SmackDown pregled – Mahal nastavlja svoj pobjednički niz

Ovotjedna epizoda SmackDowna bila je posljednja prije Backlasha. Kao takva, trebala je dostaviti finalni hype za PPV jer ga baš u ovih nekoliko tjedana nisam dobio. No, po meni, ovaj show je bio prilično prosječan. Ne bih ništa na ovoj epizodi ne bih nazvao toliko lošim, no ništa nije niti vrijedno neke posebne hvale. Bila je to epizoda koja se dogodila. Bila je filler. SmackDown nastavlja s tim epizodama koji nemaju nužno nešto loše, no daleko su od one kvalitete koje smo imali tijekom prošle jeseni i zime. Nešto i dalje nedostaje.

Show je otvorio Kevin Owens sa svojom verzijom Highlight Reela koji je još jedan pokazao svoj napad na Jericha od prije nekoliko tjedana i rekao da će se to dogoditi i Stylesu na Backlashu, no ubrzo ga je prekinuo Styles koji nije povjerovao u to. No, Styles nije bio gost kojeg je Owens htio, nego je to bio Jinder Mahal. Mahal je imao vrlo sličan promo kao i na prethodnim epizodama i nije ništa novoga kazao u vezi svog meča s Ortonom.
Bio je ovo prilično solidan, no na trenutke i dosadan segment. Owens i Styles su još jednom imali zanimljivu konfrontaciju, no onda je došao Mahal i sve pokvario. Mislim kako su ga mogli i izostaviti iz njihove konfrontacije jer sam feud Owensa i Stylesa nije bio baš impresivan u ovih nekoliko tjedana.

No, s obzirom kako je već bilo najavljeno da ćemo vidjeti meč Stylesa i Mahala, prethodnim segmentom su napravili malu pozadinu za njega. Sam meč je bio prilično solidan, no mislim da se malo previše odužio, trajao je čak nešto više od 15 minuta i dominacija Mahala je bila dosadna većim dijelom. Stylesova ofenziva je naravno bila odlična i kad god bi preuzeo kontrolu, meč bi se popravio, no to je bilo tek u završnici. Nažalost, Mahal je uzeo pobjedu uz pomoć Singh braće i Owensa koji je bio za komentatorskim stolom. Ne sviđa mi se ova odluka nimalo. Bez upadanja ili s upadanjem Singh braće, Styles nije trebao izgubiti od Mahala ovdje. Jednostavno nije. Radije bih gledao diskvalifikaciju ili bilo što, no pobjeda Mahala nad Stylesom u singles meču je meni osobno malo glupa. Drugo je nešto kada Mahal pobijedi Zayna koji u ovom trenutku nije toliko značajan igrač, no drugo je kada Mahal pobijedi Stylesa. To je već prelaženje neke granice.

Mahalov protivnik na Backlashu, Randy Orton, bio je u main eventu showa i borio se protiv Corbina. Meč je bio prilično usporen u početku, no obožavao sam to što se Orton pozivao na cijeli ovaj Twitter sukob i skandal koji je imao s indy kečerima te konstantno stavljao Corbina u Headlock. U završnici se meč popravio i bio je solidan, a na kraju je Orton uzeo pobjedu s RKO. Poraz za Corbina ovdje nije nužno loš jer vjerujem da će pobijediti Zayna na Backlashu. Dok je pobjeda za Ortona ovdje dobro došla s obzirom kako je prošli tjedan izgubio.

Kad smo već kod Zayna i Corbina, oni su prije samoga meča imali sukob u backstageu. Zayn je najprije imao promo u kojem je rekao kako je on zapravo prijetnja Corbinu, no onda ga je Corbin napao i izudarao na podu. Dobar segment koji je bio potreban ovom feudu. Sviđa mi se kako su ga izgradili.

Vidjeli smo još jedan Fashion Files segment s Breezangom i ovaj puta su bili fantastični. Drago mi je da su ova posljednja tri tjedna puštali njihove snimke. Totalno obožavam njihov gimmick u ovom trenutku i nadam se da ih neće zanemariti nakon Backlasha jer su očigledno popularni.

Breeze i Fandango su onda pobijedili Colone u prilično kratkom meču. Bila je to još jedna pobjeda za njih da ih se izgradi prije meča protiv Usosa, što je sasvim u redu. Nakon meča su se pojavili i Usosi koji su održali promo na identičan način kao i prethodnog tjedna – puni energije. Bilo je solidno, no izgledalo je kao repriza prošlotjednog segmenta. Bolje bi bilo da smo uz to vidjeli i neki brawl.

Cure su održale potpisivanje ugovora za svoj six-woman tag meč na Backlashu. Nije bilo ništa loše, nije bilo ništa pretjerano dobro. Iskreno, najbolji dio segmenta mi je bio Ellsworthov promo kada je shvatio da je postao diskriminiran i onda se istresao na Shanea i sve cure iz protivničkog tima. Sam brawl je bio prilično solidan.

Nakon toga smo dobili meč Naomi i Carmelle koji zaista nije bio ništa posebno. Bilo je nekoliko solidnih udaraca Naomi, no to je otprilike to, Carmella se pokazala prilično zelenom još ovdje jer se nije uspjela prilagoditi stilu koji Naomi ima. Ili se jednostavno ne snalazi u ringu ako pored nje nije netko tko je baš odličan. Vidjeli smo i brawl pored ringa te je Carmella na kraju uzela pobjedu, što valjda znači da će dobiti meč za titulu u budućnosti. Ja baš nisam za tu ideju, no vidjet ćemo kako će se to odigrati.

Ziggler je htio prikazati najbolje trenutke koje je Nakamura imao u WWE-u, no nije mogao jer ih i nema. No zato je priredio svoje najbolje trenutke i onda rekao kako će pobijediti Nakamuru u njegovom prvom meču. Solidan promo Zigglera, no nedostatak Nakamure, koji se nije pojavljivao svaki drugi tjedan, malo je naštetilo tijeku ovog feuda.

PS: Ovog tjedna je epizoda potpuno besplatna na Youtubu

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Mahal nastavlja svoj pobjednički niz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*