SmackDown pregled – Koljeno u lice

Nakon što je Raw odradio prilično slab posao u ponedjeljak, SmackDown je odradio jednu priličnu dobru epizodu, iako ne idealnu, ali ipak je bilo nešto bolje od onoga što je Raw dostavio. Ovaj puta je priča oko titule napokon bila glavna točka epizode, što je bilo itekako poželjno, a Bryan je još jednom razvalio na mikrofonu. Nije bila idealna epizode, bilo je ipak tu ponešto praznog prostora, ali u redu. Bitno je da idući tjedan dostave epizode koja će biti barem približna riječi idealno.

Krenut ćemo od main event meča između Nakamure i Benjamina, ali prije toga moramo spomenuti jedan mali backstage segment između Nakamure i Stylesa gdje je Nakamura pozvao Stylesa da mu bude u kutu u slučaju da Gable odluči uplesti se u meč, Styles je to prihvatio, iako ne iz toga razloga nego zbog toga jer jednostavno želi proučavati Nakamurine vještine u ringu. Bila je ovo odlična uvertira za sve što će se dogoditi u main eventu i jedan zanimljivo odrađen segment.

Meč između Benjamina i Nakamure bio je prilično solidan, ali nisu dobili nešto puno vremena, tako da se nije niti mogao do kraja razviti. Mislim da su imali i dosta bolji meč u sebi. Nakamura je sasvim očekivano uzeo pobjedu ovdje. E sad, ono što se dogodilo nakon meča bilo je nešto odlično. Mnogo sam puta kritizirao to što ništa nisu napravili po pitanju ovoga rivalstva i što je tu na kraju krajeva “samo meč”, a mogao je biti mnogo više od toga. E, u ovom segmentu su napokon stvorili neke priče oko Stylesa i Nakamure umjesto da budu samo dvojica koja su sretna što će imati međusobni meč na najvećem wrestling događaju godine.

Najprije je Nakamura rekao kako je zapravo zvao Stylesa da mu bude u kutu, ne jer je trebao njegovu pomoć u slučaju da se Gable uplete, nego jer je htio da pokaže Stylesu kako će ga pobijediti na WrestleManiji. Bilo je to idealno. Znate zašto? Jer je Nakamura valjda po prvi puta pokazao svoj karakter! Nikada do sada nije pokazao da može biti ovako vješt, pa čak i malo podmukao i da može ovako nadmudriti Stylesa koji je mislio da Nakamura prema njemu ima dovoljno respekta da mu ovako nešto ne napravi. Tako da je meni ovo bilo fantastično odrađeno.

Ali tu nije bio kraj, Gable i Benjamin su tada napali Stylesa, no Nakamura ga je spasio u toj situaciji ipak. A onda je krenuo udariti Kinshasu Stylesu pa se zaustavio točno pred njim, nasmijao se i potapšao ga po glavi. Ma mislim, meni je ovo bilo izvanredno. Odavno su trebali Nakamuru prikazati ovako otkačeno, kao da je malo na drogama, baš tako ga treba prikazati. Napokon je ovdje pokazao karakter i to je sjajno. Totalno smo dobili novu dinamiku sada u meču, Nakamura je taj koji je emocionalno hladan, neprestrašen, a Styles bi se lagano trebao uplašiti tih Nakamurinih spletki. Sve skupa, sjajno!

Promo segment imao je i Daniel Bryan koji se oglasio na prošlotjednu situaciju kada su ga napali Zayn i Owens. Čak i nije bio toliko ogorčen na početku, što mi se svidjelo, jer je kroz segment lagano prešao iz general managera u čistokrvnog hrvača koji je nabrijan za svoj povratak u ring. Promo je bio izvanredan, vrlo energičan, emocionalan i smislen. Najavio je taj tag team meč gdje će ujediniti snage sa Shaneom protiv Owensa i Zayna, a ako bi Owens i Zayn pobijedili, vratili bi se na posao. To je dobra stipulacija, čak i ako je malo rezultat predvidljiv jer očekujemo da će oni biti vraćeni, no s druge strane još uvijek ne bih mogao zamisliti da će Bryan izgubiti u svom povratničkom meču. Ali sviđa mi se kako se najavljen meč i sviđa mi se kako je Bryan to prodao na kraju svoga govora. Izvrsno odrađeno.

Što se tiče Shanea, nije mi drago naravno što navodno ima nekih zdravstvenih problema, ali iskreno, radije bih gledao nekoga drugoga u tome meču nego njega, bilo bi mi zanimljivije. Vidjet ćemo, ali sa sigurnošću mogu reći kako je ovaj meč pak sjajno izgrađen.

Show je otvoren mečom za razliku od ostalih 50 epizoda godišnje gdje se otvori segmentom, tako da je ovo za svaku pohvalu. Sukobili su se Orton i Roode protiv Mahal i Ruseva. Drago mi je da je Rusev zamijenio Singha jer Singh jednostavno nije dovoljno relevantan za ovako dug meč. Kad smo kod dužine meča, tu je bio i problem, malo je previše bio dosadan u sredini, tako da mi na kraju krajeva meč nije bio pretjerano dobar. Trebali su ga definitivno skratiti. Ali ono što me definitivno veseli je to što je Rusev dodan u meč za US titulu! Sada se definitivno više radujem meču i mislim kako bi mogao biti zanimljiviji sad kada je Rusev to. Nesuglasice između Ortona i Roodea su solidno odrađene.

Ruby Riot i Becky su imale solidan meč u kojem je Becky uzela pobjedu. Iskreno se nadam kako je ovo neki znak da će napokon nešto napraviti s Becky, neka sada osvojiti Battle Royal na WrestleManiji, tada će imati momentuma, a neka onda to iskoriste za izazivanje za Women’s titulu. Moraju nešto napraviti s njom.

New Day i Bludgeoni imali su kratki meč koji je završio diskvalifikacijom nakon što su uletjeli Usosi. Nisam niti očekivao da će ovo trajati pretjerano dugo, ali nije niti trebalo jer je ovo bio prilično dobar angle da se postavio taj triple threat meč. Jedino mi je bilo malo glupo što njih petorica nisu se usudila napasti Bludgeone, čak iako su ovi imali maljeve u rukama. Ali jako se radujem meču i mislim da izgleda mnogo bolje od onoga što Raw priprema. Još kad bi zaista ovaj meč dobio TLC stipulaciju, kakve su i glasine, gdje bi im bio kraj?

Ziggler i Breeze su imali meč koji nije bio od nekog posebnog značaja i bio je zapravo najveći filler na cijelom showu. Možda grade Zigglera da bude Bryanu partner u slučaju da Shane ne bude mogao. S te strane je onda ovo u redu, ali ako ga grade zbog Battle Royala, onda me to pretjerano i ne zanima jer me ne zanima niti sam meč. Breeze i Fandango su sada u jednoj dubokoj rupi po pitanju ikakve direkcije, vjerojatno žale sa slavnim danima koje su imali prije samo nekoliko mjeseci.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Koljeno u lice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*