SmackDown pregled – Nova frakcija u ženskoj diviziji

Ovotjedni SmackDown bio je već nešto bolji od prošlotjednog solidnog showa, a i ovaj tjedan su uspjeli pobijediti Raw u kvaliteti. Već prije SmackDowna su nam najavili doslovno sve što će se dogoditi na showu, tako da smo imali neki uvid da bi mogao ovo biti zabavan show. I bio je, mnoštvo zabavnih mečeva kroz večer i solidan razvoj priče prema Backlashu.

Naomi i Charlotte borile su se u main eventu showa za Women’s titulu nakon što ju je Charlotte prošli tjedan pobijedila u non-title meču te si time zaradila priliku. Drago mi je da su dobile mjesto u main eventu jer je meč bio izrazito dobar, vidno bolji od njihovog prošlotjednog meča. Publika je bila mnogo više uključena, akcija je bila dosta zabavnija, izgradili su završnicu odličnu s mnoštvom uzbudljivih near fallova. Puno bolje su kliknule zaista i dokazale da su zaslužile dobiti svoje mjesto u main eventu, a možemo slobodno reći kako je na ostatku showa bilo mečeva koji su to također mogli biti.

Završetak mi se svidio i to jako. Novi stable sastavljen od Carmelle, Natalye i Tamine upao je u meč te su krenule tući i Charlotte, ali i Naomi sve dok se ove više nisu mogle obraniti. Ono što mi se kod SmackDowna sviđa je to da uvijek uspiju sve cure uključiti u neki program i izgleda da ćemo to dobiti ovdje. Sve cure su usred potencijalno zanimljivog programa koji je ovdje tek doživio svoj početak, ali bi trebalo postati samo još zanimljivije. Pretpostavljam da bismo mogli vidjeti face turn Charlotte kako bi se udružila s Naomi te onda eventualni dolazak Becky u pomoć. Bit će zanimljivo.

Randy Orton i Erick Rowan borili su se u No DQ meču nakon što je njihov meč prije dva tjedna završio diskvalifikacijom. Meni je meč bio jako zabavan, ispunili su vrijeme dobrom akcijom i nekoliko solidnih spotova od kojih je najbolji bio onaj sa stolom. Rowan je imao mnogo ofenzivnih poteza nad Ortonom, dominirao je mečom u pojedinim trenutcima i ne može se reći da je ispao slab jer je izgubio. Izgubio je od WWE prvaka, ali mu je pružio dovoljno dobar otpor. Zadovoljan sam.

Nakon meča je Orton imao kratak promo o Wyattu, no prekinuo ga je Jinder Mahal koji je rekao kako bi se Orton trebao brinuti zbog njega, a ne zbog Wyatta. Singh braća eventualno su se pojavili te zajedno s Mahalom napali Ortona, a Mahal je onda uzeo titulu sa sobom. Interesantan segment ovdje. Mahalov promo je bio dobar i nemam tu nikakve zamjerke, na mikrofonu se zaista pokazao solidnim u ova dva tjedna. Uzeo je i titulu Ortonu, čime su vjerojatno htjeli nagovijestiti da meč između Wyatta i Ortona na Paybacku neće biti za pojas. To zapravo nije toliko loša ideja, a ni sam angle kad se gleda ne bi trebao ispasti loše. Meni se sviđa što su do sada napravili s Mahalom.

Styles i Corbin su imali meč koji je bio nešto bolji nego onaj njihov prošli tjedan, a ovdje je Styles uzeo čistu pobjedu, iako se Owens pokušao umiješati. Dobra pobjeda za Stylesa, dok Corbin ovdje neće mnogo stradati porazom. Nakon meča su Owens i Corbin naapli Stylesa sve dok se nije pojavio Zayn i udario Corbina, a onda je njemu i Stylesa Owens onda udario Powerbomb.

Solidna dešavanja ovdje, nastavili su Owens-AJ feud čiji ćemo meč vjerojatno vidjeti na Backlashu jer će Owens zadržati titulu na Paybacku, a uz to su započeli i feud između Corbina i Zayna. Još je i tijekom Talking Smacka Corbin napao Zayna i pritom udario sudca, pa ga je Shane suspendirao na tjedan dana. Zaista nisu bolje mogli započeti ovaj feud, sjajno su započeli tu priču i prikazali Corbina kao čudovište. Jedva čekam njihov meč.

Dobili smo i nove izazivače za Tag Team titule! U Beat the Clock challengeu najprije su American Alphe pobijedile Colonse za nešto više od pet minuta. Bio je to nešto bolji meč od onoga što smo vidjeli prošli tjedan i drago mi je da su Alphe vratile pobjedu te tako vratile i nešto momentuma.

No onda su Breeze i Fandango pobijedili Ascension za nešto više od dvije minute i tako uspjeli pobijediti Alphe u izazovu te postati novi izazivače za trenutne prvake Usose. Zaista mi je drago što će njih dvojica biti izazivači jer mislim da su mnogo bolji od onoga kako ih se prikazuje te kako će, ukoliko dobiju priliku, to pokazati i u meču protiv Usosa. Ja ne bih imao ništa protiv toga i da osvoje titule, meni su oni baš fora i siguran sam da mogu bolje od ovoga što su radili zadnjih nekoliko mjeseci. Drago mi je što će napokon dobiti priliku.

Jedina stvar koja mi se baš i nije svidjela je bio segment između Nakamure i Zigglera. Ovo je uglavnom zbog užasnog Zigglerovog promoa. Nisam niti sam razumio što su time htjeli reći, ali zvučalo je grozno i forsirano. Zaista glupa ideja i glup promo. Kratki brawl na kraju je bio solidan, no nije mnogo popravio dojam, a i cjelokupni segment me baš nije zainteresirao za njihov meč u budućnosti. Nadam se da će nešto bolje napraviti sljedeći tjedan jer ovo i nije bilo toliko dobro.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Nova frakcija u ženskoj diviziji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*