SmackDown pregled – Gable i Benjamin u timu

Solidna epizoda SmackDowna ovaj tjedan, nije bilo mnogo storyline progresa, ali je bilo zabavnih momenata. Premda, bilo je malo previše mečeva pa su oni dosta bili kratki i niti jedan nije uspio biti pretjerano dobar. Previše su toga pokušali ugurati u jednu epizodu i onda je sve bilo prekratko da bude nešto bolje.

Početni segment zaista nije bio ništa posebno. Mahal je opet izašao sa svojim ‘vi me ne poštujete jer sam drugačiji’ govorom i to je tako naporno. Jedino što je spasilo ovo je to da su uspjeli uvesti barem jednu inovaciju i uspjeli su napraviti barem jedan kontinuitet u priči, a to je da su Singh braća prošli tjedan osramotila Mahal svojim porazom od Nakamure i sada su se odlučili ispričati i poljubiti mu cipelu. Koliko god to užasno zvučalo/izgledalo, pristaje njihovom gimmicku i barem je neki kontinuitet u priču. Brawl zajedno s Ortonom i Rusevom je bio solidno odrađen, ali opet, moglo se bez ovoga. Znate što bi bilo bolje? Da ste otvorili show s tim tag team mečom koji je bio u main eventu. I onda bi umjesto ovog segmenta dobili taj meč, a za main event bismo uštedjeli vremena za recimo 15-minutni Stylesov meč protiv Dillingera. Ovako je potrošeno dvostruko više vremena ni za što.

Sam main event je bio u redu, ali se nema što govoriti o tome posebno, bio je kao i svaki tag team meč do sada. Ništa vrijedno spomena. Važno je valjda samo reći da su Orton i Nakamura uzeli pobjedu. No, najvažnije je istaknuti ono nakon meča, a to je da je Orton uradio RKO Nakamuri. Meni se to jako svidjelo, s obzirom da će imati meč sljedeći tjedan za sljedećeg izazivača za WWE titulu. Moglo je biti više builda oko toga meča, ali barem je ovaj show završio s fokusom na taj meč koji bi mogao biti dobar. Vidjet ćemo.

Aiden English je imao svoj klasičan promo kojeg već čujemo deseti tjedan po redu jer nikako ne može doći do kraja s njim zato što ga uvijek netko prekine. Jadan Aiden jer ga je i ovaj puta prekinuo netko, u ovom slučaju Owens. No, Owens je bio dobar čovjek pa ga je samo zamolio da izađe iz ringa. Genijalno. Volim kad se dva heela neće potući nego se lijepo sporazume i dogovore.

Owensov promo je bio jako dobar, odmah je prešao na ono najveće pitanje, a to je zašto se Shane prošli tjedan stavio u poziciju sudca iako je Corbin bio sudac. Shane je izašao i kazao kako je Corbin bio pristran te kako ga je netko morao zamijeniti, a uostalom Corbin je ionako sam otišao i bacio majicu na Shanea. Jako mi se svidio ovaj promo duel, odličan kontinuitet u priči, volim kad jedan heel poput Owensa donese neke logične zaključke koji su čak i uvjerljiviji od onih koje je Shane imao. Jer ne mora uvijek heel biti taj koji se ne može snaći u ovakvim situacijama i koji nema mozga za snalaziti se u nekim situacijama. Zato mi se ovo toliko svidjelo, kao i cijela građa za Owens/Shane feud.

Shane je zamolio Englisha da se vrati u ring jer će imati meč sa Zaynom. Owens je bio komentator za vrijeme meča, ali je onda odjednom ušao u ring, uzeo sudčevu majicu i ponašao se kao sudac, udario Zaynu Powerbomb i dosudio pobjedu Englishu. Meni je ovo bilo genijalno jer je to bila sjajna protukontra onome što je Shane napravio prošli tjedan. Ako možeš i ti to napraviti, mogu i ja. Owens nije ovdje ništa krivo napravio, postupio je isto kao i Shane prošli tjedan. Apsolutno mi se svidjelo ovo.

Usosi su pobijedili New Day i tako će imati pravo birati stipulaciju za njihov sljedeći meč za koji još ne znamo kad će se dogoditi. Jako mi je drago da će njihov sljedeći (i nadam se zadnji) meč imati neku stipulaciju koja će učiniti taj meč drugačijim od ostalih, nadam se. Valjda neće izabrati 2/3 falls stipulaciju, dajte im Tornado Street Fight i dobit ćete genijalan meč. Samo da nije nešto generično, doslovno kadgod stavljaju stipulaciju na tag team mečeve, uvijek budu 2/3 falls. Postoje i druge stipulacije ljudi.

Fashion Files! Druga sezona! Prva epizoda! Bilo je odlično. Posebno mi se svidio onaj reference upućen Vinceu koji ne voli (drugim riječima, zabranjeno je) da se za titulu kaže da je belt, nego se mora reći da je to title. Tako da je Fandango ovaj tjedan kad je vidio remen kazao da je to title, a zapravo je to belt. Isto mi se svidjelo kako su od Shakespearove rečenice ‘Biti ili ne biti’ pokušali doći do zaključka tko je to mogao napisati, pa je netko od njih rekao da je to Shinsuke Nakamura, pošto Nakamuru nazivaju umjetnikom. Genijalno, odličan segment.

Gable i Benjamin su imali odličan i energetičan debi, mislim da su sjajno funkcionirali kao tim, Benjamin je i više nego impresionirao u svom povratnom meču te su me zainteresirali za dalje. Veselim ih se gledati u nekom dužem meču.

Styles je odlučio imati otvoreni izazov i ovaj tjedan. Činilo se kako će ga prihvatiti Tye Dillinger, ali je došao Baron Corbin i potukao se s njim. Dillinger je eventualno izvukao deblji kraj i ušao u ring te je meč započeo, no Styles ga je dobio za otprilike minutu.

Svidjelo mi se ovdje što se više od jednog čovjeka javilo za ovaj otvoreni izazov, stvarno su odlično prikazali taj sukob između Corbina i Dillingera oko toga tko će izazvati Stylesa. Malo mi je žao što su Dillinger i Styles imali ovako kratak meč, mislim da su u stanju odraditi jako dobru borbu uz više vremena. Nastavili su sa Styles/Corbin rivalitetom što je bilo očekivano. Solidno sve skupa, samo malo razočaravajuće što se tiče meča.

Roode je i ovaj tjedan imao još jedan meč, ovaj puta protiv Mike Kanellisa i očekivano je pobijedio. Bio je dobar i ovdje, publika je odlično reagirala na njega i sve skupa, ništa posebno, ali dobro za ono što je bilo.

Jedina baš užasno loša stvar na ovom showu bila je Tamina. Mislio sam da bi moglo biti nečega od nje i Lane, ali slušati Lanu kako krešti na mikrofonu za vrijeme meča je užasno bezveze. Tamina je također imala lošu izvedbu u ringu za vrijeme meča i sve skupa, nisam nimalo impresioniran.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Gable i Benjamin u timu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*