovakvog završetka. Nakon ovakvih interakcija između njih trojice, želio bih vidjeti Triple Threat Wyatta za pojas.

Drugi učesnici Elimination Chambera imali su svoj zaseban dio na SmackDownu. Show je najprije otvorio Daniel Bryan u svom rodnom gradu, no ubrzo ga je prekinuo Miz te su njih dvojica imali još jednu zanimljivu konfrontaciju uz odličnu reakciju publike. Ubrzo se pojavio i Corbin koji se osvrnuo na konfrontaciju s Mizom prošli tjedan za komentatorskim stolom, onda se upleo i Ambrose, a zatim i Styles što je postavilo 4-way meč između njih. Jedan zanimljiv segment za započeti show, publika je bila živahna i reagirala je na sve što su ovi u ringu govorili. Isto tako je to bio pametan potez staviti Bryana u ovaj segment s obzirom kako je u svom rodnom gradu i publika ga potpuno očekivano i očito podržava.

Sam meč mi je bio jako zabvaan. Izbjegli su onu tipičnu formulu jednog 4-way meča gdje dvojica leže a dvojica se tuku, akcija nikad nije stala, bilo je jako zanimljivo s nekoliko odličnih sekvenca (kao naprimjer ona izmjena pinnova između Corbina, Stylesa i Ambrosea) i jako dobrih near fallova pri kraju. Na kraju je Corbin uzeo pobjedu pobijedivši Stylesa. Malo me iznenadio rezultat u neku ruku, ali se meni apsolutno sviđa. Opet ću istaknuti kako Corbina bookiraju fantastično i ovo je dokaz. Napravio je pin na Stylesu što je još bolje, dok ovo Stylesu ne oduzima mnogo momentuma jer je pobijedio Ambrosea prošli tjedan, a uostalom je ovo bio 4-way meč. Jako sam uzbuđen za Chamber meč u globalu. Iako glasine govore kako će prvak biti Wyatt, apsolutno sve se može dogoditi u ovom meču i svaki učesnik ima barem malo šanse osvojiti meč što je odlično.

Meni osobno najdraži dio večeri je bilo dvostruko potpisivanje ugovora između žena. Da, dvostruko. Dva rivalstva, onaj između Bliss i Naomi te onaj između Becky i Mickie. Svaka cura dobila je svoje vrijeme na mikrofonu i bile su maestralne. Najprije je Mickie James imala promo gdje je rekla kako će zaustaviti Becky u svome naumu da uzme sve zasluge za uspjeh žena u WWE-u, a da ono što je ona napravila nestane. Obožavam njen stil govorenja, jako spor ali efektivan. Zatim je Becky imala izvrstan babyface promo gdje je rekla kako ona to nije htjela učiniti, ali sada kada je Mickie pokrenula sve to, ona će je prebiti na Chamberu. Becky je izvrsna u ovakvim promoima, to je pokazala i ovdje. Zatim je Alexa uzela mikrofon i imala je izvanredan promo. Zapravo se obraćala Becky u cijelom segmentu (iako joj je protivnik Naomi), a kada je htjela potpisati ugovor, sjetila se da je zapravo i Naomi bila u tome ringu i rekla je ‘Ah, nema veze, ionako ću te pobijediti na Chamberu.’ To je bilo toliko genijalno i pokazalo je zašto se po meni Alexa može pariti sa svim curama na mikrofonu, ali definitivno je jedna od boljih u kompaniji. Njena arogantnost je toliko zabavna kao i njeni izrazi lica tijekom ulaska u ring. Na kraju, promo je imala i Naomi koji je bio solidan, no najbolji dio je bio kada je udarila Alexu nogom u glavu. Tu je započeo jako zabavan brawl koji je završio kada su Mickie i Alexa pobjegle. Zaista izvanredan segment. Cure su vrh.

Crews je pobijedio Zigglera za minutu. To je prilično zanimljiva odluka, mislio sam da će rezultat biti upravo suprotan, no drago mi je da je Crews napokon uzeo pobjedu na showu i to na ovakav način. Nakon meča, Ziggler ga je napao stolicom, pojavio se Kalisto, no i on je dobio stolicom. Nakon meča je Bryan najavio Handicap meč za PPV. Jako mi se sviđa kako su ovo postavili, iako nisam najveći obožavatelj Handicap mečeva. Možda bi bilo bolje da su sačuvali ovaj Crews/Ziggler meč za PPV pošto je Ziggler već pobijedio Kalista dva puta. No, prebijanje stolicom je bilo jako kul.

Natalya i Nikki Bella imale su odvojeni intervju kako ne bi došlo do moguće tučnjave. Imale su jednu jako zanimljivu konfrontaciju koju je Natala zaključila rečenicom u kojoj je rekla da nije udana, John Cena bi vjerojatno bio s njom, a ne s Nikki. Ovaj feud ima svoje cheesy strane, što je bila upravo ova rečenica koju sam naveo, ali i još nekoliko drugih izjava u kojoj je Natalya spominjala Cenu. No, sviđa mi se kako su ih odvojili na intervjuu zbog mogućeg brawla jer su njihove tučnjave bile fantastične. No, ipak smo dobili jednu i to na Talking Smacku kada je Natalya napala Nikki. Zaista mi se sviđa kako su ovaj feud izgradili i jedva čekam njihov meč. Jedino sam htio da dobiju stipulaciju, ali vjerujem kako će imati još koji meč nakon PPV-a.

12-man tag meč služio je kao solidan preview onoga što ćemo vidjeti u Turmoil meču na PPV-u. Nije bio odličan meč, no bio je zabavan. Nadam se da će takav biti i PPV meč. Drago mi je da je Ascension uzeo pobjedu ovdje i da ne ulaze u meč baš kao jobberi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Okrenuti leđa familiji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*