SmackDown pregled – Night of Champions revanš

New Day otvorio je ovotjedni SmackDown. Govorili su o onome što se dogodilo na Rawu i o nepristojnom ponašanju The Rocka. Miz je pridružio njima jer se The Rock niti s njim nije odnosio s poštovanjem jer je on ipak A-lister, filmska zvijezda, baš kao i Rock. No, Rockovi rođaci Usosi su izašli i ismijavali Miza i društvo. Usosi su zatim pozvali Zigglera i O’Neila u pomoć kako bi se riješili Miza i New Daya. Ovo je bio zabavan segment iako se ništa posebno nije dogodilo. New Day i Miz su bili solidni u svojim ulogama, a Usosi su branili čast svoga rođaka Rocka. Izgleda da stvarno Titusa žele gurnuti da dobije više spotlighta. Vidjet ćemo kako će to ispasti i hoće li se uspjeti povezati s publikom.

 

New Day & The Miz vs The Usos, Dolph Ziggler & Titus O’Neil – **1/2

Tipičan zabavan meč kakav dobivamo svaki puta kada su ovi wrestleri u meču. Pozitivci su dominirali početkom, New Day i Miz su preuzeli kontrolu u sredini, no onda je Titus dobio Hot Tag i na kraju preokrenuo meč i ostvario pobjedu za svoj tim s Clash of the Titus na Mizu. Titus je zabavan u ovakvim mečevima gdje dobije hot tag i izvede par svojih poteza, zato je i bio najbolji u svom timu s Youngom, no kao individualac nije baš pretjerano dobar. Volio bih da je New Day uzeo pobjedu ovdje. Izgleda da će Usosi još jednom ići na New Day. Priželjkivao sam nove izazivače, ali ako se mora…

 

Kalisto (c) vs Neville (United States Championship) – ***

Drago mi je što smo dobili ovaj meč, no malo mi je manje drago jer nije dobio puno vremena. Svejedno, bio je jako zabavan highflying meč s dobrom akcijom i nekoliko super kontri, pogotovo kada je Neville išao po Powerbomb u barikadu, a Kalisto kontrirao Frankensteinerom. Kalisto je ostvario pobjedu kada je kontrirao German u Salida del Sol. Volio bih vidjeti još koji meč ove dvojice jer jako dobro funkcioniraju zajedno.

 

Chris Jericho ugostio je Ambrosea i Reignsa u Highlight Reel. Ambrose je za poklon ponio cvijet kako bi Highlight Reel imao dekoraciju. Ambrose i Reigns govorili su o nadolazećem Triple Threat meču na Fastlaneu s Lesnarom. Ambrose je izjavio kako se ne boji Lesnara. Reigns ga je zatim upozorio kako je Brock Lesnar drugačiji od svih i kako bi se ipak trebao bojati ga. To je bio trenutak kada su stvari postale zabavnije. Ambrose je izjavio kako uopće ne mora dobiti Lesnara nego može jednostavno pobijediti Reignsa. Reigns mu je na to kontrirao rekavši kako bi mu to bilo prvi puta da ga je pobijedio. Wyattsi su reagirali na prepirku o Lesnaru jer i oni imaju veze s njim zato što su ga eliminirali iz Rumblea. Wyatt je govorio o apokalipsi, a Reigns mu je kontrirao genijalnom rečenicom kako opet nitko ne razumije o čemu on priča. Wyatt je zatim rekao kako ćemo imati Six Man Tag Team meč na kraju večeri.

Ovo je bio jako dobar segment, ali samo jedna stvar je nedostajala. Sjećate se kako su upravo Ambrose, Jericho i Reigns bili tim na Night of Championsu borivši se protiv Wyatta i kako je Jericho bio kriv za poraz te se nakon meča zabio u Ambroseovo rame? Sjećate se kako je Ambrose izbacio Jericha iz Rumblea? Trebali su to sve spomenuti ovdje, trebali su podići tenziju između Ambrosea i Jericha kako bi učvrstili podlogu za njihovo rivalstvo koje bi trebalo krenuti nakon Fastlanea. No, segment je imao svojih dobrih strana kao što je kratko, ali slatko sučeljavanje Ambrosea i Reignsa gdje su lagano podigli tenzije između sebe. Ambrose je došao kao čovjek koji nema ovime mečom što izgubiti, ima Intercontinental titulu uz sebe i ako izgubi taj meč, neće izgubiti titulu te ide u meč s ‘boli me briga za posljedice’ motom. Pogledajte njegov wwe.com intervju ovdje, svidjet će vam se. Reigns pak zna tko je Lesnar jer ga ja je on ipak isprašio na WrestleManiji. Ovo je sve bilo jako dobro i nadam se kako će se tenzije još više podizati do Fastlanea.

