SmackDown pregled – Nov dan u tag team diviziji

SmackDown je nastavio put prema Money in the Bank PPV-u s još jednom jako zabavnom epizodom u kojoj smo vidjeli nekoliko zanimljivih mečeva, povratak i veliku najavu za PPV. Nadam se da je onaj krizni dio nakon shakeupa prošao i da će se sada malo uozbiljiti po pitanju bookinga jer mi je osobno Money in the Bank jedan od dražih PPV-ova i imaju materijala za izgraditi ga kako valja. Sudeći po posljednje dvije epizode, uspijevaju u tome.

Show je otvoren s Highlight Reelom. Ali domaćin nije bio Chris Jericho nego Kevin Owens. Owens je najprije rekao da će učiniti ono što Jericho nije, a to je osvojiti MITB. Zatim je predstavio Nakamuru, a kad je ovaj došao u ring, Owens ga je krenuo vrijeđati i govoriti mu da prestane plesati i da ga se ne zove ‘rock zvijezdom’ jer će mu se dogoditi ista sudbina kao i s Jerichom koji se također smatrao takvim. No, tada se pojavio Corbin i hvalio se kako je prebio Zayna, no Nakamura ga je podsjetio da ga je Zayn dvaput pobijedio. Owens i Corbin su zatim napali Nakamuru sve dok se nije pojavio Zayn i otjerao ih a zatim ih izazvao na meč.

Bio je ovo prilično dobar segment i nije bio toliko prazan i šupalj kao i početni segment ovotjednog Rawa koji je bio na sličnu foru. Ovdje se bilo barem nekakvog progresa u priči, Owens i Nakamura započeli su potencijalno rivalstvo ovdje, a i sam Corbin/Zayn feud je dobio još jedan nastavak, što je odlično. Nakamura je u određenim dijelovima bio malo nerazumljiv, no izuzev toga, prilično jaka kvaliteta promoa i zanimljive konfrontacije.

Meč se dogodio odmah nakon segmenta i bio je prilično solidan. Sredinom su klasično dominirali Corbin i Owens, a onda su Nakamura i Zayn napravili povratak te ostvarili pobjedu. Važno je istaknuti da je Nakamura pinnao US prvaka Owensa, što nekako nalaže da bismo mogli vidjeti njihovo rivalstvo nakon PPV-a, a i najavljeno je da ćemo sljedeći tjedan vidjeti njihov meč. Osobno nemam ništa protiv toga niti protiv bookinga u ovom meču, iako bih volio da i Owens te Corbin pokupe koju pobjedu prije MITB-a. Iako mislim da rade onaj klasičan booking gdje onoga tko će pobijediti učine slabim u tjednima pred meč kako bi pobjeda bila malo iznenađujuća.

Ostala dvojica učesnika u MITB meču su AJ Styles i Dolph Ziggler. Upravo njih dvojica bili su dio main eventa kada su se sukobili u jedan na jedan meču. Osobno mi ovaj meč nije bio niti blizu kvalitetnom meču kojeg su imali prošle ljeto na SD-u nakon SummerSlama, no za jedan ovakav meč, bio je itekako zabavan. Nismo vidjeli pretjeranu kontrolu Zigglera ili Stylesa koja bi se odužila, jednostavno su izmijenjivali poteze i radili kontre, tako da je akcija gotovo u svakom trenutku bila zabavna. Pobjeda je otišla na stranu Zigglera. Možda čak i malo neočekivano, ali definitivno ispravna odluka. Ziggler treba ovakvu pobjedu prije MITB meča, dok Stylesu poraz neće nanijeti nešto pretjerano puno štete. Ovime su barem malo dali momentuma Ziggleru i koliko-toliko uspjeli stvoriti tu ravnopravnost među učesnicima. Iako čisto sumnjam da Ziggler osvaja.

Žene su trebale imati 5-way kojim se trebala odrediti nova izazivačica za Women’s titulu, no meč nije niti krenuo jer je izbio brawl prije nego je zvono zazvonilo. Svi su skakali na sve, bilo je dosta tuče oko ringa, oko komentatorskog stola, iza barikade, na barikadu i tako to. Sam brawl završio je kada je Charlotte bacila Natalyu kroz komentatorski stol. Tada je izašao Shane i kazao kako će se novi izazivač odrediti Money in the Bank Ladder mečom. Bit će to prvi takav meč za žene u povijesti WWE-a.

