SmackDown pregled – Nove titule uvedene

  • 8.5/10
    SmackDown 23.8.2016. - ocjena - 8.5/10
8.5/10
Sending
User Review
7.6/10 (5 votes)

Novo je razdoblje za SmackDown pred nama jer se okrećemo ka Backlashu, sljedećem PPV-u koji će biti ekskluzivno SmackDown show. Na sinoćnjoj epizodi uvedene su nove titule, a riječ je o Tag Team titulama i Women’s tituli. Saznali smo novog izazivača za WWE titulu, a već smo i saznali kako će se odrediti prvi ikada SmackDown Women’s prvak i SmackDown Tag Team prvak. Stoga, mislim kako je ovo bila fantastična epizoda SmackDowna koja je i ovaj tjedan pomela Raw. Bilo je mnogo lakše za gledati, neki mečevi su bili zabavni, a neke priče su dobile svoj početak. Veoma, veoma dobro.

 

Započeli smo show s Shaneom, Bryanom, te cijelom tag team i ženskom divizijom u ringu. Naravno, tada su se predstavile nove titule. Women’s titula je ista kao i ona s Raw-a, samo je plave boje, a Tag Team titule su također iste kao i na Raw-u, samo su sive boje. Ako već žele učiniti glavne titule u svim divizija sličnih izgleda, onda je ovo bio logičan potez, tako da to sve ipak prolazi. Za Women’s titulu ćemo na Backlashu vidjeti Six Pack Challenge gdje ćemo dobiti novog prvaka, a za SmackDown titule ćemo vidjeti turnir koji će kulminirati na Backlashu. Meni se obje ideje sviđaju, tako da nemam nikakve zamjerke.

Segment je meni osobno bio dobar, pogotovo dio sa Zigglerom i Stylesom koji su se imali tučnjavu u backstageu već na početku showa. To su prenijeli i u taj segment i hrvači su ih morali rastaviti. Kasnije u showu smo imali odličan promo Stylesa i onda je skoro izbio još jedan brawl između Zigglera i njega, ali je Bryan to spriječio. Zatim je najavljen meč između Stylesa i Zigglera gdje, ako Styles pobijedi, ići će na Ambrosea jedan na jedan na Backlashu, a ako Ziggler pobijedi, taj meč će postati Triple Threat. Kasnije u main eventu AJ Styles je pobijedio Dolph Zigglera i tako će se suočiti s Ambroseom jedan na jedan za WWE titulu.

Meni se ovo apsolutno svidjelo. Odlično su postavili taj meč između Stylesa i Zigglera, a i sviđa mi se kako Ziggler svojom pobjedom ne bi osigurao jedan na jedan meč protiv Ambrosea, nego bi Styles svejedno ostao u tome meču. To je potpuno logično jer je ipak izgubio na SummerSlamu i propustio svoju priliku osvajanja titule. Također, Stylesov karakter tijekom ovog showa je bio fantastičan. Podigao se u visine nakon što je pobijedio Johna Cenu i to je potpuno razumljivo i potrebno za jednog heela poput njega. Što se tiče meča, bio mi je jako dobar. Styles je taj svoj karakter prenio u meč i cijelo vrijeme ismijavao Zigglera koji je opet bio borben i htio je dokazati da još uvijek ima vatre u njemu i želje za osvajanjem titule. Ambrose za komentatorskim stolom je bio fantastičan. Svidjelo mi se što je uživao gledajući kako se ova dvojica bore u ringu za ono što je njegovo i za što on misli da mu nitko neće oduzeti. Obožavam njegov novi karakter. Iako sam pomislio da bi ovaj meč mogao biti Triple Threat, pobjeda Stylesa nad Zigglerom je bila potpuno ispravna jer nakon što je pobijedio Cenu, poraz od Zigglera bi bio užasan za njega. Jedva čekam daljnji razvoj feuda između Stylesa i Ambrosea. Bit će predobro.

Dio početnog segmenta je činio i Heath Slater koji je još jednom zatražio ugovor sa SmackDownom. Shane i Bryan su mu odobrili ulazak u Tag Team turnir uz uvjet da mora pronaći partnera za to. Slater je cijelu večer tražio partnera i baš kada više nije imao koga, Rhyno se pojavio kao grom iz vedra neba i odlučio biti njegov partner. To je u svakom slučaju zanimljivo. Ovo može ići u dva načina – da Rhyno zaista želi biti Slaterov partner; ili da je sve ovo spletka od strane Shanea i Bryana te će Rhyno na kraju prevariti Slatera. Storyline sa Slaterom nastavlja biti jako zanimljiv.

Tag Team turnir započeo je već sinoć, a vidjeli smo prva dva meča. Usosi su pobijedili Ascension u zabavnom kratkom meču. Bila je to očekivana pobjeda za Usose i njih bismo mogli gledati u finalu ovoga turnira pošto su oni uz American Alphu tim s najviše kredibiliteta na SmackDownu.

Gable i Jordan pobijedili su Fandanga i Tyler Breezea u jako zabavnom meču i tako prošli u sljedeću rundu. Tako mi je drago da su ova dva tima dobili nešto više vremena te da Fandango i Tyler Breeze nisu ispali kao jobberi nego su pružili odličan otpor. To je ono što je potrebno ovoj diviziji. Učiniti sve timove donekle relevantnim. Gable i Jordan su očekivano prošli i mislim kako bi upravo oni mogli uzeti titule na Backlashu.

Randy Orton i Bray Wyatt započeli su svoj rivalitet na solidan način. Nije to bio najbolji segment ikada, ali je služio svrsi. Bilo je očekivano da ćemo vidjeti nešto s njima pošto smo prošli tjedan dobili jedan kratki segment između njih dvojice gdje su izmijenili poglede. Promo obojice je bio solidan, iako nisu ništa mnogo rekli. Ali, u redu za početak. Valjda ćemo vidjeti nešto bolje u narednim tjednima. Zanimljiva je ovo situacija jer ne znam tko bi mogao pobijediti u feudu. S jedne strane, Wyattu bi tako trebala jedna velika pobjeda, a protiv Ortona bi to bilo super, no s druge strane, Orton je izgubio od Lesnara i možda mu budu htjeli dati momentuma natrag.

Tenzije su nastale rasti u ženskoj diviziji nakon uvođenja titule. Najprije je Becky Lynch pobijedila Alexu Bliss u prosječnom meču. Drago mi je da je Becky uzela pobjedu ovdje pošto je ona jedan od favorita za osvajanje titule na Backlashu, a Alexu ovo ne oštećuje mnogo jer je par tjedana ostvarila pobjedu protiv Becky.

S druge strane, vidjeli smo žustriju stranu Carmelle kada je prije meča napala Nikki Bellu za vrijeme njenog intervjua. Ovo je prilično zanimljiva odluka, možda budemo vidjeli double turn pa da Nikki postane pozitivac, a Carmella negativac. U svakom slučaju bi vrijedilo isprobati kako će se Carmella snaći u toj ulozi pošto nije se baš uspjela povezati s publikom na glavnom rosteru.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Nove titule uvedene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*