SmackDown pregled – Glorious

Nakon što je Raw preksinoć odradio poprilično dobar posao kao fallout show SummerSlama, SmackDown je čak učinio i nešto bolji. Mislim da nije bilo nekog posebnog fillera, gotovo sve stvari su imale značenje, vidjeli smo i koji zanimljiv segment i koji dobar meč, neke nove stvari se već kreću razvijati, a već postojeće nastavljaju. Dobar posao, ali sada treba nastaviti u tom smjeru i u sljedećim tjednima do PPV-a.

Jako mi se svidio opening segment Stylesa, Shanea i Owensa. Još jednom dobro odrađen posao s detaljima, Owens je pokazao onu snimku gdje je Shane doista odbrojao do tri, ali je svejedno onda poništio tu odluku i rekao kako je Stylesova noga ipak bila na podu, dok je sudac par tjedana ranije odbrojao do tri na Stylesov pin i nije poništio odluku iako su Owensova ramena bila u zraku. Odlično postavljen revanš, iako nisam htio gledati i njihov peti obični meč. Mogli su barem nešto promijeniti, nekakav gimmick meč bi dobro došao.

Owensovo pronalaženje sudca za meč je bilo zanimljivo. Pogotovo mi se svidio dio sa Zaynom koji je napokon dobio na čvrstoći karaktera u tom segmentu i rekao ne Owensu, iako ga je ovaj htio pridobiti svojom ljubaznosti, usprkos tome što ga je godinama do tad šutao po ringu. Lijepo odrađeno. Corbin kao sudac je pomalo nasumično, ali u redu, idu Styles-Corbin rutom pa je ovo dobar način za započeti taj feud.

Main event je većinski dobro odrađen. Meč nije bio nešto što bih posebno istaknuo, daleko od toga da nije bio dobar jer je, no više mi se svidjela priča s Corbinom koji je zapravo uglavnom bio dobar i pošten sudac jer su mu obojica obećali title shot nakon ovoga pa nema što izgubiti niti sa jednom odlukom. Uplitanje Shanea je odrađeno okej, morali su to nekako napraviti ako su išli na Shane-Owens rutu i mislim da su solidno to odradili. Sada će Styles ići na Corbina što bi moglo biti prilično dobro. Postavili su podloge za dva feuda ovim mečom, baš kao i Raw, i oba meča imaju moju zainteresiranost. Corbin i Styles bi mogli imati super mečeve za US titulu.

Roode je došao na SmackDown! U svom debi meču je pobijedio Aidena Englisha. Sam meč je bio solidan, Roode je ispucao svoje poteze, finisher i uzeo je pobjedu. Nije bilo ništa spektakularno, ali ne mogu sad tu nešto više tražiti ili zamjeriti. Ovdje su Roodea predstavili kao pozitivca na neki način, to se otprilike moglo vidjeti i po njegovom promou nakon meča, tako da me interesira hoće li ga ostaviti kao takvoga jer je užasno popularan i sigurno bi htjeli da im to bude od koristi, ili će mu ostaviti karakter koji je imao u NXT-u, premda iovako ionako mogu zaraditi na njemu.

Shelton Benjamin se vratio! I stavljen je u tim s Chad Gableom! Jako mi se sviđa ideja, mislim da bi mogli biti sjajan tim, baš onaj koji treba ovoj tag team diviziji. Nadam se da neće dugo trebati prije nego izazovu za titule jer stvarno ovaj tim ima potencijala, a s obzirom da je to Shelton Benjamin, ima i malo više star powera.

Nakamura je pobijedio Singh braću u kratkom meču. Baš onako kako je trebalo biti, Singh braća nisu dobila gotovo ništa ofenzive, Nakamura ih je pretukao i pobijedio. A onda je i nakon meča istukao Mahala. Najradije bih volio da su nekako najavili Nakamura/Mahal revanš za sljedeći tjedan da mu Nakamura uzme titulu, ali da mi netko sa sigurnošću sada kaže da Mahal gubi titulu na nekom PPV-u, ne bih rekao niti riječi, samo bih čekao da dođe taj trenutak strpljivo.

Opet se preokrenuo očima kad sam vidio kako je najavljen još jedan tag team meč između žena, ali ovaj nije bio besmislen nego je imao priču uz sebe i zato mi se svidjelo. Najprije mi se jako dopao segment prije meča gdje je Ellsworth otkrio sve moguće planove koje Carmella ima u slučaju da bude htjela unovčiti kovčeg na svojoj parternici Natalyi. Carmella naravno nije htjela da on to otkrije javno, pa su mi njene reakcije bile fantastične.

Svidjela mi se priče u meču, Carmella nije htjela biti dio meča jer je htjela da Becky i Naomi nju pretuku dovoljno da ona može unovčiti svoj kovčeg. To se nije dogodilo jer je Natalya ubacila Carmellu u meč, a ova je onda izgubila. Jako mi se svidio booking, dobro odrađeno.

Usosi su uzeli pobjedu u kratkom i zabavnom meču protiv Hype Brosa. Nikako drugačije nije niti trebalo biti, s obzirom kako su Usosi vratili titule na SummerSlamu pobjeda ovdje im je dobro došla. Promo nakon meča je bio solidan, iako ništa što nisu čuli do sada. Interesira me hoće li imati još jedan meč s New Dayom pošto bi im to bio četvrti. Nadam se da će uvesti neku promjenu u to ipak.

Zanima me što planiraju s Dolph Zigglerom raditi. Bilo bi predobro kada bi krenuo oponašati druge hrvače poput Samsona koji imaju unikatan gimmick, kako bi se probio do vrha. Bit će zabavno u svakom slučaju.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Glorious"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*