SmackDown pregled – Handicap meč za WWE titulu najavljen

SmackDown je započeo godinu s jednom prilično dobrom epizodom gdje smo dobili pokoju dobru stvar, ali i jednu veoma upitnu stvar, o čemu ću nešto više reći u nastavku. Sve skupa, bolje su ušli u novu godinu nego što je to Raw napravio.

Show je otvorio AJ Styles koji je s nama podijelio neke njegove novogodišnje rezolucije, od kojih je jedna bila i pobijediti Zayna u njihovom meču kasnije. Pozvao je Bryana da kaže hoće li Owens biti prisutan kraj ringa, no tu se pojavio Shane i kazao da ako će Owens biti prisutan, onda će i on biti u Stylesovom kutu za vrijeme meča. Bryan je to dozvolio, ali je onda najavio kako će i on prisustvovati tome meču u main eventu showa.

Solidan segment koji se mogao odraditi u puno kraćoj varijanti, a to bi recimo bio trominutni backstage segment negdje u sredini showa. No, neću se puno žaliti, segment nije toliko beskoristan, konflikti između Shanea i Bryana se nastavljaju dok je Styles kao prvak zapravo žrtva svega toga i mora ispaštati zbog njihovih nesuglasica.

Meč između Stylesa i Zayna bio je solidan, iako ne bolji od onoga između Stylesa i Owensa prošli tjedan. Znam da je ovo bio nastavak onoga što se događalo u početnom segmentu i što se općenito događa u zadnja dva mjeseca, ali su ipak trebali možda dati Stylesu i Zaynu čist meč i malo duži od ovoga što su imali da odrade nešto mnogo bolje jer mislim da su sposobni da zajedno imaju jednu odličnu borbu. No, s druge strane, ovo je bilo jako dobro u smislu nastavka nesuglasica između Shanea i Bryana. Owens se upleo, Shane je odlučio otjerati ga, pa je Bryan odlučio otjerati Shanea skupa s njim…i tu je Styles opet izgubio. S jedne strane, vrlo dobro odrađeno. Bryanov karakter u ovim situacijama je izvanredan jer izgleda kako samo pokušava biti objektivan i dati svima jednaku šansu, ali istovremeno nekako kao da je na Owensovoj i Zaynovoj strani. Ono što mi se ne sviđa je da je Styles izgubio drugi tjedan za redom. Okej, nije ovo bio čist poraz opet, ali i dalje je poraz.

Što se tiče najave za Royal Rumble gdje će Styles braniti titulu protiv Zayna i Owensa u Handicap meču. Mislim, meni je to ipak prilično debilno da se singles titula, i to glavna titula na brandu, brani u Handicap meču. Imamo prvaka protiv dva izazivača, ali ta dva izazivača su u timu. Što ako oni pobijede. Tko osvaja titulu? Onaj koji je uzeo pin u tome meču? Onda bi to valjda trebao biti Triple Threat meč zar ne? Meni se ova odluka ne sviđa, kao što mi se nije svidjelo ni onaj puta kada je Jericho uzeo Reignsu US titulu u Handicap meču zajedno s Owensom prošle godine. To je bila jednako debilna odluka kao ova. Mogli su jednostavno odraditi još jedan Owens/Styles meč na PPV-u, pa makar završio i diskvalifikacijom. Ovo mi se najiskrenije ne sviđa.

Vidjeli smo i meč za Tag Team titule između prvaka Usosa i izazivača Gablea i Benjamina. Meč je bio prilično zabavan, iako prekratak da bi dosegao neki veći nivo. No, svidio mi se onaj lažni kraj kada su Gable i Benjamin “osvojili” titule, no na kraju je sudac vratio ih u ring jer Gable u tom trenutku nije bio legalan član borbe i meč je ponovljen, a tada su Usosi pobijedili i zadržali titule. Svidjelo mi se to jako, nisam očekivao da ćemo dobiti nove prvake ionako, ali taj lažan kraj malo je dao dodatnu dozu uzbuđenja, ali isto tako to može biti razlog za Benjamina i Gablea da ponovno izazovu Usose na meč jer praktički, pobijedili su ih, samo što su napravili jednu sitnu pogrešku koja ih je na kraju koštala titula. Vrlo dobar booking.

Woods i English imali su solidan meč u turniru za novog US prvaka. Po meni očekivan pobjednik, Xavier Woods. Nekako bih volio čak da on osvoji pojas. To bi zapravo bilo ogromno iznenađenje jer je on cijelo vrijeme dio New Daya i nikada nije dobio baš priliku dokazati se u singles akciji, ali vjerujte mi, čovjek je jako dobar u tome i volio bih vidjeti ga malo u toj poziciji. Siguran sam kako bi bio dobar prvak, a i bilo bi osvježenje da u New Day dođe i neka singes titula.

I da, promo, odnosno najava Ruseva za Englisha prije meča je bio super, čovjek je stvarno genijalan. Valjda će uskoro dobiti push, ima najprodavaniju majicu u kompaniji, što hoćeš više Vince?

Još jedan dosadan six man tag team meč se dogodio u ženskoj diviziji. Naporan i dosadan meč, već sto puta viđen i bez imalo energije. Na svu sreću, segment nakon meča, gdje se Becky vratila i zajedno s Charlotte i Naomi otjerala Riott Squad, popravio je dojam. Drago mi je ponovno vidjeti Becky u akciji, nadam se da će uskoro krenuti i prema tituli. Ali stanje u ovoj diviziji se ne mijenja, apsolutno se ništa ne događa, da nije bilo ovog povratka, opet se ne bi ništa desilo. Ovaj meč je bio totalno nepotreban i komotno se moglo odraditi sve ovo i bez njega, a to dragocjeno vrijeme ustupiti nečemu drugome.

Bludgeon Brothers devastirali su i Breezanga i Ascension, a meč se nije niti dogodio. Jako dobar booking, brawl je bio zanimljiv, a Breeze i Fandango nisu oštećeni jer nisu pretrpjeli poraz opet jer meča nije niti bilo. Zanima me u kojem će pravcu ovo ići dalje. Za sada dobro bookiraju braću, no nadam se da se neće baš dugo zadržati na ovome i da će krenuti i prema titulama lagano.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Handicap meč za WWE titulu najavljen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*