SmackDown pregled – Novi Interkontinentalni prvak

Za razliku od Rawa, koji po običaju nije ušao najbolje u novu 2017. godinu, SmackDown je to napravio sa stilom. Sinoć su uspjeli proizvesti još jedan kvalitetan show. To je sada postalo uobičajeno. SmackDown nas je razmazio.

Glavna točka showa bila je IC titula i meč za istu između Deana Ambrosea i Miza. Miz je otvorio show s govorom o tome kako Ambrose ni na koji način nije zaslužio ovaj meč, a onda i pozvao Renee Young u ring da mu se ispriča zbog šamara. Umjesto Renee Young pojavio se Dean Ambrose, a Miz se tada sakrio iza Maryse koja je Deanu opalila šamar. Ambrose je tada izjavio da Maryse udara jače nego Miz. Bio je ovo vrlo dobar segment koji je dodao još ulja na vatru za njihov meč kasnije. Mišljenja sam kako je ovo bilo potrebno jer ne traje ovaj feud posebno dugo i nema još toliko razvijenu priču. Šamar Maryse je dobar nastavak priče koja se izgleda tek zahuktava.

Da bi stvari bile bolje, Maryse je kasnije u backstageu udarila šamar i Renee Young. Bio je prilično jak moram priznati. Možda je Ambrose upravu kada kaže kako Maryse udara jače od Miza.

Na kraju, u main eventu, Miz je branio pojas protiv Ambrosea. Ambrose je prije meča imao kratak backstage intervju koji je nažalost uništen lošom izvedbom Dashe Fuentes koja je bila prilično zbunjena dok je intervjuirala Ambrosea. Ambrose je imao kratak, ali super promo. Obožavam kada je Ambrose ozbiljan i kada govori sve kratko i jasno. Tako je meč i krenuo, Ambrose je odmah napao Miza, što mi se izrazito svidjelo. Meč je bio veoma dobar, čak i bolje nego što sam očekivao. Početak i sredina su bili standardni, Mizovo bježanje, zatim njegova lagana dominacija, ali svidjela mi se Ambroseova pojačana agresivnost tijekom meča. Kraj je bio prilično overbookiran, ali mi se svidio. Publika se isto probudila, Ambrose je dobio nevjerojatnu podršku pri kraju, situacija gdje je Miz još malo diskvalificiran kada je Maryse udarila Ambrosea pa je Ambrose morao nagovoriti sudca da ne zaustavi meč je bila odlično odigrana. Sviđa mi se kako jednostavno nije došlo do diskvalifikacije nego je sudac poslao Maryse u backstage. Ipak je meč za titulu, a i Ambrose ni na koji način nije utjecao na takav rasplet okolnosti jer ne bi bio kriv da je meč završio diskvalifikacijom. Mislio sam da Miz dobiva kada je udario Deana titulom, ali ipak Dirty Deeds za kraj, pobjeda Deana i njegovo drugo osvajanje IC titule.

Moram priznati kako sam prilično iznenađen. Prošli puta sam rekao kako je ovaj meč došao ranije nego što bi itko očekivao, a sada su uradili i promjenu prvaka ranije nego što bi itko očekivao. Ako se mene pita, nemam s tim nikakvih problema. Prvo je to što sam veliki Dean Ambrose fan ( 🙂 ), a drugo je to što su ovime napokon prikazali Dean Ambrosea kako ga hoće prikazati već koliko godina. Miz ga je naljutio i na kraju je požalio zbog toga jer je Ambrose ušao u meč potpuno usmjeren na osvetu i uzimanje titule i to je napravio. Neki kažu kako je Miz prerano izgubio pojas, ali moraju shvatiti činjenicu da se Miz nije maknuo od priče za IC titulu još od WrestleManije prošle godine. To je prilično velik period. A i sada imamo prvaka koji je nedavno bio WWE prvak, to dodatno daje prestiž tituli. Ovako se tretira pojas koji bi zapravo trebao biti mid-card pojas, ali ja bih rekao da se u ovom trenutku može ravnati s World titulom. Za razliku od Rawa gdje niti Universal titula niti US titula nemaju nikakvog prestiža.

AJ Styles i John Cena potpisali su ugovore. Ono što najprije moram istaći je činjenica da je Daniel Bryan bio tu samo da predstavi učesnike i onda je otišao. Svaka čast. To je ono što Raw ne zna napraviti pa trpaju Foleya u svaki mogući segment. Drugo, ovaj segment je bio fantastičan. AJ Styles je valjda imao promo svoje karijere. Sve što je rekao bila je čista istina. Prije pet godina, Cena je bio taj koji je govorio kako je The Rock ostavio WWE na cjedilu i otišao u Hollywood stjecati novac. Pet godina kasnije, Cena je donekle u poziciji Rocka, a AJ Styles je sada taj koji ima pravo reći kako John Cena više nije taj koji nosi kompaniju nego radije ode snimati film. Još je rekao kako je SmackDown pobijedio Raw u ratingsima, ne zbog Cene, nego upravo zbog njega. Apsolutno fantastičan promo. Najbolji Stylesove karijere. Cena mu je odgovorio, ali po meni nije dosegao tu razinu u kvaliteti svog promoa. Rekao je kako je izgubio svo poštovanje za njega te kako je Styles samo još jedan čovjek koji misli da može skinuti Cenu s vrha, ali će ga ovaj zapravo pobijediti na Rumbleu. Dobar promo, ali po meni nije bio tako kvalitetan kao Stylesov. Ali, sve u svemu, ovo je bila fantastična konfrontacija. I sada uzmite ovaj segment i usporedite to s onim što Raw radi s Reignsom i Owensom. Koja razlika zar ne? Zaista je žalosno vidjeti koliko Raw zaostaje u kvaliteti.

