SmackDown pregled – KOMania u punom sprintu

Roman Reigns otvorio je ovotjedni SmackDown. Za razliku od inače, ovaj puta je u arenu ušao kroz normalan ulaz, ne kroz publiku. Reigns je imao ljut izraz na svome licu i poslao je ozbiljnu poruku Triple Hu o njihovom nadolazećem meču za WWE titulu na WrestleManiji. Ovo je bio prilično solidan promo Reignsa, bio je ozbiljan i nije govorio gluposti nego je promo imao smisla. Ono što mi se nije svidjelo je to što je WWE skroz ubacio pozitivne reakcije na ovaj promo, jer originalno, publika je bila poprilično protiv Reignsa, no WWE im je uredio zvukove što se osjetno čulo i nije bilo dobro. Koliko god Roman dobivao negativne reakcije, ubacivati lažne reakcije je skroz loš potez. Evidentno je da publika baš i ne voli Reignsa, stoga ovo samo pogoršava situaciju. Kako god, ovo je bio solidan način za započeti show, Reigns nije puno govorio i promo je bio solidan.

 

AJ Styles je imao intervju o svojem rivalstvu s Chris Jerichom. Prekinuo ga je Kevin Owens s kojim će imati meč kasnije. Owens je usporedio Stylesa sa Zaynom, dok je Styles Owensa usporedio s Jerichom. Na kraju je Owens rekao da Styles i Renee imaju istu frizuru. Ovo je bio prilično solidan segment koji je barem malo izgradio taj njihov međusobni meč iako sam protiv toga da se ova dvojica sukobljavaju u meč koji nema priče.

 

Dolph Ziggler vs The Miz – **1/4

Ovo je treći meč ove dvojice u zadnjih par tjedana, no razlika je ta što je ovaj trajao dosta duže nego prethodna dva. Bio je prilično solidan meč sa zabavnom akcijom i dobrim potezima. Ništa novo što nismo vidjeli od ove dvojice do sada, no dobro je služio čemu je služio, a to je vratiti Ziggleru malo momentuma nakon poraza od Triple Ha na Rawu. Ziggler je dobio nešto više spotlighta u zadnjih par tjedana, tako da je moguće da će sudjelovati u nekom malo većem meču na WrestleManiji, možda za Intercontinental titulu. To je u redu.

Prikazan je Ambrose koji je na svježem zraku svojeg rodnoga grada Cincinnatia govorio da u tome gradu se trenira kako bi se preživjelo u životu. Ovo je bio solidan kratki promo Ambrosea.

Goldust vs Bubba Ray Dudley – *

Ovaj meč nije bio dugačak, no služio je svojoj svrsi, prikazao je Bubbu kao solidnog badass heela. Bubba je na kraju ostvario pobjedu nakon distrakcije D-Vona. Nakon meča, Bubba i D-Von su napali Goldusta, no R-Truth je pokušao spasiti. Ipak, R-Truth nije bio dovoljno jak da se odupre Dudleyzima, no zato su Usosi došli u obranu i otjerali Dudleye. Solidan segment nakon meča, ovo rivalstvo Usosa i Dudleya je zabavno, iako se zapravo ništa ne događa. Ne očekujem nešto od njihovog meča na WrestleManiji, no moglo bi biti u redu.

Charlotte, zajedno sa svojim taticom, došla je u ring i pozvala Becky i Sashu kako bi se ispričala. Njih dvije su došle i odlučile je saslušati. Charlotte je spomenula Horsemen grupu u kojoj je Ric Flair bio i rekla kako bi one mogle formirati grupu Horsewomen. Ipak, Charlotte je na kraju sve okrenula u neslanu šalu i izjavila kako ju je sramota što je uopće usporedila njih dvije s grupu Horsemen. Charlotte se manijački smijala dok su Becky i Sasha izmjenjivale riječi  i krenule se naguravati. Kada su shvatile da je to bio samo plan kako bi Charlotte stvorila nesuglasice između njih dvije, Becky i Sasha su je napale i otjerale. Ovo je bio vrlo dobar segment, što možda i nisam očekivao. Ono što mi je izrazito drago je činjenica da su spomenuli njihovu povijest u NXTu i kako je Sasha ondje više puta pobijedila Charlotte. Moram pohvaliti Becky za izvanredan rad na mikrofonu u zadnje vrijeme, bila je izvanredna ovdje. Vrlo dobar segment uglavnom, zasada dobro grade njihov Triple Threat.

