SmackDown pregled – John “Hollywood part timer” Cena

  • 8/10
    SmackDown 14.9.2016. - ocjena - 8/10
8/10
Sending
User Review
7/10 (4 votes)

Ovotjedni SmackDown donio nam je nastavak onoga što se dogodilo na Backlashu. Ondje smo dobili nove prvake, neke zanimljive nastavke priča, a sve se to prenijelo i na ovom showu. Meni je ovotjedna epizoda bila veoma dobra s odličnim segmentima koji zapravo i drže ovu epizodu. Nije to bilo nekih posebno dobrih mečeva, ali razvoj priča je bio odličan.

 

Show je započeo s novim prvakom, AJ Stylesom. Styles je imao klasičan promo kojeg je i u zadnjih par tjedana imao, s tim da je sada imao dokaz više za njegovu tvrdnju da je on sada lice kompanije. No, stvari su postale zanimljivije kada je John Cena napravio svoj povratak i odlučio vratiti natrag ono što je njegov. Nemam ništa protiv da John Cena bude dio priče za pojas, dobro se uklopio ovdje, ali razlog mi nije jasan. Želi natrag ono što nije držao već dvije godine? A i uostalom je izgubio od Stylesa na SummerSlamu, stoga bi najprije trebao zaraditi tu priliku. No, onda je izašao i bivši prvak Ambrose, a onda je nastupio najbolji dio showa. Ta kratka konfrontacija između Ambrosea i Cene je bila apsolutno fantastična. Baš kao s s Bryan/Miz segmentom, i ovaj dio segmenta je imao osjećaj te nekakve prave situacije, kao da zapravo govore ono što stvarno misle jedan od drugom, iako to naravno nije istina, ali su uspjeli svojim odličnim govorničkim sposobnostima učiniti tu konfrontaciju zaista predivnom. Cena je rekao da je Stone Cold bio upravu kad je prozvao Ambrosea na podcastu, a Ambrose je izjavio kako je Cena Hollywood part timer. Stvarno predivna sekvenca riječi koja je toliko dodala na njihovom međusobnom odnosu i odmah učinila njihov meč zajedno sa Stylesom na No Mercyu neizbježivim. Styles se ovdje držao po strani, što je dobro jer što su više Cena i Ambrose zaraćeni, manja je mogućnost da će se ujediniti protiv njega u meču. Izvanredan segment.

Kasnije smo dobili Tag Team meč u kojem su se Cena i Ambrose ujedinili protiv Stylesa i partnera po njegovom izboru. Styles nije mogao pronaći partnera, ali mu je Bryan udijelio Jamesa Ellswortha. Meni je ta fora bila genijalna. James Elssworth je bio jedan od prvih žrtava Brauna Strowmana te je odmah nakon toga meča postao hit na internetu. Njegovu popularnost su ovdje iskoristili fantastično, dobio je odličnu reakciju i čak sam pomislio da će ga zaista staviti u meču, ali se ipaj Miz pojavio, prebio ga i bio konačni Stylesov partner. Ovo je također dobro za Miza koji je stavio još malo heata na sebe, pošto su ljudi stvarno iz fore htjeli vidjeti Ellswortha u akciji. Što se tiče tag meča, bio je solidan, ali ništa više. Nisu toliko prikazali nesuglasice Ambrosea i Cene u meču, iako mi se svidjelo što Ambrose nije odmah htio dati tag Ceni. Poraz Miza mi toliko ne smeta ovdje jer ga je ipak porazio Cena, a Ceni je ta pobjeda potrebna ovdje, pošto ga trebaju nekako izgraditi kao izazivača koji je zapravo zaslužio svoje mjesto u main eventu No Mercya. Ono što mi je također bilo dobro je bio završetak meča. Ambrose je udario Dirty Deeds Ceni, kao poruku da on više nije glavni ovdje nego da su se stvari na vrhu malo promijenile. Ambrose je dobio i negativne reakcije što je prilično zanimljivo, nadam se da će probati pokušati ići rutom negativca s njim ili barem tweenera. Zanimljiv nastavak priča koji me zainteresirao za sljedeću epizodu SmackDowna.

