SmackDown pregled – Identitet otkriven

Sinoćnja epizoda SmackDowna bila je još jedna dobra epizoda u nizu, i iako definitivno nije bila jedna od najboljih u zadnje vrijeme, bila je zabavna, lagana za gledati i donijela nam je dosta toga novoga i zanimljivoga.

Žene su ovaj puta dobile mjesto u Main Eventu kada je Alexa Bliss branila svoju SmackDown Women’s titulu protiv Becky Lynch u Steel Cage meču. Iako ne volim tu stipulaciju zbog vrata koja su besmislena kao jedna od potencijalnih načina kako ostvariti pobjedu, ovo je bio solidan meč koji je postao zanimljiv u završnim minutama. Svidjelo mi se nekoliko poteza koje su izveli uz pomoć kaveza. Na kraju se pojavila La Luchadora, spriječila Becky da pobijedi i onda omogućila Alexi da ostvari pobjedu. Nakon meča, Becky je pokušala napasti La Luchadoru te joj je skinula masku, a na kraju se ispostavilo da je osoba iza te maske cijelo vrijeme bila Mickie James.

O ovome se pričalo već dosta vremena te kako će Mickie James biti ta koja će uskoro debitirati na SmackDownu i to kao La Luchadora. Meni je ovo jako zanimljivo, lijepo je vidjeti Mickie natrag u WWE-u nakon što se pojavila i na Takeoveru u Torontu prošle godine. U meču protiv Asuke mi je bila prilično solidna tako da se veselim vidjeti što još ima ponuditi na glavnom rosteru. Priča je sada postala još zanimljivija, Becky bi nakon ovoga mogla ići u feud s Mickie i maknuti se od pojasa, dok bi Alexa mogla dobiti novog izazivača. Iako mislim kako će se na ovoj trenutnoj priči zadržati još neko vrijeme, što je u redu, ali definitivno bih volio vidjeti meč između Becky i Mickie na PPV-u.

Shane je otvorio show s velikom najavom, a to je kako će sljedeći SmackDown PPV biti Elimination Chamber za tri tjedna. Najavio je i Elimination Chamber meč u kojem će AJ Styles (ili John Cena ako pobijedi) braniti pojas protiv pet drugih ljudi. Moram reći kako mi se sviđa što su krenuli najavljivati stvari za taj PPV i prije Rumblea s obzirom kako je on na rasporedu samo dva tjedna kasnije, što nije mnogo vremena.

Tada se pojavio AJ Styles koji nije bio zadovoljan tim mečom jer misli kako nije u redu da ga se stavi u takav meč jer nije to zaslužio. Tada se pojavio njegov protivnik na Rumbleu, John Cena, no Styles mu nije dopustio da govori nego je rekao kako je i on dobio priliku za pojas samo jer ima veze preko Daniela Bryana. Svidjela mi se ova njihova mini-konfrontacija, Styles je bio taj koji je većinom govorio i bio je dobar u tome.

Tada se pojavio Miz i rekao kako on želi biti u Chamber meču, ali i kako će vratiti IC titulu uskoro i ući u WrestleManiju kao dvostruki prvak. Zatim je rekao kako svi pričaju o SmackDownu upravo zbog njega, a ne zbog AJ Stylesa. Njih dvojica su zatim ušli u verbalni sukob, a John Cena je isto odigrao ulogu u tome jer je dodavao ulje na vatru kad je to bilo potrebno – on je to činio iz zabave, no imalo je efekta. Jako mi se svidio ovaj dio segmenta, obožavam kada dva heela uđu u sukob kao što su ovdje Styles i Miz. Odlično odrađeno. Cena je isto bio izvanredan.

Dobili smo pak i meč između Stylesa i Miza koji je bio prilično dobar. Bojao sam se kako ovo ne bi moglo biti dobro s obzirom kako su obojica heelovi, ali bilo je jasno tko je bio favorit u meču, a to je AJ Styles, iako se on nije ponašao tako, ali reakcije publike su to pokazivale. Nekoliko dosta dobrih poteza i jako zanimljiva akcija. Isto tako mi se i završetak svidio, nikome nije trebao biti poraz tako da mi se sviđa što je završilo bez pobjednika. Styles je pokušao pomoću Miza udariti Cenu, no ovaj ga je nadmudrio, a onda je nakon meča obojici udario Atitude Adjustment.

