SmackDown pregled – Novi meč, isti pobjednik

Već prije epizode je bilo najavljeno mnogo stvari koje su indicirale da bi ovo mogla biti još jedna odlična epizoda SmackDowna, a po meni, ništa manje nismo niti dobili. Već je podloga postavljena za mnoge stvari na Battlegroundu, no ako i gledamo ovu epizodu kao cjelinu, dobili smo zaista jako dobrih stvari. Od tag team divizije, preko ženske divizije koja je opet bila glavna točka na showu, pa sve do same priče za WWE titulu gdje je najavljena velika stipulacija za Battleground. Zaista zabavna epizoda puna odličnih trenutaka i zabavnih mečeva.

Prije nego smo došli do Ladder meča u main eventu, prošli smo kroz jedan ne baš tako kratak segment na početku showa s Carmellom, Ellsworthom i Bryanom. Sve do samoga kraja, nismo ništa konkretno saznali novog, sve se ponavljalo od prošlog tjedna. Carmella je imala iste razloge zašto bi Bryan trebao odgoditi meč i uručiti joj kovčeg, a Bryan joj je odgovorio na isti način. Sama dostava i izvedba je bila veoma dobra, Carmella je opet imala super promo u određenim trenutcima. I onda smo napokon na kraju segmenta saznali nešto novo, a to je da će Ellsworth biti izbačen iz zgrade kako se ne bi mogao umiješati u meč kasnije. Ništa loše sa segmentom, ali je trebalo predugo da dođemo do poante segmenta, trebali su ipak malo to sve skratiti.

Ostao sam malo razočaran samim mečom. Daleko od toga da nije bio dobar, bio je i on i zanimljiv i zabavan, ali da, bio je samo to. To nešto sam vidio i na Money in the Banku pa sam mislio da ću ovdje ipak dobiti nešto više, neku malu nadogradnju u meču ili više riskantnih poteza. Nisam baš toga dobio. Nijedan spot nije bio toliko riskantan, nisam niti na jedan spot osjetio nešto posebno. Bilo je tu hrpa dobrih stvari, ali ništa nije odskakalo. Baš kao i na Money in the Banku. Da su imali barem jedan veći spot ili da su slomili jedne ljestve, dojam bi bio puno veći. No, moram recimo pohvaliti kraj koji je zaista bio dobro odrađen. Becky je na neki dobila osvetu nad Ellsworthom, a posebno nakon onog njezinog promoa na SmackDownu prošli tjedan i nakon onog intervjua poslije samog MITB meča prije dva tjedna, bio je to zaista feel-good trenutak za nju. I očekivao sam da će kofer ponovno otići u iste ruke, na kraju se i to dogodilo, no ovaj puta je to otišlo na normalniji način. Zadovoljan sam raspletom ove priče i popravili su dojam koji su ostavili na Money in the Banku. Carmella je sada opet dobila mnogo heata, ali me sada veseli što ću je sljedećih nekoliko tjedana slušati kako je ipak ona bila upravu.

Dobili smo i nastavak priče između Mahala i Ortona. Najprije je Orton imao fantastičan promo o tome kako će čekati dok se Mahal ne pojavi, a ako se doista ne pojavi onda će ga prebiti na svakom mogućem mjestu u svako moguće vrijeme sve dok ne dobije osvetu za ono što je Mahal napravio na Money in the Banku. Tada je izašao Shane i informirao Ortona kako će dobiti meč na Battlegroundu, no kako će Mahal imati pravo izabrati stipulaciju za to. Tada je izašao Mahal i kazao kako će njihov meč biti Punjabi Prison.

Segment je bio jako zanimljiv sve dok se Mahal nije pojavio jer se još uvijek ne mogu priviknuti na taj njegov glas koji je toliko mekan i kada se on pojavi, segment poprilično utone i postane monoton. Ipak mi to nije ovdje toliko to pokvarilo jer je publika bila dosta glasna za vrijeme segmenta, a i cijeli segment prije toga je bio super. Ne veselim se Punjabi Prison meču, nekako nemam nade u to da će odraditi dobar meč tu, a doista bi im trebalo nešto dobro za kraj feuda. No, ako išta, barem ćemo dobiti nešto drugačije i novo.