Miz je imao i još jedan svoj segment na showu, a to je bio onaj sa Zigglerom. Meni je taj segment bio dosta dobar i još jednom je Miz bio u apsolutno fantastičnom izdanju. Nastavila se ta priča između njega i Zigglera, a ujedno i ona s Bryanom jer Miz neće prihvatiti revanš sa Zigglerom dokle god mu se ne uredi njegov ugovor. Bryan je rekao da će Ziggler dobiti revanš, iako ne kada. Miz je bio upravo kada je rekao da Ziggler nije zaslužio priliku za pojas, kayfabe gledano. Tako da ako će dobiti priliku za revanš na No Mercyu, trebali bi ga malo bolje izgraditi u sljedećih nekoliko tjedana i zapravo mu dati koju pobjedu umjesto da stalno gubi. Barem jedna pobjeda bi mu dobro došla.

Kad smo već kod ugovora, Heath Slater ga je napokon potpisao! Još jedan jako zabavan segment u kojem Heath nastavlja biti sjajan u svojoj ulozi, pogotovo sada kada je prvak. Meni se cijelo ovaj storyline jako svidio, nitko na početku nije očekivao da bi jedan Slater mogao doći do tag team titula, ali sada je prvak i usput su ga zajedno s Rhynom uspjeli učiniti relevantnim te je također dosta popularan kod publike. Konor i Viktor su se pojavili, htjeli su meč za titule, što im je odobreno, ali su ih Slater i Rhyno riješili za dvije minute. Nemam ništa protiv toga bookinga, Ascensioni ionako nisu predstavljeni kao ozbiljan tim, tako da im ovaj poraz apsolutno ništa ne znači, dok je ovo sasvim solidna pobjeda za Rhyna i Slatera.

Usosi će izgleda nastaviti svoj lov na titule jer su na SmackDownu za nekoliko minuta uspjeli još jednom pobijediti Hyp Brose. Meč nije bio dug kao što rekoh, ali je bio upravo ono što je trebao biti – kratka i jasna pobjeda za Usose. Gable i Jordan će se vjerojatno uskoro vratiti tako da će situacija oko Tag Team titula biti veoma zanimljiva. Trenutno su mi heel Usosi super.

Randy Orton odlučio pozvati Wyatta u ringu nakon svega što se dogodilo na Backlashu. Wyatt je najprije imao solidan promo na ekranu, no onda se pojavio pokraj ringa, ali je Rowan napao Ortona s leđa. Ipak, Orton je uspio riješiti situaciju s RKO-om. Još jedna solidan segment. Izgleda da su Rowan i Bray opet ujedinjeni. Trebali bi se odlučiti – ili će ih zauvijek ujediniti ili zauvijek razdvojiti. Izgleda da su shvatili kako od Rowana ništa neće biti ako je sam, tako da mu je tim s Wyattom bolja solucija. Ovo je bio solidan nastavak priče, iako bi trebali učiniti nešto zanimljivije da nas zapravo zainteresiraju za cijeli taj feud.

Žene su imali zabavan 5-Way meč kojeg je Alexa Bliss osvojila i tako postala novi izazivač za Women’s titulu. U podcastu sam rekao kako bih volio vidjeti Alexu kao sljedećeg izazivača, ali nakon što je eliminirana prva na Backlashu, nisam mislio da će se to dogoditi, ali ipak je. Onda su je ipak trebali malo bolje bookirati u tome meču, a ne da ondje ispadne najslabije, a ovdje najjače. Svejedno, jako sam uzbuđen za njihov feud jer su to dva najzanimljivija ženska karaktera. A i mečevi bi trebali biti dobri.

Apollo Crews i Baron Corbin su trebali imati meč, ali je Corbin prebio Crewsa prije meča. No, onda se pojavio Jack Swagger, što je natjeralo Corbina da otiđe. Swagger je zatim rekao kako je SmackDown njegovo novo mjesto. Pa, to je bilo…nešto novo. Ne znam koliko će Swagger biti zanimljiv, ali s obzirom da SmackDown roster i nije toliko velik, mislim da će biti dobar dodatak i ako ga budu učinili relevantnim, moglo bi biti nešto od njega.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – John “Hollywood part timer” Cena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*