SmackDown pregled – Izazivač ipak nije odlučen

Lagano se primičemo WrestleManiji, a SmackDown je danas odradio još nekoliko koraka unaprijed na tom putu s još jednom sjajnom epizodom. Dobili smo novog prvaka, neke priče su doživjele svoj kraj, no neke su se odmah započele. Sve u svemu, iako je Raw ovaj tjedan čak uspio biti solidan, SmackDown je još jednom pokazao zašto je bolji brand.

U main eventu smo vidjeli Battle Royal kojim smo trebali saznati novog izazivača za WWE titulu, s obzirom kako je Orton odbio boriti se protiv Wyatta na WM. Jedan Battle Royal kao main event SmackDowna ne zvuči primamljivo, no vjerujte mi kada kažem da je ovaj bio super. Usudio bih se reći jedan od boljih takvih mečeva koje sam gledao. A kako i ne bi kad smo u meču imali najveće SmackDown zvijezde kao što su Cena, Styles, Ambrose, Harper i Corbin. Meč ne samo da je sadržavao zanimljivu akciju, nego je i postavio nekoliko priča. Najprije, nastavili su Ziggler-Crews-Kalisto priču kada je Crews eliminirao Zigglera da bi onda ovaj pretukao Kalista stolicom nakon što je ovaj već tada bio eliminiran. Iako nisam ostao toliko oduševljen Handicap mečom na Chamberu, interesira me što će dalje napraviti. Drugo, nastavila se priča između Corbina i Ambrosea. Ambrose je eliminirao Corbina, da bi ga ovaj izvukao iz ringa i udario End of Days na pod. Ambrose se kasnije vratio u ring, no bio je eliminiran. Sjajan nastavak njihove priče. I na kraju, postavljen je taj feud između Cene i Miza kada je Cena eliminirao Miza, no ovaj je kasnije uletio u ring i eliminirao njega. Zanimljiv početak priče, već je bilo rečeno u glasinama da će se ovaj meč dogoditi na WM, zajedno s njihovim curama/ženama, a izgleda da sada i hoće.

Meč je završio kada su Luke Harper i AJ Styles pali na pod u isto vrijeme, što znači da nismo saznali pobjednika. Bryan je izašao i najavio meč između njih dvojice za sljedeći tjedan, a Harper je onda udario Lariat Stylesu. Iako završetak nije odrađen perfektno, drago mi je što su ovo napravili. Jako se veselim njihovom meču sljedeći tjedan, a bit će još bolje kada Harper pobijedi Stylesa u jedan na jedan meču jer ne očekujem da Styles ode u main event. Iako bih definitivno dao Stylesu tu poziciju, Harper je onaj koji po meni to isto zaslužuje. Možda na kraju naprave i 4-Way meč. Mnogo solucija ima ovdje, tako da svakako jedva čekam vidjeti kako će se meč odviti sljedeći tjedan.

Daniel Bryan je zatražio od Naomi da preda Women’s titulu njemu u ruku jer nije u mogućnosti braniti je zbog ozljede. Ona je tu na kraju krajeva napravila. No, onda se pojavila Alexa Bliss koje je zatražila tu titulu natrag u svoje ruke jer je ionako trebala dobiti revanš, no Naomi nije u mogućnosti pa to nije moguće u ovom trenutku. Bryan joj ipak nije dao titulu, ali joj je dao priliku za pojas u meču protiv Becky Lynch. Meni se ovaj segment jako svidio. Žao mi je Naomi, ozlijedila se u najgore moguće vrijeme, kada je bila na samom vrhu divizije. No, ako će izbivati iz ringa, ovaj potez je bio nužan jer se WrestleMania približava i potrebno je imati prvaka, a ne da dođe do zbrke u zadnji tren. Alexa Bliss je bila sjajna u ovom segmentu, tu činjenicu dokazuje to kakve je reakcije dobila tijekom promoa. Zaista je predobra.

Meč između Alexe Bliss i Becky Lynch je bio prilično solidan, otprilike na razini njihovih dosadašnjih mečeva. Drago mi je da su taj meč odradili odmah na ovom showu i da nisu čekali da dobiju novog prvaka nekoliko tjedana. Alexa Bliss je ostvarila pobjedu u ovom meču i tako osvojila titulu po drugi puta! Žao mi je zbog Naomi, ali mi je drago zbog Alexe Bliss! Rekao sam da bih htio da ona uđe u WM kao prvak i iako se to dogodilo jer se Naomi ozlijedila, svejedno mi je drago što je Bliss ponovno prvak. Obožavam ju u zadnje vrijeme. Becky Lynch je zaštićena u meču jer je završetak bio malo prljav. Nakon meča je došla Mickie i probala napasti Becky, ali nije išlo. Očekivano se nastavlja njihov feud, solidan segment. Baš me zanima kako će se zaplesti stvari oko titule i koga će Alexa imati za protivnika na WrestleManiji.

Natalya i Nikki Bella imale su Falls Count Anywhere meč koji je bio veoma zabavan. Svidjelo mi se što su se tukle po publici i backstageu, prikazali su tu intezivnost i brutalnost koju je feud cijelo vrijeme imao i u ovom meču. Bilo je nekoliko lijepih poteza s oružjima. No, najzanimljiviji dio se dogodio u backstageu kada je Natalya gurnula Nikki u Maryse koja se tada našla na krivom mjestu. Kasnije u meču, kada je Nikki imala Natalyu u STF-u, došla je Maryse i napala Nikki nekom palicom. Brzo se pojavio Miz i odveo je u backstage, a Natalya je uzela pobjedu. Veoma zanimljiv završetak meča. Miz i Cena svoj su dio odradili u Battle Royalu, a Maryse i Nikki su svoj dio započele ovdje i to na fantastičan način. Uopće nije izgledalo da je Maryse nasumično napala Nikki nego su to sjajno postavili u backstageu. Izvanredan početak priče koja me sada čak i zanima. Vjerojatno je feud između Nikki i Natalye gotov. Ne znam što će Natalya sada, možda bi mogla prema Women’s tituli s obzirom da je pobijedila ovdje.

Alphe su pobijedili Breezanga u prilično kratkom meču. Nakon meča, pojavili su se Usosi kroz publiku i imali jedan veoma dobar promo u kojem su rekli da će im uzeti titule uskoro. Jako mi se sviđa ovaj novi gimmick Usosa, nakon što su na neko vrijeme nestali s TV-a, ponovno su se vratili i to u stilu. Jako me zanima ovaj feud i mislim da dva dotična tima mogu pružiti odličan meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Izazivač ipak nije odlučen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*