SmackDown pregled – Novi US prvak

Nakon groznog Battlegrounda, SmackDown je napravio lijep odskok u kvaliteti showa, naravno prema gore, s jednom jako dobrom epizodom SmackDowna. Ova epizoda je imala sve ono što veći dio Battlegrounda nije imao – energiju, zanimljivost i intenzitet. I imali smo više dobrih mečeva nego na Battlegroundu.

Novi US prvak Kevin Owens otvorio je show i kazao kako će ponovno uvesti US open challenge, ali tek sljedeći tjedan. Međutim, AJ Styles je kazao kako želi revanš odmah. No, tada je svoj povratak na SmackDown napravio Chris Jericho koji još uvijek ima revanš kojeg nije iskoristio jer ga je Owens poslao na višemjesečni odmor. Jericho je također odlučio iskoristiti svoj revanš, a onda je McMahon rekao kako ćemo vidjeti Triple Threat za US titulu na ovoj epizodi.

Bio je ovo dobar segment kojeg je obilježio iznenađujući povratak Jericha. Nisam ga očekivao vidjeti ovako rano natrag, ništa nije indiciralo na to da će se pojaviti, ali mi je drago da je tu. Sviđa mi se kako su ovo odradili, promo work je bio dobar i sve skupa, jedan zanimljiv segment koji je postavio podlogu za main event.

Meč je kao i očekivano bio jako dobar. Možda će nekome smetati finisher kickouti, meni toliko ne. Sva trojica se odlično poznaju. Svi su međusobno u jednom trenutku bili rivali ili čak partneri. Tako da s te strane nije bilo toliko problema, iako da, moglo se i to izbjeći, nije bilo baš tako nužno. Sama akcija je na početku bila jako spora, ali su je uspjeli razviti u završnici i nije bilo one standardne Triple Threat formule gdje se jedan odmara kraj ringa, uglavnom su sva trojica sudjelovali u meču istovremeno i to mi je drago. Nekoliko izvrsnih near fallova i kontri, pogotovo ona Jerichova Lionsault kontra te kada je Dropkickom prekinuo Stylesov pokušaju Forearma.

Nisam iskreno očekivao da će Styles vratiti titulu ovdje, ali ovo izgleda pokazuje da je na Battlegroundu nešto otišlo ipak u krivom smjeru. Ne znam kako je ono trebalo završiti i kako su u onakvim okolnostima gdje je sudac tako sporo odbrojavao pin mogli napraviti pogrešku, ali to je iza nas. Da, ne sviđa mi se što smo u tri tjedna dobili tri nova prvaka. Ali nadam se da novoga nećemo uskoro dobiti. Ne znam što su htjeli postići ovime, ali često ne razumijem njihove postupke tako da se neću truditi razmišljati.

Jinder Mahal je izašao u ring kako bi saznao svog protivnika za SummerSlam, a čovjek koji mu se odlučio suprotstaviti bio je John Cena. Meni je ovaj segment bio sasvim solidan. Moram istaknuti to da napokon Jinder nije imao promo gdje je osuđivao publiku kako oni osuđuju upravo njega jer je drugačiji od njih. Ovaj puta je govorio drugačije stvari i to je zapravo poželjno. Bravo WWE, pravo pisci, napisali ste nešto novo, odradili ste svoj posao jednom u dva mjeseca! I ako itko može unijeti energiju u Jinderov monoton segment, onda je to John Cena, koliko god da se i on nekada ponavljao o onome što pak on govori, ipak uvijek to ispadne dobro, pa tako je i ovdje ispalo.

No, na kraju je izašao Daniel Bryan i kazao kako John Cena neće tek tako dobiti taj meč na SummerSlamu nego će sljedeći tjedan ići na Nakamuru, a pobjednik toga meča ići će na Mahala. U vakuumu ovo je super odluka jer ćemo vidjeti meč između njih dvojice kojemu se svi radujemo. Ipak, s druge strane mislim da je tu trebalo biti nešto između. Trebalo je imati malo građe, malo mesa da taj meč ne bude samo tako najavljen. Jer to je ogroman meč koji će se po prvi puta dogoditi tek na jednoj običnoj epizodi SmackDowna bez ikakvog prethodnog builda. S te strane, malo je razočaravajuće. Ali s druge strane, tko god da pobijedi bit će super, ja samo navijam da netko Mahalu uzme titulu i da ga izbiju iz main event scene.

Ranije u ovoj epizodi, Nakamura je pobijedio Corbina u meču koji je bio mnogo bolji nego onaj s Battlegrounda. Ovaj je imao i bolju akciju, near fallove, brži tempo, energiju i reakcije publike. To je sve što je onom meču na Battlegroundu falilo. Ali, mislim da su sada uvidjeli kako su napravili pogrešku što su nam dali dva njihova meča. Jer je Corbin u oba ispao prilična budala, drugim riječima – izgubio je. A on je ipak onaj koji drži Money in the Bank ugovor. I mislim da su trebali to bolje bookirati. Stavili su dva čovjeka koja ne smiju izgubiti u feud i umjesto da su to napravili što manje bolno za nekog od njih, oni su nam dali dva meča. To je negativa koja proizlazi iz ovog feuda.

New Day je trebao imati proslavu osvajanja titula, ali su ih u backstageu napali Usosi i iznijeli ih van na stage gdje su ih dodano pretukli. Ovo je meni bilo sjajno jer je bilo jednostavno i sa smislom i porukom. Usosi su ispali odlično u ovom segmentu. Veselim se nastavku ovog feuda.

Sami Zayn i Dillinger pobijedili su Kanellisa i Englisha u prosječnom tag meču. Jedina stvar koja se da naslutiti iz ovog meča je da Kanellis neće imati nimalo dobru budućnost u WWE-u i da je već sada samo još jedan član rostera. Izgleda da ću morati praviti novu grafiku za ovaj pregled, a ova mi se baš činila lijepom. Imala je tu….snagu ljubavi u sebi. Ništa od toga izgleda.

Žene su imale bezveze tag team meč. Na svu sreću trajao je kratko. Maknite mi Lanu od Becky i Charlotte molim vas i stavite ih u nešto ozbiljno. Ovo mi se iskreno ne da više gledati. Što će mi ovi tag team mečevi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Novi US prvak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*