SmackDown pregled – Ponovo najbolji prijatelji

Nakon dosta dobrog Hell in a Cell PPV-a mnogo pitanja je ostavljeno za odgovoriti na ovoj epizodi, a ona nam je pružila upravo to. Vrlo dobra fallout epizoda koja nam je donijela pokoji zabavan meč, nekoliko jako dobrih segmenata, nove izazivače i dosta toga. Nadam se da će SmackDown nakon ponajboljeg PPV-a godine i jako dobrog post-PPV SmackDowna uspjeti ostati na pravom putu i u budućim tjednima.

Sami Zayn i Kevin Owens ponovno su najbolji prijatelji. To se dogodilo na Hell in a Cellu kada je Zayn pomogao Owensu da pobijedi Shanea i sada je ostalo vidjeti zašto je to napravio. Prvo moram istaknuti sjajan Owensov promo i dozu genijalnog sarkazma gdje je rekao da je skoro umro i da je imao bliski susret sa svetim Petrom koji mu je rekao da ga žele gore na nebesima, ali je ipak potrebno dolje svijetu. Fantastična rečenica, baš onako kako priliči Owensu i njegovom karakteru.

Što se tiče Zayna, imao je sjajan promo. Baš sam spominjao na forumu ovih dana prije Hell in a Cella koji bi potencijalni razlog njegov heel turna mogao biti i on je kazao sve ono o čemu sam ja razmišljao – napravio je to jer je bio nezadovoljan pozicijom. Dok je on pokušavao biti dobrica koja zadovoljava publiku, ima fer i korektne mečeve, ne radi ništa protiv pravila, Owens se trpao gdje je god stigao, varao je kako god i kada god je stigao, nije brinuo o reakcija publike i imao je prljave mečeve. A uspjesi u njihovim karijerama su veoma različiti – Zayn na onaj način nije postigao ništa, dok je Owens osvojio gotovo sve što se osvojiti da u zadnje dvije godine. Meni je to sjajan razlog i potpuno logičan – Zayn je sada odlučio biti kao Owens jer je shvatio da ako ćeš biti dobrica koja neće raditi ništa ekscesno, nećeš dobiti ništa zauzvrat i nećeš postići nikakav uspjeh niti će te netko na taj način primijetiti – on je sada odlučio biti kao Kevin Owens. Čovjek koji mu je zadnjih godina bio krvni neprijatelj sada je njegov uzor. Sjajano odrađen segment, Zayn je fantastično izveo svoj dio i ja se veselim nastavku.

Promjene se napokon događaju i u timskoj diviziji. Dobro, ne bih baš rekao napokon jer su Usosi i New Day odradili apsolutno fantastičan posao u svojim mečevima u zadnjih nekoliko mjeseci i podigli diviziju na neke ogromne visine, ali je uvijek osvježavajuće kada se pojavi jedan novi tim u lovu na titulu. Ovdje ih se pojavilo nekoliko. Svi timovi su zapravo izašli van kazajući kako bi oni baš trebali biti sljedeći izazivači. Konfrontacija mi se jako svidjela, bila je zanimljiva, komična, a opet, saznali smo sve što smo trebali. Posebno bih izdvojio i konfrontaciju New Daya i Usosa na početku segmenta gdje su jedni drugima odali počast nakon brutalnog Hell in a Cell meča. Svidio mi se taj dio jako. Sve skupa, vrlo zanimljiv segment koji je postavio meč za prvog izazivača i to odmah nakon istoga.

Sam meč je bio zabavan. Nije bio previše dug i dobar dio istoga se dogodio i tijekom reklama, ali ono što sam vidio bilo je prilično zanimljivo. Nastavili su pričati priču s Hype Brosima koji su sve bliže raspadu, Breeze i Fandango su napravili odmor od istraživanja i ušli u ring gdje su ih opet dopratili Ascensioni koji žele biti njihovi najbolji prijatelji, a Benjamin i Gable su došli pokazati kako ih njihova kombinacija čini superiornima nad cijelom divizijom. Što su i uspjeli dokazati. Jako mi se sviđa što će oni sljedeći ići na titule jer su prezabavan tim koji itekako može napraviti dobar meč, a s druge strane su Usosi, tako da može opet očekivati izvrsne mečeve. Jedino mi se ovdje nije svidjelo to što je Fandango pretrpio pobjedu, mislim da zbog Fashion Filesa oni nisu trebali izgubiti u ovome meču, odnosno pretrpjeti tim. Više bi išlo u prilog da je to mjesto pripalo Hype Brosima, ionako oni imaju priču oko raspada.

