SmackDown pregled – Karijera u opasnosti

  • 8/10
    WWE SmackDown 27.9.2016. - ocjena - 8/10
8/10
Sending
User Review
9/10 (6 votes)

U ovotjednom Main Eventu SmackDowna vidjeli smo revanš između Stylesa i Ambrosea za WWE titulu. Meni je ovo bio još jedan odličan meč između njih dvojice. I ovaj puta, dobili su mnogo vremena i lijepo su izgradili meč od početka do kraja. Meč je imao sličnu strukturu (nekoliko callback poteza, leg work na Ambroseu), ali mi se svidio način na koji su ušli u meč – Ambrose je momentalno napao Stylesa i tako ispunio svoju riječ kazavši kako će ovo biti više borba nego wrestling meč. I tako je i bilo na početku. Kasnije se to razgradio kako wrestling meč, ali to mi nije smetalo, Stylesov leg work je bio dosta dobar i Ambrose je ovaj puta puno bolje prodao, a i udarci su mu bolje izgledali.

I kraj mi se apsolutno svidio. John Cena je bio za komentatorskim stolom i odmah sam znao kako će on imati nekakvog udjela u završetku, što je bilo točno. Ali, svejedno, završetak ovoga meča je imao mnogo bolji i logičniji završetak nego što je imao Clash of Champions main event. Ono što smo vidjeli ondje je bilo užasno, dok je ovaj završetak imao smisla u svakom pogledu. Styles je napao Cenu tako što ga je udario kada je ovaj najmanje to očekivao. I to je bilo apsolutno dobro odrađeno. No, onda se Cena pokušao umiješati i jedino što je napravio je upropastio priliku za Ambrosea da osvoji titulu s obzirom da je nenamjerno omeo sudca. Što je navelo Ambrosea da i on udari Stylesa. I ako to povežemo s Talking Smackom prošli tjedan (gledajte taj show redovito, nećete požaliti), Ambrose je rekao da ne voli Cenu. Niti on voli njega. I sigurno ne bi htio da se on miješa u njegova posla, a to je upravo ono što je Cena napravio ovdje. Završetak je bio fantastičan, Ambrose je njime svakako zaštićen, a Styles je ostvario pobjedu iskoristivši situaciju koja mu se pružala. Nakon meča, Cena je podijelio AA obojici i tako pokazao da je njegova misija da osvoji titulu još uvijek prisutna. Izvanredno. Jedva čekam ovaj Triple Threat na No Mercyu. Ne očekujem da ćemo vidjeti novoga prvaka, ali sve je moguće.

Najbolji dio večeri je bio segment između Zigglera i Miza. Najprije smo ranije u showu vidjeli kako je Miz poster LeBrona Jamesa zamijenio svojim. I onda je pred svojom publikom, pred svojim roditeljima, Miz došao proslaviti svoju vladavinu s Intercontinental titulom. No, nije jedino Miz bio iz Clevelanda, bio je i njegov rival Dolph Ziggler. I to se sjajno uklopilo. Njih dvojica trenutno imaju jako dobar feud, no ovaj segment ga je učinio odličnim. Najprije imamo Zigglera koji kaže da je Miz svaki puta varao kad bi osvajao titule ili pobijeđivao protivnike. No, onda je Miz na odličan način odgovorio Ziggleru – u statistici neće pisati da je on varao kada je uzeo titule. Neće. On je pobijedio i to je ono što će pisati. No, sa Zigglerom je suprotno – on u zadnje vrijeme gubi i gubi i gubi i to će se pokazati u statistici. I Miz je time natjerao Zigglera da stavi svoju karijeru na liniju i izazove Miza na još jedan finalni meč u kojem ako Ziggler izgubi, njegova WWE karijera je gotova. Mizova reakcija na to je bila fantastična jer je čak uspio natjerati Zigglera da postane toliko očajan da stavi svoju karijeru na liniju. To je ogroman meč s ogromnom stipulacijom koja po meni nije predvidljiva. Glasine o tome kako će Ziggler napustiti WWE su nekako stalno aktualne, ali nikada to nije postao sto posto sigurno i jasno. Tako da Ziggler zaista može napustiti WWE nakon ovoga meča, a ako to bude tako, onda je to WWE odradio na maestralan način. Nema boljega nego stavljanja tako ogromne stipulacije na meč za jednu IC titulu koja je u zadnje vrijeme dobila na sjaju ponovno i nećemo moći dobiti bolju konkluziju feuda od toga da Zigglerova karijera nakon toga završi. Naravno da WWE tako nešto ne bi napravio da Ziggler ne odlazi, ali ako odlazi, onda je puno bolje uklopiti to u feud poput ovoga i to je upravo ono što su oni napravili. Miz je već sada jedan od najboljih IC prvaka u zadnjih par godina. Njegov booking na SmackDownu je sjajan. I sada to usporedite s US titulom na Rawu koja ima nula hajpa. Nebo i zemlja.

