SmackDown pregled – Napad na šefa

SmackDown nas je ovaj tjedan dočekao jednom prilično dobrom epizodom koja opet bila na razini nekih prijašnjih. Dok su neki feudovi pak stagnirali, neki su se razvili u čak WrestleMania mečeve.

Glavna priča večeri bio je feud između Stylesa i Shanea. Styles je najprije otvorio show kazavši kako je on uzdigao SmackDown i učinio ga A showom, kako je morao ići kroz Triple Threat mečeve, Battle Royale i na kraju meč s Luke Harperom kojeg je i pobijedio sve kako bi zaradio meč u main eventu WrestleManije kojeg na kraju neće dobiti jer je prošli tjedan izgubio od Ortona. Bio je bijesan na Shanea zbog toga te je rekao da će se Shane do kraja večeri neće dobro provesti. Bio je ovo veoma zanimljiv Stylesov promo koji je postavio stvari za ostatak večeri. Styles je ovdje bio odličan na mikrofonu i promo je zaista bio na mjestu.

Shane se kasnije pojavio u areni, no Styles ga je dočekao iza jednog auta i napao, a onda mu je glavu nabio u staklo od auta i raskrvario ga. Bryan je potom otpustio Stylesa zbog takvog nedopustivog ponašanja. Shane je trebao otići u bolnicu na pregled, no odbio je to napraviti prije nego je rekao kako je Styles tražio protivnika za WrestleManiju i kako će ga na kraju dobiti, a protivnik Stylesu će mu upravo biti on.

Znam da mnogi od vas vjerojatno neće biti zadovoljni što je Styles dobio Shane na WrestleManiji jer je zaslužio mnogo boljeg protivnika s kojim bi mogao napraviti odličan meč, no meni se sve ovo što se dogodilo na ovom showu izrazito svidjelo. Najprije su prošli tjedan onim segmentom u backstageu koji su objavili nakon showa na YouTubeu učinili da ovaj feud dobije taj osjećaj da je legitiman, a sada ga je sve ovo što se dogodilo učinilo još boljim. Stylesom napad je bio izrazito agresivan i nisam definitivno očekivao krv u svemu tome, ali je samo poboljšalo stvari. Neću blatiti ovaj meč prije nego što se dogodi jer imam nade da mogu izvući zabavan meč. Ako je ovaj backstage brawl što se dogodio na epizodi pokazatelj onoga što bismo mogli očekivati na WrestleManiji, onda sam ja prilično uzbuđen za meč. Ovo je uglavnom bilo odlično i zapravo me zaintrigiralo za meč.

Randy Orton došao je u ring kako bi se oglasio na svoj nadolazeći meč protiv Wyatta na WrestleManiji i ono što je napravio Wyattu prije dva tjedna. Imao je dobar promo gdje je rekao kako je sve ovo zapravo bila zamka za Wyatta koji mu je povjerovao, povjerio mu sve svoje i na kraju ga je Orton prevario te će sada dobiti meč za WWE titulu. Wyatt se zatim pojavio u onome što je ostalo od njegove zapaljene kolibe, klečao je ispred mjesta gdje je zakopana Abigail, imao je jedan veoma zanimljiv promo gdje je rekao kako je sada sva moć koju je imala Abigail u njemu, a onda je u ruke uzeo zemlju i krenuo se njome trljati po tijelu. Ovo nije bio najzanimljiviji segment koji su njih dvojica imali do sada, no bio je dovoljno dobar jer nam daje naznake kako Orton sljedeći tjedan može očekivati sve najgore zato što će se Wyatt vratiti jači i motiviraniji nego ikad. Sljedeći tjedan bi trebao biti zanimljiv.

Miz je održao epizodu Miz TV-a u kojoj je Maryse progovorila o tome kako se ona trebala još prije nekoliko godina vratiti u WWE, no kako je Nikki upravo bila ta koja je sprječila da Maryse ponovno potpiše za WWE i bude na Total Divas showu. Zatim su ismijavali to što Nikki nema prsten kao što ga ima Maryse i kako nikad neće imati jedan. Pojavili su se Cena i Nikki koji su htjeli napasti Maryse i Miza, no ovi su odgovorili. Nikki je zatim odgovorila na promo Maryse koji pak nije bio tako dobar kao onaj što je Maryse imala, no bio je prilično solidan. Bryan se zatim pojavio i rekao kako ćemo na WrestleManiji vidjeti Tag Team meč između ovih četvero. Bilo je i očekivano da će ova najava kad-tad doći, no segment je bio genijalan. Još jednom su imali sjajnu konfrontaciju, a čak su prikazali i one dijelovi Talking Smacka u kojima je Miz progovorio o Ceni više nego što je trebao i navodno zbog toga dobio heata. No, izgleda da ovdje nije bilo problema s tim i to mi je drago. I ne, nemojte mislite da je grijeh ako vas ovaj meč zanima više od Goldberga i Lesnara. Zato što je ovaj meč 10 puta bolje građen.

Od dva ženska meča na showu, više mi se svidio onaj između Alexe Bliss i Mickie James. Možda je malo rano što smo dobili ovaj meč između njih dvije pošto su jedno vrijeme bile u timu, no jako su lijepo prikazale mržnju i agresivnost jedna prema drugoj. Ja sam očekivao nekakav prljav završetak, no mislim da je čak i dobra odluka dati pobjedu Mickie s obzirom da je izgubila već od Becky Lynch i ako će biti u tom meču na WrestleManiji, ova pobjeda joj je trebala.

Becky Lynch i Natalya imale su također prilično zabavan meč, nešto lošiji od prethodnog. Čak je i ovaj meč imao prilično čist završetak gdje je Becky zahvatom uzela pobjedu. Drago mi je da nisu komplicirali po pitanju bookinga ovdje. Nakon meča se pojavila Carmella i udarila obje cure kako bi naglasila svoju nazočnost jer će i ona biti dio tog meča za Women’s titulu na WrestleManiji. Bilo je fora to s Carmellom, no trebat će joj i jedna pobjeda do WrestleManije kako bi vratila malo momentuma jer otkako je završila feud s Nikki, nije ništa posebno radila.

Usosi i Alphe imali su meč za koji nisam očekivao da će se dogoditi već na ovotjednoj epizodi. No, iskoristili su ovaj meč da dadnu pobjedu Usosima i tako ih postave kao sljedeće izazivače za Alphe na WrestleManiji. No, sam meč je i mogao biti bolji, a nisu im pomogle dvije stvari – publika je bila totalno mrtva za vrijeme meča jer cijela ova divizija u zadnje vrijeme nije mnogo bila zastupljena na showu, pa se sada vide posljedica svega toga. I drugo, odvraćali su pozornost od meča tako što su prikazivali update o Shaneu i ono što je on radio u backstageu za vrijeme meča. Ovo im nije bilo potrebno jer je ovaj meč trebao dobiti više pozornosti, ponajprije jer divizija nije baš tako dobro bookirana u zadnjih nekoliko tjedana, tako da je ovaj meč trebao ispasti bitan, a na kraju i nije.

Mojo Rawley i Dolph Ziggler su imali ništavan meč u kojem je Mojo pobijedio odbrojavanjem nakon što je Ziggler jednostavno otišao. Ovakav završetak nije mnogo učinio nikome od njih i mislim da se moglo odraditi ne neki drugi bolji način.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Napad na šefa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*