Naomi je pobijedila Lanu u neočekivano veoma kratkom meču. Lana ju je napala prije meča, stvorila jako dobru šansu za osvajanje meča i imala jedan baš odličan near fall nakon Sitout Powerbomba, no onda je Naomi napravila povratak i s lakoćom uzela pobjedu. Ovo doista nije moglo biti bolje bookirano, meč je bio zanimljiv i napet dok je trajalo. Ovo neće oštetiti Lanu jer ona zapravo nije niti trebala biti u ovoj poziciji, dok će Naomi dobiti ovime dobru količinu momentuma što će joj trebati za sljedeći feud.

Zayn i Corbin su imali još jedan zanimljiv i dobar meč s jako lijepom strukturom i akcijom. Publika je bila cijelo vrijem prisutna, imali su energiju, dobro odrađene poteze, vidjelo se da su uspjeli stvoriti veoma dobru kemiju u ovih nekoliko borbi koje su imali. Drago mi je da je Corbin uzeo pobjedu i da ga barem na početku nisu krenuli bookirati loše kao Mr. Money in the Banka. Zayn nije oštećen u ovom feudu jer ima nekoliko pobjeda nad Corbinom ionako.

Corbin bi sad mogao u feud s Nakamurom jer ga je ovaj pratio iz backstagea, a onda i nakon meča imao kratak intervju. To bi moglo biti zanimljivo, a i dobar nastavak na ono što se dogodilo na Money in the Banku između njih dvojice.

Zayn bi pak mogao u feud sa Mikeom Kanellis i njegovom suprugom jer ih je prekinuo tijekom njihova izlaganja. To bi mogao biti zanimljiv program, a i Mike bi uz Zayna mogao pokazati najbolje što može tako da bi to mogao biti zanimljiv meč i dobro uvođenje Mikea u kompaniju.

Usosi su pobijedili Hype Brose u jednom solidnom, iako kratkom meču. Ja sam čak mislio da bi Hype Brosi ovdje mogli dobiti kako bi se priča oko titule zakomplicirala, no drago mi je da su ovaj meč pojednostavili što je više moguće. Hype Brosi su pružili otpora, no Usosi su ipak s lakoćom na kraju ostvarili važnu pobjedu. Dobar booking.

Nakon meča se pojavio New Day. Njih trojica su izazvali Usose na meč na Battlegroundu što su ovi ipak prihvatili. Zanimljiva konfrontacija kao i do sada između ova dva tima, no prava stvar će doći sljedeći tjedan kada ih bude vidjeli u rap borbi. Jedva čekam.

Ovaj tjedan smo pak saznali da na Money in The Banku, Ascensioni ipak nisu uništili ured Modnih Policajaca, borili su se protiv njih jer su jednostavno htjeli imati meč na PPV-u. Ovaj segment je opet bio genijalan, a sama priča se sada zapravo zahuktala iz cijele te komedije i komičnog storylinea, dobili smo jedan zapravo intrigirajuć storyline koji me zanima iz tjedna u tjedan. Jer sada ne znamo tko im je uništio ured! Ali policajci će učiniti sve da to doznaju. Pomoću one skice koju su napravili kako bi saznali kako izgledaju počinitelji. Skica je jako legitimna i detaljna inače, mislim da se lako mogu prepoznati ljudi na njoj. Išli su u detalje što se tiče toga.

Sljedeći tjedan ćemo vidjeti Independence Day Battle Royal za novog izazivača za US titulu jer ipak, svi volimo Ameriku i divimo joj se na taj dan. Sama ideja nije loša, Battle Royal je dobar i legitiman način da se sazna novi izazivač, iako sam meč nekad može zakazati, no mislim da ovaj neće. Iako pretpostavljam da će pobjednik biti AJ Styles ionako. Premda bi opet mogli uraditi nekakav završetak u kojem ćemo dobiti dva izazivača. Volio bih to vidjeti samo zbog Owensove reakcije.

I ako niste gledali Talking Smack od ovog tjedna, pogledajte ga odmah. Barem onaj Owensov dio. Nasmijat ćete se, oduševit ćete se. Odmah.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Novi meč, isti pobjednik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*