SmackDown pregled – Headbutt za šefa

Večerašnja epizoda je jako obećavala već tjedan dana unaprijed s tri najavljena meča za titulu te povratkom jednog jedinog Vincea McMahon. I kao takva, mislim da je itekako dostavila očekivano. Postojala je jedna užasno grozno glupa stvar na showu, o tome više u članku, no izuzev toga, ovaj show je bio jako dobar.

Segment na početku showa služio je kao podsjetnik za ono što će se dogoditi na kraju showa, ali je uz to bio i mali zabavan segment uz zanimljivu konfrontaciju Bryana i Owensa gdje su raščistili stvari od prošloga tjedna. Dio sa Zigglerom je isto bio solidno odrađen jer se uklapa u ono što on trenutno radi, a to je da parodira druge gimmicke, odnosno ulaske drugih hrvača. Sve skupa, bez ovoga segmenta se dakako moglo i proći, ali je barem bio zabavan i nije izgledao kao uzaludna potrošnja vremena.

Owensovi backstage segmenti gdje je govorio kako će izgledati Kevin Owens show su bili sjajni, a posebno mi se svidjela konfrontacija sa Zaynom gdje mu je Zayn rekao da mi radije ponovno hrvao ispred 50 ljudi nego radio za Owensa. Sjajno.

I onda na kraju showa, šlag na torti, segment između Owensa i Vincea. Meni je ovo bilo fantastično. Već sam stotinu puta pohvalio kako obožavam što trenutno rade sa Shaneom i Owensom, ali i kako ovaj dolazak Vincea može biti nešto fantastično, ali i nešto potpuno pogrešno. E, bilo je ovo prvo. Vince je ovdje imao sjajnu ulogu. Prvo mi se svidjelo kako je istaknuo da nije suspendirao Shanea jer je napao Owensa, nego jer nije uspio dovršiti Owensa i jer ga nije još više prebio. Okej, možda to nema smisla, zašto bi ga zaozbiljno suspendirao radi toga, ali onda je kazao kako će Shane biti vraćen na dužnost, pa sam to više shvatio kao klopku za Owensa.

No, onda se dogodio pravi dio segmenta, a to je naravno Owensov Headbutt čime je raskrvario Vincea. A prije toga je dobio riječ od njega da smije udariti McMahona i da zbog toga neće biti kažnjen – pritom je Vince mislio da Owens misli na Shanea, a ne na kompletnu obitelj, uključujući i njega. Zaista sjajno odrađen, napad je bio brutalan, krv je pridodala na realnosti i dojmu. Jedino se pitam koliko će ovaj Headbutt još dublje pomrdati Vinceovu već sada ludu glavu. Ali gledati kako 72-godišnjak dobiva Headbutt i Frog Splash je prilično impresivno. Sve skupa, imam samo riječi hvale za ovaj feud, jako me zanima što će se dalje dogoditi, jako me interesira Hell in a Cell meča Shanea i Owens, interesira me i što će se dogoditi kada se Shane vrati i što će se dogoditi kada/ako se i Vince vrati. Sjajno, zaista sjajno.

Usosi i New Day su opet pokazali kako između sebe očito imaju ogromnu kemiju. Jako mi je drago što smo dobili Street Fight stipulaciju jer u tag team mečevima, takve stipulacije pristaju još bolje i oni su pokazali zašto. Totalno luda akcija, nisu posustajali od početka do kraja, jednostavno zabavno. Bilo je i drugačije od njihovih prethodnih mečeva jer je ovaj ipak imao i korištenje oružja. Ono što me pak iznenadilo je pobjeda New Daya. Ne znam koliko je to dobra odluka, s obzirom na to kako u zadnje vrijeme rade te glupe kratke vladavine s titulama koje onda izgledaju jako forsirano. Za sada mi se ne sviđa ova odluka, no ako se odmaknemo od ovoga meča sada na neko vrijeme i ako ubace u miks neki novi i svježi tim, možda promijenim mišljenje.

Styles i Dillinger imali su zanimljiv meč s odličnim near fallovima – Dillinger je zaista prikazan odlično u meču, imao je prilike imao je šanse, ali je jednostavno ostao kratak. Corbinov dolazak je imao smisla s obzirom na ono što se dogodilo prethodnih tjedana. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, Styles je očekivano zadržao titulu, ali je Dillinger odlično prikazan u porazu. Segment nakon meča je također dobro odrađen, Corbin ih je razbio obojicu i tako im se osvetio za sve prethodne tjedne. Isto tako je time i najavljen meč između njega i Stylesa za sljedeći tjedan što bi moglo biti zanimljivo.

Natalya i Naomi su imale prilično kratak meč, očekivao sam da malo bude duže, ali s obzirom na sve ostalo na ovom showu, nešto je moralo biti žrtvovano da tako kažem. No, bilo je zabavno za ono što je bilo, više je fokus bio na storyline progresu nego na kvaliteti meča. Svidio mi se ‘upad’ Carmelle i onaj Naomin dive s užadi na nju i Ellswortha. Očekivana pobjeda Natalye. Zaista bi sada nakon što Naomi ispadne iz ovog feuda trebali staviti Becky i Charlotte lagano u lov na titulu. Užasno je prazno bez njih, koliko god da ove cure možda rade solidan posao.

Ziggler je još jednom radio čudne stvari i bilo je zanimljivo. Meni je ovo osobno kul sve skupa, dobro je jer ovo je sve zapravo parodija ostalih karaktera. No, nadam se da ova priča vodi nečemu, da će imati neki svoj twist, da ovo neće ostati samo na tome da on radi čudne ulaske i kopira druge nego da ćemo vidjeti i nešto novo, neku nadogradnju.

Gable i Benjamin su imali još jedno zanimljivo izdanje u meču protiv Hype Brosa. Kratak i zabavan meč, dao je momentuma Gableu i Benjaminu koji stvarno trebaju ostati tim i uskoro krenuti na titule. Nakon meča smo vidjeli i kako je Ryder odbio rukovanje s protivnicima i napustio svog partnera. Već neko vrijeme pričaju priču oko njihovog potencijalnog raspada. Ja to ne bih volio gledati osobno, korisniji će biti u timu.

Stvarno Rusev zaslužuje više od ovoga. U ovom intervjuu je pokazao da može biti odličan u nekoj alternativnoj ulozi, odnosno s drugim karakterom – gdje nije onaj koji voli i brani svoju državu nego je čovjek koji prvenstveno zastupa svoje interese. Rusev mora nešto raditi na showu, predobar je da ne bi ništa radio. Zašto to WWE ne shvaća?

Apsolutno najgora stvar na showu bio je Mahalov segment. Priznajem, stalno sam govorio kako ima isti materijal već tri mjeseca za pričati i ovdje su ga promijenili malo. Ubacili su koju slikicu. Bravo. Ali to ne znači da je to odmah nešto vanredno dobro i van ovoga svijeta. Ismijavanje Nakamurinih izraza lica bili su grozni i nezanimljivi. Jedino bi malo popravilo (čak ne bi niti spasilo, toliko je loš segment bio) ovaj segment to da je Nakamura došao i raskrvario Mahala Headbuttom kao Owens Vincea. E to bi bilo super. Zašto ne dobivamo takve stvari? Ha? Ha? Zašto moram gledati Jindera? Ha? Ha?

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "SmackDown pregled – Headbutt za šefa"

  1. stvarno jedna od boljih epizoda u posljednje vrijeme,nakamuri sto prije dati titulu,a owens i shane ce biti lud mec……

Leave a comment

Your email address will not be published.


*