AJ Styles i Baron Corbin su imali jako dobar meč za United States titulu u main eventu. Bilo je vrlo zanimljivo, uvijek je super zabavno gledati Stylesa u ringu, a u zadnje vrijeme ga baš i ne viđamo često u mečevima na SmackDownu (zbog one debilne WWE-ove prakse gdje ga stavljaju u dark mečeve nakon 205 Live kako bi zadržali publiku za taj Cruiserweight show). Styles je zaista fantastičan wrestler, neke njegove kontre u ovome meču su bile izvrsne – recimo ona jedna gdje je išao po 450 Splash, pa je Corbin htio to kontrirati, ali je on kontrirao njegovu kontru i udario Forearm. I onaj Dropkick gdje je Corbin proletio u komentatorski stol je isto bio fantastičan. Očekivano je Corbin zadržao titulu, ali nisam razočaran, to je u redu. Styles treba ići na WWE titulu. Mora zapravo. Mora i uzeti iako imam vrlo male nade u to, s obzirom na debilanu koju WWE radi s Mahalom. Ali Styles nužno treba doći u main event kako bi učinio Mahalov meč gledljivim. Nakamura to nije uspio. Styles može i vjerujem da hoće. A vjerujem i da će uzeti Mahalu titulu. Nadam se da su dovoljno pametni da shvate neke stvari.

Nakamura i Orton pobijedili su Ruseva i Englisha u solidnom kratkom meču. Solidna pobjeda za obojicu, iako je Rusev opet pretrpio pin, ali s druge strane, Nakamura je pretrpio još veću sramotu na Hell in a Cellu kada je izgubio čisto od Mahala, tako da su morali nešto napraviti ovdje da se iskupe, iako se nisu iskupili – to bi napravili kad bi Mahal nestao iz main eventa. Inače, volio bih vidjeti feud između Ortona i Nakamure. Orton želi biti heel, a ovaj feud bi mu dao prostora za to. Mislim da bi i mečevi bili dobri.

Becky Lynch je pobijedila Carmella u kratkom i prosječnom meču. Ne sviđa mi se baš kako tretiraju Carmellu u zadnje vrijeme, ali je Becky trebala ovu pobjedu. I nadam se da će uskoro ići na titulu. Što se tiče žena još bih istaknuo onaj jako dobar brawl Natalye i Charlotte u backstageu. Uspjeli su dati tom programu malo nečega konkretnoga.

Segment između Roodea i Zigglera nije bio ništa posebno. Imat će meč sljedeći tjedan što bi opet trebalo biti solidno. Nadam se da tu Roode pobjeđuje i da onda ide na nešto veće i bolje. Ne želim gledati ovdje 50-50 booking, ali će vjerojatno Ziggler sljedeći tjedan pobijediti na neki prljav način.

Harper i Rowan imali su neki čudan segment kojim su najavili svoj skori povratak. Ne znam, meni je ovo nekako izgledalo previše umjetno i plastično, nisam shvatio ozbiljno ovaj njihov karakter. No, ono što bi moglo biti zanimljivo je jedna teorija koju je iznio jedan član našeg foruma, Sake – a to je da bi Harper i Rowan mogli biti napadati Breezanga. Kako? Breeze i Fandango su trenutačno na “2B” slučaju. Kada se uzmu inicijali novog imena Harperovog i Rowanovog tima, što je Bludgeon Brothers, dobije se BB, što je zapravo 2B. Što vi mislite o tome?

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Ponovo najbolji prijatelji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*