SmackDown pregled – Napad na šefa

Nakon Fastlanea koji je dostavio nešto više od prvobitnih očekivanja, SmackDown je dostavio još jednu dobru epizodu koja je bila bolja od prosjeka ako gledamo na epizode u posljednjih nekoliko mjeseci. Stvarno se nadam da će SmackDown ubaciti u puno veću brzinu za WrestleManiju jer nije ostalo baš mnogo vremena.

U početnom segmentu vidjeli smo dvojicu koji će se sukobiti u meču na WrestleManiji koji je napokon postao služben – Nakmuru i Stylesa. Bila je ovo konfrontacija u kojoj nismo nužno saznali ništa novo, ali sama konfrontacija bila je nužna jer nismo vidjeli nikakve njihove interakcije tko zna koliko. Sadržajno nisu rekli ništa novo, ali rad na mikrofonu je bio solidan i vidjele su se male tenzije.

Meč između Stylesa i Ruseva bio je jako dobar i najbolji na showu. Vidjelo se da imaju kemiju u ringu te mogu imati još i bolji meč. Rusev je imao par uvjerljivih near fallova. Kraj jako dobro odrađen jer Rusev nije pretrpio drugi uzastopni poraz u dva dana. Post-match segment je bio dobro odrađen, svidjelo mi se ponajprije kako je Nakamuri trebalo malo više vremena da odluči spasiti Stylesa. S time mogu napraviti dobru priču idući tjedan, ali to je sasvim logično jer koliko god on bio pozitivac ipak je dovoljno mudar da pusti malo da njegov protivnik bude oštećen pa tek ga onda spasi čisto da ispadne heroj. Volio bih da su prije krenuli graditi ovaj feud jer njima u karakteru treba malo toga ruba, malo nagnutosti na onu drugu, lošiju stranu karaktera. To se ovdje donekle desilo i nadam se da će to u idućim tjednima još pojačati.

Shane je došao u ring da najavi meč između Owensa i Zayna za WrestleManiju, a onda i najavio kako će na neko vrijeme istupiti sa mjesta comissionera. Tu su došli Owens i Zayn koji se nisu slagali s odlukom a to su Shaneu dali i do znanja kad su ga napali i potpuno razbili. Prvo, mislim da je dobra odluka da stave Zayna i Owensa u međusobni meč, bolje nego ikakva tag team glupost ili nešto slično, ovako ima šanse da vidimo potencijalno odličan meč. Drugo, napad je izvrsno odrađen. Izgledalo je realno (jedino nedostatak pomoći Shaneu od strane sudaca ili zaštitara je bilo malo nerealan) i bilo je brutalno. No, baš me zanima kako će graditi dalje taj meč Owensa i Zayna. Premda mi sve nekako vuče na to da će Bryan sljedeći tjedan promijeniti taj meč u nešto drugo.

Jimmy Uso i Big E odlučili su ujediniti snage protiv Bludgeona jer su njihovi partneri ozlijeđeni u napadu na Fastlaneu. Ovo mi se jako svidjelo kao odluka jer u ovom slučaju Usosi i New Day trebaju djelovati kao jedna sila koja će pokušati svladati Bludgeone. Zato mi je ovaj bookinga i ova kombinacija bila sjajna. Meč nije trajao nešto dugo i kao takav nije bio ništa posebno, ali napad prije meč i to sve skupa kao paket je odlično odrađeno. Tag Team divizija je jedna od boljih točaka za SmackDown u zadnje vrijeme.

Asuka i Charlotte su imali zanimljivu konfrontaciju koja je bila slična kao i kod Styles/Nakamura segmenta. Ništa novo nisu rekli, ali je konfrontacija bila nužna kako bi se nešto desilo i kako bi napokon ukazali na ovaj meč te ga službeno potvrdili. Rad na mikrofonu je bio solidan, Asuka je izgledala nešto bolje nego prijašnjih puta, ali totalno očekujem da polje u kojem će se iskazati bude sam wrestling. Jer mislim da uz sve uvjete koji su potrebni imaju odličan meč u sebi.

Orton je imao jedan kratak promo kojeg je prekinuo Bobby Roode, a njega je prekinuo Mahal. Ovo je pak bio stvarno generičan segment koji nije bio nimalo potreban i nije pridonio ničemu. Sve smo znali i prije, a mnogo toga se ponavljalo. Čak niti Orton, koji je mogao imati nešto značajnije ovdje, nije imao značajan promo iako je postao Grand Slam prvak. Malo nepotreban segment, odmah su mogli preskočiti na meč Roodea i Mahala.

Gore spomenuti meč bio je kratak, a kao takav je bio solidan. Bolje nego da je trajao duže. Ovako su ispucali neke svoje poteze, dali nam relativno zabavnu akciju, a na kraju je Mahal uzeo pobjedu kako bi se postavio kao sljedeći izazivač za titulu. Okej sam s time da gledamo triple threat na WrestleManiji, možda bude solidan meč.

Carmella i Naomi su imali meč koji nije bio od neko većeg značaja i moglo se biti bez njega. Izgleda da žele u zadnji čas izgraditi Carmellu kao potencijalno opasnu prijetnju ako pokuša unovčiti kovčeg na WrestleManiji. Malo su se kasno sjetili jer nikoga baš nije briga za nju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Napad na šefa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*