Već sam istaknuo nekoliko puta kako Wyatt i Orton nisu uspjeli dovesti svoj feud na neku višu razinu zato što njihovi segmenti dosada nisu baš najbolje funkcionirali i nije tu bilo nekog pravog razvoja priče. No, ovo što su napravili sinoć mi se stvarno svidjelo. Njihovi segmenti koje su imali su se protegli kroz cijeli show. Otvorili su show, a njihov posljednji segment je bio tek prije main eventa. I tako nešto trebaju češće raditi jer pogotovo ako je feud interesantan (što ovaj možda nekima i je), onda će to natjerati gledatelje da ostanu vidjeti što će se dogoditi do kraja. Najprije je Randy pozvao Wyatta u ring, no Wyatt je pozvao da ga Orton nađe u njegovoj mračnoj prostoriji. I to su odradili jako lijepo. Wyatt je bio jak na riječima jer je vjerovao da Orton nije toliko hrabar da se usudi ući u tamu i pronaći Wyatta. Ali je Orton upravo to napravio. I kada je napao Wyatta, Bray je bio taj koji je pobjegao. Orton je za sada dosta jače prikazan u feudu, stoga se nadam da je to znak kako će Bray pobijediti u njihovom meču kada god se on dogodi. Potrebna mu je pobjeda poput te.

Usosi i Ascensioni imali su meč protiv American Alphe, Rhyna i Heath Slatera. Usosi, otkako su napravili heel turn, su apsolutno fantastični. I ovdje su dobili novu ulaznu pjesmu, što je još bolje. Meč mi je bio jako zabavan, uspjeli su napraviti kontinuitet u priči između Usosa te Rhyna i Slatera, ali su isto tako održali feud između Usosa i Alphi aktualnim. I nemam problema s time što su prvaci izgubili u meč i što je jedna polovica prvaka, točnije Heath Slater, tapkao na zahvat Usosa. Usosi su sada teoretski pobijedili prvake, ali ovo je bio 8-man tag meč, što mijenja neke stvari i definitivno nije isto kada Club na Raw-u pobijedi New Day tjedan dana prije PPV-a u istom meču kojeg ćemo vidjeti i na PPV-u. Ovdje su bile drugačije okolnosti, ali su Usosi uspjeli poslati poruku prvacima, a to je da bi oni lako lagano mogli postati novi prvaci. Ja nemam nikakvih problema s time. Situacija u SD Tag diviziji je zanimljiva. Nešto što Raw ne može reći za sebe.

Becky Lynch je trebala imati meč, ali ju je napala Alexa Bliss pri ulasku u ring i prebila je te ova na kraju nije imala meč. Ovo je bio jednostavan, ali efektivan segment i dobar nastavak na ono što se dogodilo prošli tjedan kada je Becky napala Alexu. Jedva čekam njihov meč.

Na drugoj strani ženske divizije, stvari su se također zahuktale. Imali smo meč koji se trebao dogoditi prošli tjedan, ali je završen na prilično konfuzan način. Ovdje to nije bilo tako, Naomi i Nikki su se još jednom udružile protiv Natalye i Carmelle, no ovaj puta je meč trajao mnogo duže, otprilike oko 10 minuta i nije bilo loše. Nastavila se priča između Carmelle i Nikki gdje je Carmella još jednom uspjela pinnati Nikki u ovome meču. Nije loš ovaj Carmellin karakter otkako je postala negativka. Puno bolje nego da je ostala generičan pozitivac.

SmackDown je još jednom uništio Raw. Dva sata čiste zabave bez ikakvog fillera. Sve što se dogodilo bilo je usmjereno na No Mercy, dobili smo ogromnu stipulaciju za Miz/Ziggler meč, a uz to smo imali i jako lijep revanš Stylesa i Ambrosea. I što je najbolje – nismo vidjeli niti Shanea niti Bryana na showu. A usporedite to s vremenom kojeg Foley i Steph provedu na TVu za vrijeme Rawa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Karijera u opasnosti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*