SmackDown pregled – Drugi dio Superstar Shake-upa

Bojao sam se da će SmackDown ostati ponovno oštećen Shake-upom, ali mislim da se desilo upravo suprotno – dosta toga dosadnoga (ili bolje rečeno onoga što na SmackDownu nije funkcioniralo) su predali Rawu, a sebi su donijeli par zanimljivih likova. Meni je ovotjedni SmackDown bio dobar, naravno uzmimo u obzir da je ovo bio tjedan Shake-upa pa su ovi showovi s time malo neobični, a prava kvaliteta vidjet će se tek od sljedećeg tjedna nadalje. Ali srdačno se nadam da će ovaj krug vratiti SmackDownu onu slavu iz ne baš tako davne 2016.

Styles je otvorio show i imao je jedan jako dobar promo o svemu što se dogodilo s njime i Nakamurom od WrestleManije pa do sada. Sada je puno zanimljivije gledati ovaj feud kada ima nekog polariteta i dinamike između likova i kada imaju o čemu pričati a ne samo o tome kako jedan drugoga poštuju. Jako dobar promo.

Meč s Rusevom koji je uslijedio bio je prilično kratak, ali je poslužio svrsi – postavio se tag team meč za main event između Stylesa i Bryana protiv Ruseva i i Englisha. Sve je ovo zapravo bilo više kao segment nego meč i svidjelo mi se. Dobar nastavak priče između Stylesa i Bryana s obzirom da su imali meč prošli tjedan koji nije završio čistim krajem zbog Nakamure. Jako je zabavno vidjeti njih dvojicu u ovom obliku zajedno i vidi se da uživaju radeći jedan s drugim.

Main event je bio solidan, ali kao i prošli tjedan, završio je diskvalifikacijom, no ovaj puta ne samo zbog Nakamure nego i zbog Big Cassa koji je ranije tijekom showa imao konfrontaciju s Bryanom. U redu, ovo ima svojih odličnih i svojih ne baš dobrih strana. Prvo, svidio mi se Nakamurin low-blow ovdje opet. Jednostavno, ali efektivno. Ono što mi se nije svidjelo je uplitanje Big Cassa u ovo. Nije da ga ne volim, ali možda su trebalo otići s njim negdje drugdje, a ne ga staviti u main event gdje se stvari vrte oko titule. Pretpostavljam da će on imati feud s Bryanom što će ga maknuti iz main event scene, ali feud s Bryanom opet nije idealna odluka jer nije toliko privlačno. Bryan ima nedovršena posla s Mizom, Miz je na SmackDownu i Bryan bi trebao krenuti raditi program s njime. Tako da se nadam da sve ovo završava na Backlashu gdje će Cass izgubiti i maknuti se negdje dalje. A Nakamura i Styles će imati svoj revanš na Greatest Royal Rumbleu za što se nadam da će biti puno bolje od onoga što su nam dali na WrestleManiji.

Prije svog meča, Shelton Benjamin imao je jedan solidan promo gdje je ponizio sada svog bivšeg partnera Gablea i osporio njegovu kvalitetu te kazao kako će se odsada fokusirati na nešto veće stvari. Nije bilo loše, premda sumnjam da će išta napraviti s njime, ali mislim da njega gurati negdje i nije potrebno sada, mislim da može biti zadovoljan ako dobije poziciju lika koji nekad pobijedi, ali uglavnom gubi da bi dao drugima momentuma. Nešto slično kao Ohno u NXT-u. S čime bih ja bio u redu.

Iako je izgledalo da će Benjamin imati meč s Ortonom, pojavio se novi US prvak Jeff Hardy i time vratio titulu natrag na SmackDown nakon što je jednu noć provela na Rawu. Meč je bio prilično zanimljiv i dao je Hardyju prvu važnu pobjedu u svojoj novopečenoj vladavini s US titulom. Program između njega i Ortona mogao bi biti zanimljiv kao i sam meč, sigurno bolje nego išta što bismo dobili da je Jinder ovdje.

Samoa Joe je smrvio Sin Caru i onda imao još jedan fantastičan promo. Čovjek otkako je došao prije tjedna dana imao je već tri promoa i sva tri su bila apsolutni vrh. Kada će ovaj čovjek dobiti titulu ja se pitam? Mislim, evidentno je da zna svoj posao, da je genijalan u tome i da zaslužuje barem US titulu premda bih ja volio vidjeti meč između njega i Stylesa za WWE titulu. Drago mi je da Joe ovdje i nadam se da je ovo nov početak za njega, po mogućnosti bez ozljeda koje bi ga udaljile iz ringa.

Carmella je imala proslavu osvajanja titule i imala je jedan solidan energičan promo, ali ubrzo ju je prekinula Charlotte koja je također imala pristojan promo, naravno govoreći da je Carmella na prijevaru uzela titulu. Tu su došle Billie Kay i Peyton Royce koje su debitirale prošli tjedan, a Charlotte je njih odmah napala što je postavilo meč između Charlotte i Billie. Solidan segment sve skupa, dobar nastavak priče od prošli tjedan, Kay i Royce odradile su dosta dobar posao na mikrofonu.

Sam meč između Charlotte i Kay bio je solidan, a Charlotte je uzela očekivanu pobjedu. Nemam ništa protiv toga što je Kay izgubila u svom prvom meču – ne mora svatko pobijediti, ali se nadam da im to neće prijeći u naviku. Nakon meča su Carmella, Royce i Kay napale Charlotte, ali su je spasili Becky Lynch i Asuka koja je potvrdila svoj ostanak na SmackDownu.

E sad, ovo je mnogo zanimljivo. SmackDown ženska divizija je u rupi već neko vrijeme, a sada s par novih lica i novim prvakom nadzire se izlaz iz te rupe. Ovaj segment i meč nisu bili idealni, mnogi će reći kako se previše toga desilo, ja se slažem s time, ali mislim kako nekako postaje jasnije kako diše divizija i kako će funkcionirati. Bilo je interesantno, raznoliko u karakternom smislu pogotovo kada su dodali Kay i Royce u miks, i kvalitetno odrađeno.

Jey Uso i Harper imali su meč u kojem je Harper uzeo pobjedu nakon kratkog brawla van ringa koji je poslužio kao distrakcija. Nakon meča se pojavila Naomi da spriječi napad na svog čovjeka. Malo prekasno uvode Naomi u ovo, Bludgeoni razbijaju Usose već koji tjedan po redu. Ali bitno je da nešto rade, nisam siguran da je ovo baš fantastična ideja, ali je svakako interesantna.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Drugi dio Superstar Shake-upa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*