SmackDown pregled – Neuspješan pokušaj

Nakon što je Raw odradio prilično slabašan posao u buildu većine mečeva za SummerSlam, mislim da niti SmackDown u posljednjem tjednu nije odradio mnogo bolji posao. Ima mečeva za koje sam zainteresiran, ali nisu me nimalo uvjerili da će ovogodišnji SummerSlam biti nešto posebno kvalitetan. A ako time žele parirati sjajnom Climaxu, onda je to prilično gadan i naizgled neuspješan način.

Sve dok Mahal više ne bude prvak ja ću samo govoriti u ovim pregledima kako ga treba maknuti iz main eventa što prije. Maknite ga iz main eventa što prije. Maknite ga iz main eventa što prije. Nadam se da je ovo zadnji puta da to pišem i da će već na onoj epizodi SmackDowna za 7 dana Nakamura biti prvak. Ne moram više niti govoriti kako nimalo ne volim Mahala, a ovaj segment je bio još jedan dokaz zašto. Potpuno dosadan, naporan, monoton i što je najgore, opet je govorio isto. Meni to jednostavno nije jasno, zar oni njemu daju doslovno isti materijal svaki tjedan? Izgleda da su njegov promo napisali prije jedno tri mjesec, isprintali na papir i dali mu da ga nosi u džepu i ne zaboravi sljedeća tri mjeseca jer je to je sve što će on u tom periodu govoriti.

Možete reći o Nakamuri što hoćete, ali Nakamura je u ovom segmentu bio bolji od Mahala. Čovjek možda niti ne mora nešto posebno reći, njegovi pokreti tijela i izrazi lica gotovo u potpunosti govore umjesto njega. Nakamura je bio kratak i rekao je da će titula biti njegova. I meni se to svidjelo.

Mahal i Cena su imali prilično bezveze meč koji je išao onako kako sam i mislio – upadi Singh braće koji su onda istjerani od strane sudca. Barem nije niti jedan od njih izgubio prije samog PPV-a, to bi bila još već tragedija. Meni se svidio DQ završetak u ovom slučaju.

Ne znam što se dogodilo u main eventu i zašto se dogodilo. Otkuda Corbinovo neuspješno unovčavanje, kako i zašto, stvarno nemam pojma. Bilo je iznenađujuće i totalno neočekivano, tu im dajem plus, a valjda imaju i neki validan razlog zašto se to baš sad dogodilo i zašto Corbin nije/neće biti prvak uskoro. Ima li heata na sebi u backstageu možda? Jer imao je nekoliko Twitter ratova ovaj tjedan, jedan od tih je i onaj s Meltzerom. Možda je nekom stvarno skrivio nešto.

Jedino što u ovom trenutku dobro mogu reći je da barem sad meč između Cene i Corbina ima heat koji mu je možda nedostajao prije ovog showa, to je neki plus isto koji mogu izvući odavde. A je li ovo s Corbinom bila dobra odluka, mislim da nužno ne mogu reći sada, vidjet ćemo što će vrijeme pokazati i kako će ga bookirati nakon ovoga te tko će izaći iz SummerSlama kao prvak. Ako izađe Mahal i ako pobijedi Nakamuru, onda mislim da se svi redom mogu ubiti tamo.

Najveći gubitak je taj što ove godine Money in the Bank kao da se nije dogodio. Nitko nije imao benefita od njega. Kofer je utrošen uzalud, Corbinu nije bio od nikakve koristi niti ikome drugome.

Doslovno nisu napravili ništa s koferom ili Corbinom, pa čak i da je Corbin izgubio priliku kao što i je, ali da su prethodno ispričali priču s njim kao da je malo veći kreten od čovjeka koji se preozbiljno shvatio i misli da je faca i misli da zaslužuje svoje mjesto u main eventu, iako ne još, pa je zbog toga srljao i nije uspio. Premda bi tu neko drugi bio bolji u ulozi prvaka, a ne Mahal. Da su to ikako uspjeli ispričati, možda neuspješno unovčenje bi imalo smisla. Ovako nisu ništa napravili, ali baš ništa, ovo je otprilike isto kao da je Corbin u periodu od Money in the Banka pa do sada ulazio s metlom u ring. Toliko je i kofer u ovom slučaju bio bitan.

Ja ne znam je li ovo bila dugoročna odluka ili nije da Corbin ne postane prvak, ali mogu zamisliti da su ovo odlučili 4 minute prije Cena/Mahal meča.

Najbolji dio showa opet su bili Styles, Shane i Owens, a ovaj segment je završio tako da je ovaj puta Owens udario Shanea. Meni je ovaj feud postao neopisivo zanimljiv u posljednjih nekoliko tjedana i imaju moje zanimanje za meč. Samo se nadam se da će i meč biti nešto bolje od njihovih dosadašnjih i da se neće vrtjeti oko Shanea samo. To bi stvarno bilo loše.

Rusev/Orton/Gable dio mi je bio solidan. Rusev je prikazan kao zvijer, a Gable nije izgubio meč, više je ovdje bio cilj prikazati Ruseva u dobrom svjetlu prije SummerSlama što je potpuno logično. RKO je bio kul. No, problem je što ovaj Orton/Rusev meč nema mnogo heata. S druge strane, nadam se da će napraviti nešto s Gableom nakon SummerSlama.

Meni se svidjelo što razlikuju Woods/Big E tim koji će biti na SummerSlamu i Woods/Kofi tim koji je bio na SmackDownu. Time su predstavili Big E-a kao možda i ključni faktor u svemu ovome jer on će biti taj koji će donijeti nekakvu dinamičku razliku u meču u promijeniti tok njihovog SummerSlam meča. Kako god, mislim da se ovaj meč nije trebao dogoditi na go-home showu jer je ipak to sve skupa preblizu. Ne bih imao problema da su nam ovo dali prošli tjedan, to bih prožvakao možda. Ovako mislim da to nije bila dobra odluka jer tri četvrtine meča su i dalje iste, jedino će Big E biti svježine u njihovom SS meču. Barem je bilo kratko ovo ako ništa drugo.

Breezango su i ovaj tjedan bili zanimljivi, ali mislim da ovaj storyline treba doći lagano kraju i da nam trebaju otkriti tko je napao njih dvojicu. Ljudi će lagano izgubiti zanimanje za ovim ako se ne bude ništa konkretno događalo iz tjedna u tjedan.

Becky i Natalya su imale solidan meč i koliko god mi je žao što je Becky tapkala jer mislim da zaslužuje više od ovoga, Natalya ipak ima meč na SummerSlamu i trebala je pobijediti. A sve ono što se dogodilo nakon meča, dolazak Carmelle i ostalo, nije me zainteresiralo za SummerSlam jer to smo već sve vidjeli. Dajte nam nešto novo. Čovječe, pa ja bih pričom ujedinio Naomi i Natalyu da pretuku Carmellu kako se ova ne bi mogla uplesti u meč njihov na SummerSlamu. I onda nakon što njih dvije pretuku Carmellu, onda neka Natalya napadne Naomi također. I imate nešto što je drugačije.

Meni se segment između Natalye i Lane svidio jer izgleda da se Lana vraća radu kao menadžer. I to me veseli. Nisi dobra u ringu, okej, vježbaj i dalje, ali dok ne dosegneš određeni nivo kvalitete, ne vraćaj se u ring.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Neuspješan pokušaj"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*