SmackDown pregled – Obnavljanje rivalstva

Dean Ambrose otvorio je ovotjedni SmackDown. Sjeo je na stolicu i rekao kako on nema dugoročne planove nego on živi za sadašnjost. Njegovi planovi ponekad odu u krivom smjeru, ali onaj u ponedjeljak nije. Iako je bio pretučen, Ambrose si je uspio zaraditi meč za WWE World Heavyweight titulu na Roadblocku. Owens je prekinuo Ambrosea i bio je ljut jer još uvijek nema pravog protivnika za WrestleManiju. Izjavio je kako je Ambrose slomljen čovjek, a onda ga pokušao napasti s leđa, no Ambrose se izmakao i udario Owensa stolicom te ga izazvao na meč. Ovo je bio vrlo dobar segment. Jako mi se sviđa situacija u kojoj se Ambrose trenutno nalazi. Što će se dogoditi ako Ambrose pobijedi Triple Ha i osvoji titulu? Hoće li opet ići na Triple Ha na WrestleManiji? Ili pak na svog trenutnog rivala Lesnara? Ili možda na svog najboljeg prijatelja Roman Reignsa? Ili čak na svu trojicu odjednom? Obožavam situacije gdje imamo više pitanja nego odgovora i Ambroseova pobjeda nad Triple Hom pomutila bi stvari oko WWE titule, a to bi bilo odlično.

 

The Usos vs League of Nations – **1/4

Ovo je bio prilično solidan meč kao što smo mogli i očekivati. Išao je po standardnoj formuli s dominacijom Sheamusa i Ruseva u prvoj polovini meča i onda zabavnom završnicom. Sheamus je na kraju ostvario pobjedu s Brogue Kickom. Liga Nacija je nanizala nekoliko uzastopnih pobjeda u zadnjih par tjedana što je poprilično čudno jer su na početku, još dok je Sheamus bio u rivalstvu s Reignsom, bili osuđeni na propast. Izgleda da će oni ići na Tag Team titule na WrestleManiji što je u redu, ali nikako ne bih volio da ih i osvoje. Nakon meča, Dudley Boyzi su se pojavili, unijeli stol u ring i napali Usose, pritom im rekavši kako je ovo zapravo osobno i da su lagali cijelo vrijeme. No, ipak nisu iskoristili taj stol jer bi time onda prekršili obećanje koje su dali. Sviđa mi se ovo mini rivalstvo Usosa i Dudleya, mislim kako će ta dva tima imati meč na WrestleManiji što je sasvim u redu.

The Miz vs Dolph Ziggler – NR

Na Rawu, The Miz je ostvario pobjedu nad Zigglerom pobijedivši ga Roll Upom u vrlo kratkom vremenu. Zbog toga smo ovdje dobili revanš njih dvojice. Meč je bio jednake duljine, no jedina razlika ovdje je rezultat jer je u ovome meču Ziggler uspio ostvariti pobjedu Backslideom i tako uzvratio udarac. Tipičan primjer 50-50 bookinga koji u ovome slučaju i nije najbolji način da se izgrade ova dva lika za WrestleManiju. Barem da su mečevi duži, ne bih ništa rekao.

Sasha vs Becky Lynch – **3/4

Nakon što je ovaj meč završio neodlučeno na Rawu te nismo dobili izazivača za Divas titulu, dobili smo revanš ove dvije na SmackDownu. Meč je bio jednake kvalitete sa dobrom akcijom i solidnim kontrama. Charlotte i Ric Flair su se pojavili tijekom meča i sjeli za komentatorski stol kako bi pratili meč. Nakon što je meč otišao van ringa te su Becky i Sasha udarile Double Lariat jedna drugoj, Ric Flair je zaplesao ispred njih dvije iz meni nepoznatog razloga. Nakon toga, Charlotte je napala obje cure i izazvala diskvalifikaciju kako opet ne bismo dobili izazivača. Sretna jer je mislila da ipak neće imati meč na WrestleManiji, Charlotte je bezbrižno hodala backstageom, ali je naišla na Renee koja ju je informirala da će sada braniti titulu u Triple Threat meču na WrestleManiji. Charlotte i Ric otišli su bez komentara. Način na koji je postavljen meč je prilično dobar, Charlotte je htjela izbjeći obje cure i tako izazvala diskvalifikaciju, no time se samo uvalila u veće probleme i dobila dvostruki izazov. Jedina zamjerka je za taj intervju u backstageu jer je Charlotte izjavila da ju Sasha nikada nije pobijedila. NXT se ne smije zanemarivati jer to je mjesto odakle ove cure potječu, a svi znamo da je Sasha ondje pobijedila Charlotte nekoliko puta.

AJ Styles vs Kofi Kingston – **3/4

New Day je imao promo prije meča o Ligi Nacija, ali prvenstveno o nadolazećoj obrani titula protiv AJ Stylesa i Chris Jericha na idućem Rawu. Što se tiče ovoga meča, drago mi je da su ga bookirali. Kofi Kingston pokazao se prilično pouzdanim hrvačom kada dobijem odličnog protivnika, a to je u ovom slučaju AJ Styles. Meč je imao zabavnih trenutaka i dobrih poteza, ostatak New Day se pokušao umiješati, ali je otjeran u backstage i nedugo zatim AJ Styles je s Springboard Forearm Smashom uspio ostvariti pobjedu. AJ Styles razvio je tri poteza kao svoje finishere u WWEu (Springboard Forearm, Styles Clash i Calf Crusher) i to je odlično, no nadam se kako glasine nisu točne i kako WWE neće zabraniti AJu da koristi Styles Clash. Uzbuđen sam za ovaj Tag Team meč na Rawu, moglo bi se svašta dogoditi.

Najavljeno je kako će se Brock Lesnar boriti protiv Bray Wyatta na Roadblocku. Wyatt je zatim imao kratak promo gdje je rekao kako je on više od čovjeka i kako se njemu zvijeri klanjaju. Mogu reći kako je to bio odličan promo Wyatta, ali ne znam ima li to kakvog efekta na njegovu relevantnost u ovome meču. Nadam se da će ga WWE dobro bookirati i da Wyatt neće izgubiti u nekoliko minuta nego da će pružiti dobar otpor Lesnaru.

Dean Ambrose vs Kevin Owens – **3/4

Još jedan dobar meč na ovome showu. Ova dvojica su se u zadnjih nekoliko mjeseci susrela toliko puta i mislim da smo svaki puta dobili barem solidan meč. Owensova dominacija nad ozlijeđenim Ambroseom je odlično prikazana, a Ambrose je u većini slučajeva dobro prodavao svoju ozljedu, iako je bila par trenutaka gdje je zaboravio. Dobro je prikazana i Ambroseova izdržljivost koja će biti ključan faktor u njegovu meču protiv Lesnara na WrestleManiji. Ambrose je ostvario pobjedu s Dirty Deeds nakon uzbudljive završnice. Poraz nije trebao niti jednom niti drugom ovdje, tako da bi diskvalifikacija ili neki sličan završetak ovdje bolje pristajao. Ambrose je sada pobijedio i Intercontinental prvaka, tako da ako ispadne iz utrke za WWE titulu, može se vratiti na Intercontinental titulu. Lijepo.

Vrlo dobra epizoda SmackDowna. Većina stvari bila je dobra, nije bilo ničega lošega što bi umanjilo kvalitetu showa. Ovotjedni SmackDown bio je bolji od Rawa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Obnavljanje rivalstva"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*