Kofi Kingston vs King Barrett – **

New Day je prije meča imao promo kao i uvijek. Ponijeli su četiri vreće sa smećem i usporedili ih s članovima Lige Nacija te jednu po jednu nogom izbacili iz ringa. Ovo je bio solidan promo New Daya koji lagano postaju pozitivci, no još uvijek koriste taktike negativca kako bi dobili meč. Što se tiče ovoga meča, nije bio pretjerano dugačak, no bilo je solidno, imali smo par kul poteza, no sve u svemu ništa posebno. Pokraj ringa je izbio brawl s ostalim članovima oba tima, no na kraju je Kingston uzeo pobjedu Roll Upom. Njihov meč na WrestleManiji bit će 3 vs 4 Handicap meč, što znači da će svaki član obje grupe biti dio meča. To je u redu, s obzirom da smo već vidjeli dva međusobna meča ova dva tima, tako da će ovo biti malo drugačije i odstupat će od standardnih mečeva za WWE Tag Team titule.

Prikazan je još jedan Ambrose promo. Ovaj puta je bio u baru s pivom u ruci. Izjavio je kako se on bori za ponos samoga sebe, ali i za ponos svoga grada. Ambrose je obećao da će povesti cijeli Cincinnati sa sobom protiv Lesnara na WrestleManiji. Ovo je bio izvrstan promo Ambrosea koji me podsjetio na dobre stare dane Jon Moxleya. Nadam se da ovaj promo u baru znači da će WWE još više renovirati karakter Ambrosea i pretvoriti ga u Moxleya barem malo. WWE treba izgraditi Ambrosea takvog jer je to jedini način da povjerujemo kako Ambrose ima šanse protiv Lesnara.

Social Outcasti su govorili o Andre The Giant Battle Royalu i kako će jedan od njih osvojiti ga. No, Ambrose nije imao živaca slušati to pa je uzeo Kendo Stick, došao u ring i prebio svu četvoricu njime. Ambrose je zatim imao još jedan promo. Čuo je kako će Brock Lesnar biti idući tjedan na SmackDownu, stoga će i on biti ondje, stajat će u ringu i čekati ga. Odlična najava za SmackDown idući tjedan. Zainteresiran sam za njihovu konfrontaciju. Još jedan odličan promo Ambrosea.

Kevin Owens vs AJ Styles – ***1/4

Znao sam da ovaj meč neće dobiti vremena koliko je trebao dobiti i koliko sam ja mislio da će dobiti. Trajao je neki desetak minuta, no bilo je dosta dobro svejedno, vrlo brza i konstantna back and forth akcija od početka do kraja s odličnim potezima, kontrama i near fallovima. Dobra napetost u završnici meča. Chris Jericho je izašao van što je omelo Stylesa i Owens je uzeo pobjedu Pop Up Powerbombom. Ovaj rezultat ima svoje dobre i loše strane. Loša strana je poraz Stylesa što mu baš i ne treba prije WrestleManije, no tolerirat ću jer jer smo imali distrakciju Jericha. Dobra strana je pobjeda Owensa kojeg napokon odlično bookiraju kao IC prvaka i ulazi jak u WrestleManiju. Nakon meča, Jericho je udario Codebreaker Stylesu i onda na mikrofonu govorio ‘A-J Sty-les’ nekoliko puta. Iako je doslovno ponavljao dvije iste riječi, bilo je odlično, Jerichov prkosni izraz lica je bio izvanredan. Sviđa mi se zasada kako grade taj meč, baš me zanima kako će se odviti njihov meč na WrestleManiji. Dobar kraj.

Dobar SmackDown. Divas segment je bio odličan, Ambrose je bio veoma zabavan te smo imali vrlo dobar main event iako sam bio protiv toga meča. Dobro se hypaju pojedina rivalstva za WrestleManiju što mi se sviđa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – KOMania u punom sprintu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*