No, nije ovo bio kraj segmenta jer se pojavio Baron Corbin koji je rekao kako ulazi u Royal Rumble te nakon što ga pobijedi, susrest će se s jednim od ove dvojice na WrestleManiji. Cena se htio tući s njim, ali je Styles onda udario Cenu za kraj segmenta. Isprva sam mislio što Corbin radi ovdje, ali zapravo ima smisla. Sjajno ga bookiraju. Izvrstan segment sve skupa.

Nakon što niti jedan niti drugi nisu uspjeli osvojiti WWE titulu prošli tjedan, Corbin i Ziggler su se još jednom sukobili u ringu. Meč je ponovno bio vrlo dobar. Obožavam Corbina u ovom trenutku, postao je jako zabavan u ringu. Sredina je bila ispunjena većinskom dominacijom Corbina, a onda smo standardno dobili zanimljivu završnicu u kojoj je Corbin ipak ostvario pobjedu. Zaista mi se sviđa kako ga bookiraju u ovom trenutku. Ako ovako nastave, čovjek može biti kredibilan izazivač Ambroseu ako ostane IC prvak. Volio bih vidjeti taj feud.

No, važnije je ono što se dogodilo nakon meča. Corbin je htio još prebiti Zigglera, ali je u pomoć došao Kalisto. Mislio sam kako će ovo biti glupa odluka što Kalisto opet ide na Corbina, pa tek su završili feud, ali mi je žao što sam posumnjao u SmackDown. Ziggler je zatim napao Kalista, što je označilo njegov heel turn, i rekao kako on ne treba ničiju pomoć. Kasnije u backstageu, Crews je pokušao doznati zašto je Ziggler to napravio, ali je Ziggler i njega napao.

Najbolja moguća direkcija za Zigglera u ovom trenutku. Drago mi je da su išli pričom kako on jednostavno ne može pobijediti kada treba, odnosno kada ima pritisak i sada mu je napokon prekipjelo zbog toga pa je napao Kalista i onda Crewsa. Drago mi je i da se Crews uključio u taj feud, napokon će biti i nešto za njega. Ovo je definitivno zanimljivo. Zigglerov novi heel karakter bi trebao biti fantastičan. Jako me zanima nastavak ove priče. Tajming za heel turn nije mogao biti bolji.

Becky Lynch je imala meč protiv La Luchadore. Sredinom meča, Luchadora se sakrila ispod ringa i pojavila se druga La Luchadora, ali ju je Becky svejedno uspjela natjerati da tapka. Skinula joj je masku nakon meča i ispostavilo se da je Becky zapravo pobijedila Alexu Bliss. Ali se onda pojavila i ona prava La Luchadora te zajedno s Alexom pretukla Becky. Zanimljiv nastavak priče. Na dobar način su postavili još jedan meč između Becky i Alexe jer je sada Becky pobijedila Alexu u ovom meču, iako zapravo nije niti znala da je to ona. Izgleda i da ćemo sačekati još malo da vidimo tko se krije iza maske La Luchadore. Nemam problema s tim dokle god ne oduže s ovim i nastave priču u zanimljivom smjeru.

Carmella i Aliyah su imale meč kojeg je Carmella uspjela osvojiti uz pomoć Ellswortha koji je bio pokraj ringa. Njihovo uparivanje je prilično zanimljivo, vidjet ćemo što će izroditi iz ovog rivalstva. Rekli su kako je ovo bio debi za Aliyah na SmackDownu. Volio bih kad bi postala regularna hrvačica na SmackDownu te se onda pojavljivala redovito.

Alphe su pobijedile Breezanga za samo pola minute. Fantastičan booking ovdje. Breeze i Fandango su ionako tim koji je tu da izgubi, tako da im ovaj poraz više manje ne znači ništa, dok je ovo veoma efektivna pobjeda za prvake. Nakon meča, Wyatti su imali promo o tome kako sljedeći tjedan imaju revanš te kako će vratiti titule. Jako mi se sviđa ovo.

Natalya i Nikki su imale još jedan segment licem u lice. Nikki je rekla kako Natalya živi na slavi svoje obitelji, ponajprije Bret Harta jer na kraju krajeva koristi njegovu ulaznu pjesmu i Sharpshooter. Natalya je rekla kako će Nikki jednoga dana prestati biti lijepa, pa će ju Cena ostaviti i umrijet će sama. Nikki ju je onda udarila s laktom. Mislim, ovo što je Natalya govorila je takav promo iz nekakve meksičke sapunice, ali meni se ovaj segment jako svidio. I da, taj lakat na kraju. Fantastično.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Novi Interkontinentalni prvak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*