SmackDown pregled – Oko za oko

Dean Ambrose otvorio je ovotjedni SmackDown i govorio o onome što se dogodilo na Rawu. Rekao je da je uništio Jerichovu jaknu zato što je on uništio njegova Mitcha. No, napravio je još nešto gore, a to je da je pokušao završiti njegovu karijeru i oduzeti od njega život. No, svjetla su se onda ugasila i kada su se vratila, Jericho je stajao nad ležečim Ambroseom. Jericho je zatim na Ambrosea stavio jaknu koja je predodređena za luđake i krenuo ga udarati te mu naposljetku svega dao Codebreaker. Dobar segment za započeti show. Ovo s jaknom je bilo fora. Drago mi je da je Ambrose spomenuo to da ga je Jericho umalo poslao u mirovinu kada ga je udario biljkom i da je on upravo zbog toga ljut, a ne toliko zbog jedne jedna biljka je prilično sulud razlog da se dvojica muškaraca potuku. Nadam se da će Ambrose i Jericho dobiti stipulaciju na Extreme Rulesu i da će proizvesti kvalitetan meč.

Rusev vs Sin Cara (3:10)

Revanš s Rawa. Ondje smo vidjeli kako je Sin Cara odnio pobjedu nakon distrakcije Kalista, no ovdje je rezultat bio drugačiji. Kalisto je bio za komentatorskim stolom, no u jednom trenutku ga je Rusev udario nakon što ga mu je Lana odvukla pažnju. Rusev se zatim vratio u ring i Accoladeom ostvario pobjedu. Upravo ovo se trebalo dogoditi i na Rawu. Rusev uopće nije trebao izgubiti od Sin Care, bez obzira na to što se Kalisto upleo. Rusev je trebao razbiti obojicu i poslati Kalistu jasnu poruku za Extreme Rules već tada. Ovako smo samo dobili taj famozni 50-50 booking koji baš ne pomaže. Ali barem je Rusev ispao jak ovdje. Predviđam da će on uzeti titulu.

Dana Brooke vs Becky Lynch (2:53) 

Nakon što je napravila svoj debi na Rawu napavši Becky Lynch, Dana Brooke imala je svoj prvi meč na glavnom rosteru i to upravo protiv Becky. Meč nije bio ništa posebno, vrlo kratko je trajao tako da se nije puno niti razvio. Emma je bila kraj ringa i na kraju je omela Becky ubodom u ozlijeđeno oko te je Dana to iskoristili i ostvarila pobjedu. Ne baš impresivan debi za Danu Brooke. Možda su joj trebali dati malo više vremena da se pokaže jer bi mogla proizvesti barem solidan meč s Becky. Isto tako mislim da nije već trebala ostvariti pobjedu protiv Becky koliko god ona prljava bila. Predviđam da će Becky Lynch i Emma imati meč na Extreme Rulesu. Volio bih da umiješaju Sashu Banks u ovo, nismo je vidjeli na TVu prilično dugo i potrebna je ovdje pošto su ona i Becky već ujedinili snage ranije ove godine pa ih ima smisla ponovno združiti.

Kofi Kingston vs Aiden English (3:50)

Prije meča, New Day i Vaudevillainsi su imali kratku i solidnu konfrontaciju o svojem nadolazećem meču na Extreme Rulesu. Sam meč je bio solidan za vrijeme dobiveno, ali pre kratak da bude nešto previše dobro. Akcija nije bila loša i da su dobili više vremena mogli su proizvesti kvalitetan meč, ali nisu. Ostatak New Daya i Simon Gotch su bili protjerani u backstage, a English je iskoristio nepažnju Kingstona i uz pomoć užadi uzeo pobjedu. Sviđa mi se što je English uzeo pobjedu ovdje, Vaudevillainsi su ispali prilično jaki u cijeloj ovoj priči iako mislim da nemaju velike šanse za osvojiti titulu.

The Usos vs Luke Gallows & Karl Anderson (11:00)

Najavili su meč između Gallowsa i Reignsa za SmackDownu tako da baš ne znam zašto smo odjednom dobili ovaj meč. Prvi malo duži i bolji meč na showu, ali puno više mi se svidio njihov meč s Rawa od prije par tjedana. Styles i Reigns nisu smjeli pristupiti ovome meču nego im je bilo zabranjeno pojaviti se. Solidna, u pojedinim trenutcima i pomalo dosadna akcija. Možda je čak meč trebao trajati malo kraće. Na kraju je završio diskvalifikacijom Gallowsa i Andersona kada je tuča izbila van ringa. Na kraju su Gallows i Anderson stolicama prebili Usose. Dobar booking za Gallowsa i Andersona ovdje, svidjelo mi se kako su jednostavno prebili Usose zbog odsutnosti Reignsa. Ispali su jaki i to je ono što im treba u ovome trenutku.

R-Truth & Tyler Breeze vs Goldust & Fandango (1:35)

Moram priznati da je ovo postalo užasno naporno. Priča između Goldusta i Trutha na samom početku bila je zabavna i da nisu ovoliko produžili i zakomplicirali priču, mogli su njih dvojica jednostavno postati tim i stvar gotova. Ako su se stvari samo odužile i postalo je dosadno. Priča uopće više nije interesantna i nikoga nije briga. U ovome meču je Fandango napao Goldusta jer je mogao, a Breeze je onda okrenuo leđa Truthu. Tako bezveze. Ovo treba nestati s TV-a.

Sami Zayn & Cesaro vs Kevin Owens & The Miz (11:30)

Najzabavniji meč na showu definitivno. Akcija je bila prilično brza kao što smo mogli i očekivati i bilo je dobrih poteza. Nesuglasice između sve četvorice su dobro odrađene i to dodaje dodatnu dinamičnost njihovom 4-Way meču na Extreme Rulesu. Zayn je u jednom trenutku slučajno udariti Cesaru Helluva Kick. Owens je zatim udario Frog Splash na Cesaru i uzeo pobjedu. Nakon meča je Owens udario Zayna, no onda je Miz iznenadio Owensa sa Skull Crushing Finaleom. Drago mi je da su negativci uzeli pobjedu ovdje da cijelo ovo rivalstvo ne bude jednostrano u korist pozitivaca. Segment nakon meča gdje je Miz udario Owensa i stajao s IC titulom na kraju je bio vrlo dobar. No, ne vjerujem da će Miz zadržati titulu na Extreme Rulesu. Ovo rivalstvo je vrlo dobro građeno. Dobar način da se napravi digresija u rivalstvu između Owensa i Zayna kako bi se ono produžila možda i do SummerSlama.

 

Pomalo dosadna epizoda SmackDowna. Ništa se posebno nije dogodilo i bilo je nekoliko lošijih booking odluka.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Oko za oko"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*