Dean Ambrose je htio pobjedu protiv Wyatta, odnosno meč protiv Ortona koji mu je prije nekoliko tjedana dao RKO nakon što je Ambrose imao meč s Harpeorm. To je i dobio od Shanea. Meč je bio solidan, prilično spora akcija u početku, ali pri kraju se ubrzalo te su stvorili solidnu akciju. Na kraju je Ambrose udario Harperu Suicide Dive, a onda se Harper htio uplesti u meč, Wyatt to nije dopustio, no to je samo omelo Ortona i Ambrose je ostvario pobjedu. Jako dobro odrađen završetak. Ambroseu ova pobjeda odlično dođe jer je nedavno osvojio IC titulu, a pobjeda protiv Ortona nije mala stvar. Orton je zaštićen u porazu, no ono što mi se svidjelo je segment nakon meča. Harper i Orton su čak ušli u tučnjavu koju je Wyatt ipak uspio zaustaviti. Kasnije je najavljeno kako će se Orton i Harper sljedeći tjedan sukobiti u meču kako bi riješili tu situaciju i kasnije opet smirili tenzije. Odlično je ovo što rade s Wyattima, a ponajprije mi se sviđa ova ideja kako će sve ispuhati u ringu i onda nastaviti funkcionirati kako su i prije.

Jerry Lawler napravio je povratak na SmackDown s King’s Court talk showom i gostom Zigglerom. Isprva Ziggler nije htio ništa govoriti, no onda mu je Lawler pokazao video od onoga što je Ziggler napravio prošli tjedan. Ziggler mu je pak pokazao snimku iz 2012. godine kada je Ziggler Lawleru u meču udario nekoliko laktova u prsa, a nedugo nakon toga je Lawler imao srčani udar. Lawler ga je onda nazvao gubitnikom, a Ziggler mu je udario Superkick u prsa. JBL je došao kako bi pomogao svom prijatelju. Prilično dobar segment koji je služio da navuče heata na Zigglera. Konfrontacija je bila solidna, a sviđa mi se i ovaj novi bezvoljni ton kojim Ziggler priča. Ne znam hoće li Lawler sada biti dio ove priče, iako je ne bih volio da bude. Možda nešto bude i s JBL-om s obzirom kako se pojavio u ringu na kraju. Ja bih ipak volio da ostave Kalista i Crewsa aktualnim.

Nikki Bella je izašla pozvati Natalyu u ring, no ova se pojavila na vrhu arene, otišla u backstage i pojavila se na ekranu ispred štanda s WWE proizvodima. Primijetila je kako ondje imaju proizvodi Nikki Belle, ali ne i nje. Tada se Bella pojavila, a onda je nastupio ogroman brawl. Još jedan dosta dobro odrađen segment, no daleko najbolji dio je bio još jedan izvanredan brawl. Super su u takvim stvarima, to su pokazale prošli tjedna, a i ovaj puta. Mislim kako će se sukobiti na Royal Rumbleu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "SmackDown pregled – Identitet otkriven"

  1. nez sta vi vidite toliko u tom sd,ja nez kad sam zadnji out vidio dobar mec,guranje u plan jednog ziglera i miza koji su po meni nezaniljivi i losi wrestleri je glupost,treba dovesti nekog iz nxt i malo osvjezit taj sd.

    • Styles/Miz i Orton/Ambrose su meni bili sasvim dobri TV mečevi. A da ne govorim kako je SD u zadnje vrijeme na TV-u krenuo davati PPV worthy mečeva – Alphe/Wyatti, Bliss/Becky u Steel Cageu, Corbin/Styles/Ziggler…

      Miz je imao godinu svog života prošle godine po mnogima. A zaista je jedan od boljih na mikrofonu, a u ringu je mnogo zabavniji od prijašnjih godina.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*