SmackDown pregled – Neuspješan pohod Ruseva na US titulu

Vrlo rijetko, pogotovo u zadnje vrijeme, se dešava da oba branda dostave u istom tjednu dobar show. No, to se ovdje dogodilo. Nakon vrlo zadovoljavajućeg Rawa, dogodio se i veoma zadovoljavajuć SmackDown. Par dobrih mečeva, zanimljivi segmenti i ništa što je bilo glupo ili dosadno. Još sada moram pogledati i 205 Live zbog turnira koji je krenuo, a ako on bude dobar isto, onda ovaj tjedan neka uđe u povijest.

Krenut ćemo ondje gdje je krenuo i show. Shane, Bryan i Styles imali su segment. Prvo je Shane prozvao Bryana i optužio ga je naklonjen Owensu i Zayn te da sve radi u njihovu korist i kako bi se oni domogli titule. Bryan je to zanijekao kazavši kako ih je zapravo stavio da se bore međusobno i ne vidi kako se onda time njima priklanja. Tu se uključio i Styles te kazao da se jednostavno obojica ostave te situacije i njihovog meča u main eventu jer samo štete njemu kao prvaku.

Najbolji dio ovog segmenta bio je Stylesov promo “Ostavite me na miru, pustite ih da se bore, svojim konfliktima komplicirate i meni situaciju”. To mi je bilo jako zanimljivo. Sve ostalo…pa već smo to vidjeli i čuli. Malo postaje to i naporno. Nije loša priča, ali kreću se lagano ponavljati s rečenicama i stalne Shaneove kritike prema Bryanu, nakon čega uslijedi Bryanova najava meča koji uključuje Zayna i Owensa, već se događaju tjednima. Ovo nije bio loš segment, ali nije bio nešto nužno što se trebalo desiti ili je trebalo otvoriti show.

Idemo odmah na main event gdje su se borili Owens i Zayn za pravo borbe protiv Stylesa na Fastlaneu. Bio je ovo jako zanimljiv meč koji nije nimalo na nivou onoga što oni mogu, ali za jedan SmackDown, sasvim pristojno i dovoljno. Svidjela mi se ovdje dinamika između njihovih karaktera ovdje jer se Zayn vratio na onog starog “učinit ću sve da dobijem priliku” pozitivca, dok je Owens bio negativac koji je htio usporiti situaciju jer je nekako bio uvjeren u svoje sposobnosti. Meč je imao zanimljive poteze, near fallove i uključenu publiku te predvidljiv kraj. Ja sam se nadao da bi Zayn možda mogao pobijediti i otići sam na Zayna, ali da, Triple Threat će ipak biti. I dok nisam baš oduševljen tom odlukom, ne mogu reći da je ovo loša odluka. Meč je 3-way, bit će u main eventu i ja mislim da će imati prilike odraditi odličan meč. Kraj je solidno odrađen, čim sam vidio Stylesa za komentatorskim stolom, odmah sam pretpostavio da će on biti dio završetka.

Bobby Roode branio je US titulu protiv Ruseva i meč se dogodio točno na Rusev Day, ne biste vjerovali! Jako zabavno je bilo, zadovoljan sam kako je meč tekao i mislim da je ovo jedan od boljih singles mečeva za obojicu u zadnje vrijeme. Stvarno su uspjeli pridobiti publiku odmah na početku, struktura je bila čvrsta i jasna, Englishova ometanja nisu mi pokvarila dojam, a kraj je bio očekivan, no ne nužno i loš. Svakako bi Rusev trebao osvojiti US titulu jednom, ali mislim da nije dobar trenutak da Roode već izgubi titulu, tako da je ovo dobra odluka bila. Završetak donekle čisto odrađen što mi se isto sviđa.

I onda tri RKO-a nakon meča, jako dobro odrađeno. Orton je dobio odličnu reakciju i nemam ništa protiv toga da se on vrti oko US titule, ionako nema u ovom trenutku što da radi na SmackDownu i ova pozicija će mu možda i najviše prijati. Ne bi bilo loše niti da zadrže Ruseva pa da u jednom trenutku dobijemo 3-way. Zanimljiva situacija.

Charlotte je pobijedila Liv Morgan u solidnom, kratkom meču. Opet, ništa konkretno ovdje, ali eto, nešto se desilo. Imale su meč i to je to. Moraju nešto nužno pokrenuti u ovoj diviziji, treba se nešto događati. Mečevi koji nemaju nikakvu ulogu, odnosno smisao ili kontekst oko sebe, su beznačajni. A kada vam se desi takvih 10 za redom, onda to postaje jako monotono.

Bludgeon Braća imali su izvrstan squash meč protiv jobbera. Stvarno mi se svidjelo kako su ovo odradili. A nakon toga, baš kao što su oni Usose prekinuli prilikom odlaska prošli tjedan, Usosi su uzvratili uslugu ovaj tjedan. Opet nije bilo fizičkog kontakta, ali sumnjam da će ostati tako do uskoro. Usosi su zatim imali još jedan jako energetičan promo kojim su objasnili svoju transformaciju. Solidno sve skupa, dobra najava rivalstva.

Gable i Benjamin pobijedili su Ascensione u kratkom meču. Ništa posebno ovdje također, ali solidan pobjeda dvojac koji lagano vraća momentum na svoju stranu.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Neuspješan pohod Ruseva na US titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*