SmackDown pregled – Hoće li Shane biti nepristran sudac?

Ovotjedna epizoda donijela nam je pokoji zabavan segment, meč i uglavnom je bila dobra, možda ne na razini one od prošlog tjedna, ali je SmackDown donio jedan solidan show kako se lagano bližimo 20.8. i SummerSlamu.

Shane je pozvao u ring SummerSlam protivnike u meču u kojem će on biti sudac – Stylesa i Owensa. Meni se ovaj segment izrazito svidio, vidjeli smo ogromno puno kontinuiteta ovdje – najprije kada je Owens pokazao snimku od ranije ove godine gdje je Styles pretukao Shanea u backstageu, kao navodni razlog zašto bi Shane mogao prevariti Stylesa u ovome meču; a onda je naveo i tvrdnju zašto je Shane loš sudac – pokazao je snimku meča sa Survivor Seriesa gdje je Shane prevario Austina u meču s Mankindom. Zatim je izbila tuča, a Styles je igrom slučaju udara Pele Kickom Shanea.

Kao što rekoh, ogroman kontinuitet, čak su iskoristili snimke stare dva desetljeća. Izrazito mi je drago što su ovo povezali i sa Shane/AJ feudom ranije ove godine. Owensova spominjanja Screwjoba su također bila sjajna, dobio je ogroman heat kada je kazao kako je Bret to zaslužio. Ovaj feud napokon ima neku konkretnu priču, samo mi je žao što je ta priča došla otprilike dva mjeseca prekasno. Odličan segment, Owens je bio genijalan tokom istoga, i ja sam zainteresiran za njihov PPV meč.

Cena je otvorio show i kazao kako je u njegovom meču protiv Nakamure bolji čovjek pobijedio i dobio meč za WWE titulu. Tada je izašao Corbin i kazao mu da se ostavi njegovog posla i da nađe nešto drugo. Cena ga je pozvao u ring na borbu, no Corbin je rekao kako on ne treba pobijediti Cenu jer ipak ima kovčeg u sebe.

Meni je ovo bio dobar segment što se tiče samog performansa, promoi su bili dobri i svidjelo mi se u kojem su pravcu otišli. Dobra mi je bila ta rečenica Corbina gdje je kazao kako ne treba pobijediti Cenu niti se mučiti to napraviti čak da bi postigao nešto jer uz sebe uvijek ima MITB ugovor. Bryan je najavio meč za SummerSlam, što je bilo i očekivano. Ja sam zainteresiran za sam meč, mislim kako bi mogao biti dobar, jedino ne znam kako će bookirati pobjednika, odnosno gubitnika jer mislim da Corbinu ne treba poraz ovdje.

Meč Ortona i Mahala je imao više intenziteta nego svi njihovi PPV mečevi zajedno, zaista mi se svidjelo koliko je ovaj meč bio čist i u kojem je pravcu otišao – Orton je apsolutno dominirao, pobijedio i dokazao da Mahal ne može protiv njega kada uza sebe nema Singh braću. Zabavan meč, miljama bolji od Punjabi Prison meča. Atmosfera je bila tu, intezivnost je bila tu i svidjelo mi se.

Nakon meča, na stageu, Rusev je napao Ortona i udario ga u glavu. Ovo je bio solidan segment koji nas je samo podsjetio kako njih dvojica imaju meč na SummerSlamu. Ništa posebno dobro, ali solidan mali touch za kraj showa jer ipak je uspjeh za Ruseva da u 2017. godini na SmackDownu stoji nad prebijenim Ortonom. Vremena se mijenjaju?!

Mahalov protivnik Nakamura imao je solidan kratki intervju o njegovom meču sa Cenom i nadolazećoj borbi s Mahalom. Nije bio loš ovdje, svidjelo mi se što su ubacili neke video isječke i sve skupa je bila dobro odrađeno. Neka češće rade ovakve stvari s Nakamurom, dobro ga pokrivaju jer bolje zvuči nego kada je live za mikrofonom u ringu.

Još nismo otkrili tko je napao Breezanga, ali se Fandango vratio! I kazao kako su ga odveli….vanzemaljci? I kako sada može gledati u budućnost! Tada je kazao kako sljedeća osoba koja uđe kroz njihova vrata biti onaj tko je uništio njihovog konja. A tada je kroz ta vrata, ušao Arn Anderson. Naravno, on nije bio osoba koja je to napravila, ali je barem uzeo kolače i otišao. Još jedan izrazito zanimljiv segment, i dalje nas na fantastičan način drže u neizvjesnosti oko cijele situacije i jedva čekam da vidim finiš. I kad misliš da su sve ispucali u ovim segmentima, uvijek uspijevaju raditi neke inovativne situacije.

Carmella je pobijedila Naomi u prosječnom meču, ništa naročito nismo ovdje vidjeli. Glavna vijest ovdje je da je Ellsworth napravio povratak i koštao Naomi pobjede. Solidno odrađeno, premda ga nemam neku želju gledati.

Usosi su pobijedili Dillingera i Zayna u kratkom, ali jako zabavnom meču. Zayn i Dillinger su pokazali da imaju prilično dobru kemiju u ringu zajedno i da bi mogli sačinjavati jedan ozbiljno dobar tim. Ja osobno ne bih imao ništa protiv toga, ionako ništa konkretno ne rade sada. Ispravna odluka oko pobjednika.

Nakon meča, New Day je napravio svoj povratak kada su Woods i Kofi napali Usose s leđa. Uveli su i stolice u ring pa se pitam hoćemo li vidjeti kakvu stipulaciju u njihovom sljedećem meču. Ja ne bih imao ništa protiv toga.

Charlotte je riješila Lanu za koju minutu. Ništa puno o ovome meču ne treba reći nego da je rezultat apsolutno ispravan i da je Lana jako zelena.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Hoće li Shane biti nepristran sudac?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*