SmackDown pregled – Drugi low blow za Stylesa

Iza vrlo razočaravajuće WrestleManije došao je najprije Raw, koji je bio u jednu ruku zanimljiv ispunjen raznim debi mečevima i povratcima, no nije bio nešto naročito kompleksan. SmackDown je po meni učinio jedan korak više i dostavio jedan dobar post-WM show. Što je bilo prije potrebno s obzirom na to koliko je WrestleMania bila loša. Nisu se toliko oslanjali na debije ili nešto slično iako je bio jedan, nego su više dali jasnu direkciju gdje će koja priča i gdje će koja titula ići.

Krenimo odmah s jednom ogromnom odlukom Shanea – postavio je Paige kao novog GM-a SmackDowna s obzirom da je Bryan odstupio s toga mjesta. Moram priznati da mi se odluka jako sviđa. Stvarno je šteta što je Paige ovako rano završila in-ring karijeru, ali drago mi je da će ostati u kompaniji i ova odluka je prilično zanimljiva i bit će interesantno vidjeti ju u drugačijem svjetlu. Mislim da ima dovoljno dobre mogućnosti i predispozicije za to i ne bi trebala razočarati. Čak je i odmah imala solidan promo.

U main eventu showa vidjeli smo meč između Bryana i Stylesa. Da, dobro ste čuli, njih dvojice. Ovo je meč koji može biti main event bilo kojeg PPV-a bilo kada i bilo gdje. A oni su ga stavili na epizodu SmackDowna i k tome mu još dali nešto više od 10 minuta. Potpuno pogrešna odluka samo tako baciti taj meč. Meč je valjao i bio je jako dobar, ali taj dvojac može imati fantastičan meč i mislim da su ga trebali još dugo zadržati u rukavu, a ne ga samo ovako dati. Pogrešna odluka.

Završetak mi se svidio, Nakamura je podijelio Kinshasu obojicu i tako si navukao heat. Očito je da se feud nastavlja, premda bi se i Bryan možda mogao umiješati tu, tako da bi u svakom slučaju trebalo biti zanimljivo. Mogla bi se slika oko WWE titule napokon malo popraviti i živnuti.

Samo da se nadovežem, svidio mi se Nakamura u ovoj epizodi. Kritizirao sam ga u recenziji na podcastu koji ćete čuti, ali mislim da je odradio dobar posao, pogotovo ako gledamo onaj backstage segment. Mislim da od njega zanimljivijeg segmenta nisam vidio nego ovo što se desilo sinoć. Možda ga heel turn malo probudi i preporodi, možda napokon nešto klikne u njegovom radu i krene dostavljati dobre mečeve. Jer ono s WrestleManije to definitivno nije bilo.

Idemo odmah na možda i najvažniji moment večeri, unovčenje kovčega od strane Carmelle. Prvo, svidjelo mi se kako je došlo do toga. Royce i Kay imale su solidan debi i pristojan promo za prvi puta, publika je dobro reagirala na njih, i po svemu sudeći, mogu uspjeti. No, više mi se svidio brawl s Charlotte i kako su to odradile, bilo je stvarno jako dobro i zanimljivo.

I onda je došla Carmella, ovaj puta doista unovčila kovčeg i na koncu osvojila titulu. Nemam problem s time što je Carmella prvak, ali imam problem s time što je nigdje nije bilo prije ovoga. Bila je grozno bookirana, zapostavili su, nije bila bitna i nikoga na kraju krajeva nije bilo briga za nju. Ovo može biti moment koji će sve popraviti ili moment koji apsolutno ništa neće promijeniti. Nadam se da će je dobro bookirati kao prvakinju, premda sumnjam da će ta vladavina biti nešto duga, ali bitno je da je ne zapostave kao što jesu dok je držala kovčeg.

Usosi i New Day imali su meč čiji pobjednik ide na Bludgeone na Greatest Royal Rumbleu krajem mjeseca. Bio je ovo jako dobar i zanimljiv meč, ni blizu njihov najbolji, ali to ovdje nisam tražio, tražio sam samo da bude dobro. Opravdali su očekivanja i pobjednik mi se sviđa, ali bilo je i logično da će Usosi uzeti. Interesira me sad taj meč protiv Bludgeon braće, nadam se da će proći na tome popravnom ispitu i dostaviti dobar meč ovaj puta ako već to nisu mogli na WrestleManiji.

Rusev, Orton i Roode imali su prosječan meč koji je odredio Mahalovog sljedećeg izazivača. I pogodite tko je to, Randy Orton. Odmah me muka uhvatila iskreno jer sam se odmah sjetio njihovog katastrofalnog feuda tijekom prošle godine. Ne želim to gledati. Jednostavno ne želim. Imaju Ruseva koji je mega popularan, a umjesto da stave na njega titulu, oni njega stave u Casket meč protiv Undertakera gdje će ga ovaj osramotiti. Mislim to je strašno. A meč između Ortona i Mahal bit će još strašniji.

Naomi i Natalya imale su solidan mali meč gdje je Naomi uzela očekivanu pobjedu. Ništa protiv ovoga, osvojila je Battle Royal, ova pobjeda je dobro došla, ali se nadam da će je sada s tim momentumom gurnuti prema tituli. Jer inače taj Battle Royal onda ne znači apsolutno ništa. Kao i ovaj muški već godinama. A to je onda stvarno loš i pokazuje koliko ih je zapravo briga.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Drugi low blow za Stylesa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*