Da se prvo izjasnim, nisam obožavatelj ove ideje i odluke jer smatram da u ovim okolnostima cure ne smiju imati MITB meč. Jer cijela divizija je u tom meču. I netko će naravno osvojiti taj ugovor. No, onda će ostati četiri cure od kojih će jedna sasvim sigurno nakon Money in the Banka postati izazivač za titulu. Ali zašto bi ona postala izazivač i dobila još jednu priliku ako ju je imala ovdje? Malo su se zeznuli tu i bilo bi bolji da vidimo ovaj meč na WrestleManiji i da bude zajednički meč za oba branda. Tako ne bi sve cure ušle u igru i bilo bi onih koje bi onda mogle postati regularni izazivači nakon meča bez problema. Ovako se stvara problem da zapravo sve cure dobivaju priliku da postanu izazivač i samo će jedna osvojiti kovčeg. Što znači da zapravo ne bismo trebali imati sljedećeg izazivača sve dok ova ne odluči unovčiti kovčeg.

No, sam segment je bio sjajan i brawl je bio pun energije i odličnih poteza. MITB meč bi pak mogao biti super ako bude ovako.

Svanuo je novi dan u timskoj diviziji. Usosi su najprije izašli van i kazali kako su pobijedili svaki tim u ovoj diviziji i kako im se nijedan tim ne može suprotstaviti….sve dok se nije pojavio New Day. Njima je ovo prvi nastup na SmackDownu otkako su prebačeni ondje jer su čekali dok se Kofi oporavi od male operacije. Naravno, njih trojica su kazali kako ipak postoji jedan tim koji nisu pobijedili, a to su oni. Tako je stvoren meč između ova dva tima na Money in the Banku.

Napokon je timska divizija postala nešto što je užitak za pratiti iz tjedna u tjedan. Prije ih nismo tjednima viđali, a sada se svaki puta dogodi nešto dobro ili zanimljivo. Konfrontacija je bila zanimljiva i na trenutke komična. Poznati trojac se vratio i odmah su, kao što se i moglo očekivati, krenuli prema titulama. Mislim kako je ova mala stanka od mjesec i pol dana za New Day bila jako potrebna i dobro došla. Jer krenuo sam pisati kako su postali dosadni i naporni. Ovo je bio dobar način da se malo odmorimo od njih, pa makar to i nije razlog zašto se New Day nije pojavljivao na showu. Ne očekujem da će iz prvog pokušaja uzeti titule, no pretpostavljam kako će ovo biti glavni feud u diviziju tijekom idućih nekoliko mjeseci.

No, nije to jedina stvar koje se dogodila u tag team diviziji. Modni Policajci imali su novi slučaj i novi izazovi. Ovaj puta su im braća Colon stali na put nakon što im je ured bio uneređen i uništen. U jednom ne tako dugo i zanimljivom meču s očekivano dosta komedija od Breezanga, njih dvojica su pobijedili braću Colon. Izuzetno mi je drago što nisu zaboravili na njih dvojicu jer su bili najbolja stvar na SmackDownu zadnjih nekoliko tjedana. Bilo bi ih šteta vratiti u poziciju u kojoj su bili posljednjih nekoliko mjeseci, pogotovo kada su vidjeli da su se odlično povezali s publikom i da sve to skupa funkcionira.

https://www.youtube.com/watch?v=1KYW2qctyzo

Orton je izašao van i kazao kako je pobijedio mnoge legende ovoga sporta – Undertakera, Foleya, HBK-a i druge, no kako bi ga djed vjerojatno prebio kad bi čuo da je izgubio od Mahala. I zbog toga će na Money in the Banku u svom rodnom gradu vratiti titule u svoje ruke. Tada se pojavio Mahal na ekranu koji je rekao kako Orton živi na staroj slavi svojih predaka te kako je ovo zapravo novo doba, doba Maharaje. Zanimljiva konfrontacija u kojoj nismo saznali mnogo toga, ali je Ortonov promo bio prilično dobar i zainteresirao me za meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Nov dan u tag team diviziji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*