SmackDown pregled – Neprilika u prilici

Ovaj tjedan je SmackDown uzeo možda malu kočnicu na putu prema WrestleManiju. No, iako show možda nije bio odličan kao prethodnih nekoliko, dobili smo svejedno jednu kvalitetnu epizodu na kojoj smo napokon saznali tko će izazvati Wyatta na WM.

Pa, krenimo od toga. Najprije su Shane i Bryan otvorili show segmentom u kojem su ukratko rekli kako i zašto je došlo do najavljenog meča između Stylesa i Ortona. Iznijeli su validne argumente zašto bi Orton trebao dobiti priliku jer je na kraju krajeva osvojio Rumble, te zašto je Styles dobio priliku jer je ipak prošao kroz mnogo toga u zadnjih par tjedana. Nije najpotrebniji segment ikada, no bio je fora način da se ipak dadne mala pozadina iza tog meča s obzirom kako je on najavljen preko društvenih mreža.

Meč između Stylesa i Ortona bio je veoma dobar. To je jedan od onih dream mečeva koje fanovi žele vidjeti, i iako se on dogodio, mislim kako je meč samo bio veoma dobar i kako nisu dali sve od sebe, što je sasvim u redu. Prilično sam siguran kako ćemo nakon WrestleManije vidjeti njihov feud, tako da će se prave stvari sačuvati za tada. No, opet je meč bio prilično kvalitetan i moram istaknuti jedan poseban dio meča – onda kada je Styles napravio lažni Phenomenal Forearm samo da bi kontrirao Ortonovu kontru u RKO i vratio se natrag na apron. Bila je to fantastična varka, zaista genijalan potez. Na kraju je ipak Orton pobijedio i tako ostvario pravo borbe protiv Wyatta.

Kasnije je WWE postavio video kako su se u backstageu sukobili Shane i AJ jer je Styles bio frustriran zbog svega kroz što je prošao da bi na kraju ostao bez main eventa. Još malo se sve to pretvorilo u tuču, no bilo je zaustavljeno. Prvo ću reći kako po meni AJ Styles nije trebao biti dodan u meč za WWE titulu. Zašto? Jer je feud između Wyatta i Ortona predobar da bi ubacili Stylesa koji nema veze s time. Znam da je Styles najbolji kečer i meč s njim bi još bolje zvučao ali zbog storylinea je ovako bolje. Da, Styles zaslužuje bolje od Shanea na WrestleManiji, ali meni se recimo ovaj segment izrazito svidio, dao je taj osjećaj da je ovo legitiman feud i baš me zanima što mogu pružiti. Tko zna, možda baš i ne bude glupost od meča.

Hawkins je prozvao Ambrosea jer mu je ovaj udario Dirty Deeds prošli tjedan. Ambrose je izašao i još jednom ga napao, a onda prozvao Corbina koji se pojavio na ekranu. Corbin nije htio doći do Ambrosea, no onda je Ambrose krenuo prema njemu i usput udario Dirty Deeds Hawkinsu opet. Ovaj dio segmenta je nekako bio ponavljanje onoga što se dogodilo prošli tjedan, ali je svejedno služilo kao dobar uvod za ono što će se dogoditi dalje.

Ambrose je lutao po backstageu, no onda ga je Corbin iznenada napao i udarao željeznom šipkom, da bi ga na kraju poklopio viljuškama od viljuškara. Kasnije je rečeno kako Ambrose ‘ima’ slomljeno rebro i otežano disanje. Jako zanimljiv segment, odličan nastavak feuda. Meč bi definitivno trebao dobiti stipulaciju na WrestleManiji i ja vjerujem da će se to dogoditi. Ambrose se naravno nije zapravo povrijedio, ali ovo će biti zanimljiva priča jer trebaju ispuniti još tri tjedna programa, pa će Ambroseova ozljeda vjerojatno biti mala digresija.

Cena i Bella pobijedili su Ellswortha i Carmellu u ništavnom i kratkom meču, ali meni je bilo drago vidjeti Nikki i Cenu jer očito uživaju radeći zajedno u meču. No, prava stvar se dogodila nakon meča kada su Miz i Maryse napali Nikki i Cenu, a onda je Miz imao promo kako su Cena i Nikki zapravo samo u vezi ‘na ekranu’ i kako to nije istinska ljubav nego samo promocija za njihov marketing i popularnost, a kako su pravi ljubavni par upravo on i Maryse. Maryse je zatim bacila mikrofon na Nikki za točku na i. Sjajan segment i sjajan promo Miza. Nemojte da vas bude sramota što uživate u ovom feudu jer je ovo genijalno. Ovo je prava ljubavna drama. Ozbiljno.

Alexa Bliss i Mickie James izašle su kako bi otkrile Alexinu protivnicu za WrestleManiju. Tijekom segmenta se pojavila i Becky Lynch koja je htjela meč, ali i Natalya koja je imala backstage segment s Alexom prošli tjedan. Na kraju je izašao Bryan i rekao da će Alexa braniti titulu protiv svih dostupnih žena na rosteru. To je zanimljiva najava valjda. Ovo nam ne garantira ništa za sada jer na kraju meč može ostati kao 4-Way između ove četiri cure ili bi pak glasine o tome kako će se neke bivše kečerke vratiti u ring za WrestleManiju mogle biti istinite pa bi i njih mogli ubaciti. A tu je još i Naomi i potencijalno Eva Marie! Molim vas stavite Evu u ovaj meč! Preklinjem vas! To bi bilo tako genijalno. I ostavite njen povratak točno za WrestleManiju.

Što se tiče tag team meča nakon segmenta, bio je solidan. No, glavna stvar se dogodila na kraju kada je Natalya najprije napravila German Suplex Becky Lynch, s kojom je bila partner u meču, zbog čega su Alexa i Mickie ostvarile pobjedu. No, onda je Mickie nakon meča udarila Mick-kick Alexi kako bi naznačila kako je na WrestleManiji svaka žena za sebe. To je definitivno zanimljiv nastavak priče i sada me zanima kako će se nastaviti odnosi između njih dvije, ali i tko bi se mogao pojaviti u meču.

Bilo mi je fora što se Bray Wyatt nije pojavio na showu. Ponajprije jer je prošli tjedan Orton spalio njegovu u kuću, stoga bi logično bilo, sudeći po njegovoj reakciji, da Wyatt padne u depresiju na neko vrijeme i odluči se povući na koji tjedan. No, volio bih da se sljedeći tjedan vrati u potpuno drugačijem svjetlu i da pokaže svoju agresivnost te prebije Ortona.

S druge strane, prigovorit ću što opet nije bilo Tag Team divizije na showu. To je drugi tjedan za redom da je tako, a WrestleMania se približava i trebaju ih staviti na show. Valjda će se to sljedeći tjedan popraviti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Neprilika u prilici"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*