SmackDown pregled – Novi Daniel Bryan

Još jedan tjedan, još jedan loš Raw, još jedna šansa da SmackDown popravi stvari…

Potpisivanje ugovora između Becky, Charlotte i Asuke započelo je show. Svaka od njih imala je u najmanju ruku dobar promo, no Becky je kao uobičajeno bila ipak mrvicu iznad svih. Lijepo su izgradili ovo na osnovu međusobne povijesti između njih troje, recimo da je Charlotte pobijedila Asuku, ali ne i Becky, da je Becky pobijedila Charlotte, ali ne i Asuku itd. Toga je bilo dosta u smislu nadmetanja u ovom segmentu i to mi se dopalo. Slušati Asuku na japanskom uvijek je zanimljivo jer ipak to dodaje određenu dozu ludosti na njen gimmick jer iako ništa ne razumijemo što ona priča, uvijek znamo da nije dobro za njenog protivnika. Dolazak Mandy i Deville je odmah značio da će iz toga proizaći tag meč i ništa drugo. Sve skupa, jako dobar početak koji me još više nahajpao za taj TLC meč, iako sam već i prije bio uzbuđen.

Asuka i Charlotte na kraju su završile kao partneri u meču protiv Mandy i Deville. Bio je ovo solidan meč koji je ipak trajao možda malo predugo po meni, no definitivno je imao neočekivan rezultat, a to je pobjeda Mandy i Deville. Iako način na koji su došli do toga možda je i malo bio očekivan, no osobno sam mislio da će Asuka i Charlotte usprkos svemu doći do pobjede. No, ne mogu reći da će ovim ostati nešto oštećene jer su si same krive što je došlo do nesuglasica. Lijepo odrađeno, volio bih da Mandy i Deville dobiju nešto ovom pobjedom. Jer smatram da bi one mogle biti čak ono što Kay i Royce su trebale biti, a nisu zbog idiotskog bookinga.

Cesaro, Woods i Uso imali su jedan zanimljiv triple threat koji je pokazao dvije stvari – neupitnu kemiju između članova ova tri tima koju su nebrojeno puta dokazali te pokazatelj da će triple threat tag team meč biti puno zabavniji i puno bolje će funkcionirati ako su u meču odjednom 3 hrvača, a ne 2 kako oni to rade. Zato se toplo nadam da će se to pravilo uvesti u njihovom TLC meču, budući da sam izgubio nadu da bi ovo mogao biti Ladder meč. Uso je pobijedio, što je okej, mada bih ja volio da je Cesaro ovdje ugrabio pobjedu.

Miz je ugostio Daniela Bryana u svom talk showu i htio ga je natjerati da prizna da je prihvatio njegove savjete kako doći do pobjede/titule, a čim je to napravio, odmah ju je i osvojio. Bryan nije to htio priznati jer se njegovo mišljenje o Mizu i dalje nije promijenilo. Jedan vrlo zanimljiv segment koji je pokazao otprilike na koji će način Bryan i Miz sada međusobno funkcionirati i mislim da idu u dobrom smjeru. Obojica su negativci, ali to ne znači de facto da su sada prijatelji i da sve cvijeta između njih nego da i dalje postoje različita podbadanja i nesuglasice. Bryanov novi karakter je stvarno odličan ili ga barem on takvim čini jer iako možemo povući paralele s onim što rade s Ambroseom na Rawu jer obojicu se oslanjaju na blaćenje publike, no u Bryanom slučaju to je dosta kompleksnije i povezuje se s pričom u kojoj se nalazi, na primjer svoj grijeh udaranja Stylesa u međunožje usporedio je sa zagađivanjem okoliša kojeg svi ljudi danas čine. Sve skupa, jedan vrlo dobar segment, Stylesova pojava je isto bila dobro odrađena i postavila je main event.

Hardy/Orton meč bio mi je najdosadniji dio SmackDowna, ne toliko zbog toga što je meč bio loš iako nije bio nešto bolje od toga, no više zbog toga što smo već njihove mečeve vidjeli dosta puta u zadnje vrijeme i znamo da nećemo dobiti ništa novo. No, zato je Joeov promo i ovaj tjedan bio apsolutno zlato, pojavio se na ekranu iz nekakvog bara i opet napravio referencu na Jeffove probleme s alkoholom u prošlosti. Joe je apsolutno genijalan u ovakvim stvarima i ovdje mu stvarno skidam kapu.

Styles i Miz imali su jedan jako dobar meč koji bi bio još i bolji da paralelno nisu pokušali Bryanovo komentiranje dovesti u prvi plan, no ne mogu osporiti taj potez jer to bilo očekivano i ispravno. No, akcija u ringu je bila sasvim zabavna, ali to se i moglo očekivati. Uplitanje Bryana je također bilo očekivano, no drago mi je da je Styles i dalje uspio ostvariti pobjedu jer ona mu je potrebna ovdje. Bryanov napad nakon meča na Stylesu bio je fantastičan i odrađen apsolutno maestralno. To je ono što se traži od heel Daniela Bryana, da ne izgubi tu svoju agresivnost i nemilosrdnost nego da je još i dobije. Odličan nastavak ovog njihovog programa.

Sve skupa, jedan jako dobar i fokusiran SmackDown s odličnim razvojem glavnih priča.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Novi Daniel Bryan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*