SmackDown pregled – Novo lice u ženskoj diviziji

Nastavljamo put prema Money in the Bank PPV-u s još jednom solidnom epizodom SmackDowna. Nije bila na razini prethodnih nekoliko jer osim Laninog povratka ništa se toliko konkretno u smislu pomaka priča nije dogodilo, no show je bio ispunjen solidnim mečevima i ponekom zanimljivom konfrontacijom.

Kevin Owens i Shinsuke Nakamura sukobili su se po prvi puta u jedan na jedan meču unutar WWE ringa. Možda su neki očekivali od ovoga meča da bude apsolutno izvanredan ili barem jako dobar, no ja sam i nekako očekivao da ovdje neće imati taj fantastičan meč jer će vjerojatno uskoro ući u feud pa ćemo se nagledati njihovih mečeva na PPV-u te ovdje nisu htjeli pokazati baš sve. Svejedno meč je bio prilično solidan i dovoljno zanimljiv za jedan main event SmackDowna. Akcija u stretchu je bila posebno dobra i pokazali su da mogu imati i taj odličan meč jednom kada dobiju priliku na PPV-u. Nakamura je pobijedio Owensa prilično čisto i time si vjerojatno osigurao meč za US titulu u budućnosti.

Baron Corbin je prije ovoga meča istukao Zayna u backstageu koji je trebao biti za komentatorskim stolom, no na kraju nije jer ga je ovaj prebio. Moram pohvaliti to kako su i dalje odlično nastavili graditi ovaj feud i nadam se da će njih dvojica nakon Money in the Bank imati neki finalni meč, možda i sa stipulacijom što bi bilo super. No, nije to bilo sve što je Corbin napravio. Nakon meča je napao Nakamuru i udario mu End of Days. Bilo je to jako dobro odrađeno i baš ono što je Corbinu trebalo s obzirom kako je zaredao nekoliko poraza. Mislim kako je on jedan od glavnih favorita za osvajanje meča.

Ostala dvojica iz MITB meča, Ziggler i Styles, imali su revanš ovaj tjedan nakon što je Ziggler prošli tjedan pobijedio Stylesa na pomalo prljav način. Ovdje je Ziggler također pokušao varati, no nije mu uspjelo jer je sudac sve primijetio. Meč nije dobio onoliko vremena koliko je dobio njihov prošlotjedni dvoboj, no bio je izrazito zabavan jer su uspjeli ugurati dosta toga u sedam minuta i dobro strukturirali meč. Styles je očekivano ovdje uzeo pobjedu i tako izjednačio rezultat na 1-1. Naravno, ovaj rezultat je bio očekivan i nemam tu neke konkretne zamjerke. Solidna izvedba sve skupa upotpunjena tim 50-50 bookingom koji u ovom slučaju i nije loša odluka.

Žene su pak otvorile show. Najprije je Shane izašao zajedno s 5 učesnika ženskon MITB meča te predstavio bijeli kovčeg za koji će se one boriti. Svatko od cura je dobio svoju priliku da nešto kaže, a onda se pojavila i Naomi koja je kazala kako bi najradije bila u tom meču, ali je već prvak pa ne može. No, tada se pojavila Lana koju je SmackDown već dva mjeseca predstavljao pomoću promo videa. Lana je htjela u taj meč, no Shane je kazao kako se to najprije mora zaraditi. Naomi je kazala kako Lana uopće nije imala niti jedan meč, a već bi ušla u lov na titulu. Tada je Lana frustrirana otišla u backstage jer nije dobila što je htjela.

Sve skupa je ovo bio prilično dobar i zabavan početni segment, iako mi je sam završetak s takvim odlaskom Lane bio malo antiklimatičan. No, bili su neki dijelovi koji su mi se svidjeli, kao promoi Becky Lynch ili Charlotte te sama konfrontacija Lanea i Naomi koja je dobro postavila njihov sukob.

Iz ovog se izrodio six man tag meč koji je već i prije showa bio najavljen. Meč nije bio ništa posebno sve do nekoliko posljednjih minuta kada se akcija malo ubrzala i popravila jer su prije toga sredinom dominirale Natalya i ekipa. Završetak mi je bio zanimljiv, Lana se vratila natrag i koštala Naomi meča. Bio je to nastavak one njihove konfrontacije u početnom segmentu, no ovaj puta je Lana napravila nešto konkretno da isprovocira Naomi kako bi eventualno dobila meč za titulu. To se i dogodilo jer je Naomi kasnije zatražila od Shanea da se taj meč dogodi na Money in the Banku. Malo mi je ovo naglo moram priznati jer nisam očekivao da će Lana samo tako biti ubačena u meč za titulu. Nisu oni loše to ovdje postavili, ali bolje bi bilo da je recimo Lana imala dvije čvrste pobjede protiv bilo koga prije nego je odlučila ići na titulu. Nadam se da ćemo je vidjeti u nekom meču sljedeći tjedan prije nego što stupi u ring s Naomi jer treba vidjeti s čime raspolaže.

Modni Policajci su pokušali ići dalje u istragu, no onda ih je posjetio New Day koji su htjeli da im Fandango i Breeze pruže koju informaciju o Usosima. Policajci su se isprva ponašali čudno i šutjeli jer su misli da ovi mogu čuti njihova unutarnja razmišljala, no onda im je New Day poklonio odoru, a ovi su im zauzvrat dali kutije u kojima su se nalazili nekakvi dokazi. Još jedan izrazito zanimljiv segment i najbolja stvar na showu. Breeze i Fandango su odlični na svoju ruku, no New Day je učinio ovaj segment još zanimljivijim sa svojim izrazima lica. Sve u svemu, još jedno odlično izdanje Fashion Filesa.

New Day je imao meč protiv Colonsa što je bio prvi njihov meč nakon povratka. Meč nije trajao dugo i bio je ono što je trebao biti – da prikaže New Day jakim u svom povratničkom meču s obzirom da će imati meč za titule protiv Usosa na Money in the Banku. Na kraju je pobjeda očekivano otišla na njihovu stranu. Nakon meča su izašli i prvaci Usosi koji su imali već sada svoj tradicionalni energetični promo u kojem su ismijali svakog člana New Daya i onda kazali kako će titule nakon PPV-a ostati u njihovim rukama. Jako dobar promo.

Mojo Rawley i Jinder Mahal imali su prilično dosadan meč koji na svu sreću nije trajao toliko dugo. Mahal je očekivano uzeo pobjedu ovdje. Izgleda da za sada nemaju nekih konkretnih planova za Rawleya i to je malo šteta. Što se tiče Mahala, imao je tipičan promo nakon meča u kojem nije rekao ništa novo. Nadam se nečemu zanimljivom između njega i Ortona sljedeći tjedan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Novo lice u ženskoj diviziji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*