 

AJ Styles vs Curtis Axel – *3/4

Social Outcasti su prozvali Stylesa jer društvene mreže govore o njemu, a trebali bi govoriti o njima. Styles je došao i pobijedio Axela sa SYTLES CLASHOM nakon par minuta zabavnog meča. Napisao sam Styles Clash velikim slovima jer je ovo prvi puta da ga koristi u WWEu. Vidim kako se neki bune što je Styles prvi puta izveo taj potezom na nekom nebitnom PPVu, umjesto što su ga čuvali za neki veći događaj. A neki od tih ili većina žele da SmackDown postane bitniji i kada se nešto ovako dogodi što je ‘trebalo biti sačuvano’ za veći događaj, bune se. Ako želite vidjeti Styles Clash u WWEu, morat ćete pogledat SmackDown. To je ono što WWE želi. A i u ostalom, ovo je Curtis Axel i ako Styles njega ne može dovršiti s finisherom, onda nije dostojan nijedne titule u ovom trenutku.

 

Charlotte vs Natalya –  *3/4

Ovo je bio solidan kratki ženski meč iako ove dvije mogu puno bolje, to su dokazale na Takeoveru 2014. godine. Charlotte je ostvarila pobjedu s Figure Eight kada je Ric Flair omeo Natalyu. Čudno mi je što ju nije poljubio, izgleda da mu se Natalya ne sviđa kao Becky. Razumijem ga, i meni se puno više Becky sviđa. Charlotte je nastavila tući Natalyu nakon meča, no Becky ju je spasila i Charlotte je pobjegla. Solidan nastavak priče između njih koja je postala još zabavnija s uključenjem Sashe Banks.

 

R-Truth je izvan arene i želi malo trenirati, no Goldust mu odlučuje praviti društvo. Odlučuje se malo rastezati, a onda Goldust podsjeća R-Trutha na ponudu s Rawa. Truth još krivo razumije sve to, ali Goldust mu objašnjava da traži Tag Team partnera. Goldusta zatim hvata grč, no R-Truth mu ne želi pomoći jer misli da je to zamka i da je Goldust malo nastran. Još jedan zabavan segment ove dvojice. Zapravo bi ih bilo dobro vidjeti u timu, obojica su stariji i neće osvajati neke titule više.

 

Dean Ambrose, Roman Reigns & Chris Jericho vs The Wyatt Family – **3/4

Zabavan meč koji je završio diskvalifikacijom. Malo statistike, u zadnjih 13 epizoda SmackDowna, SAMO TRI Main Eventa su imala normalan završetak, odnosno pin ili sbumission. Ostalih 10 su završili diskvalifikacijom ili odbrojavanjem. Ovdje je diskvalifikacija bila dobra odluka jer niti jednom timu nije trebao poraz, ali neke mečeve bi trebali završavati na normalan način. Saxton je ovdje napomenuo kako smo imali ovaj meč na Night of Championsu i što se dogodilo s Jerichom, što mi je drago jer je to bilo nužno napomenuti. Strowman se upleo u meč i izazvao diskvalifikaciju, no Big Show je došao u pomoć i znate onda što se dogodilo. Face turn! Bilo bi lijepo kada bi Big Show izjavio kako ga je onaj Rockov govor s Rawa inspirirao da postane bolji čovjek. Strowman i Show su razmijenili poglede što znači kako bismo mogli imati njihov meč na Fastlaneu. Ne veselim se tome meču previše, ali Vince voli takve mečeve, a ako on voli to, svi volimo to. I Big Show je u svakom slučaju bolji kao pozitivac nego kao dosadni negativac i član Authoritya. Dobar završetak SmackDowna.

 

Dobar SmackDown. Tri dobra meča i jako dobar Highlight Reel. Pogledajte nešto ako imate vremena.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Night of Champions revanš"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*