SmackDown pregled – Dan neovisnosti

Jučer se u Sjedinjenim Američkim Državama obilježavao Dan neovisnosti, dan kada se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti kojom je Amerika proglašena nezavisnost od Velike Britanije, još tamo 4.7.1776. godine.

Malo sam otišao u povijest, no da, i ova epizoda kao takva, bila je ispunjena crvenim, bijelim i plavim bojama, a u zraku se osjećao ta atmosfera. No i kao takva, malo drugačija epizoda, nije bilo nimalo loša. Naprotiv, bila je odlična. WWE inače zna dati filler showove kada su u pitanju nekakvi blagdani, praznici ili spomendani, no ovaj puta nisu smanjili u najmanju brzinu nego su nam dali jedan jako kvalitetan show s odličnim progresom gotovo svih priča.

Kao što je već najavljeno mjesec dana unaprijed, John Cena je napravio svoj povratak na SmackDown, no ovaj puta kao free agent, što znači da će se pojavljivati i na Rawu i na SmackDownu jer, kako on kaže, ako je već ograničen u nastupima za WWE, onda će ono vrijeme kada je tu iskoristiti maksimalno. Cena je naravno spomenuo i Dan neovisnosti SAD-a, a onda je uputio prijetnju i kompletnom rosteru, od Shinsukea Nakamure sa SmackDowna, pa sve do Romana Reignsa na Rawu, da će bilo koga od njih pobijediti ako mu se suprotstave.

No, nitko od nabrojanih nije se odlučio suprotstaviti Ceni nego je to bio Rusev, koji se također vratio u WWE nakon ozljede, a tijekom superstar shakeupa je bio prebačen na SmackDown. Cena i Rusev su zatim imali jednu konfrontaciju u kojoj je Rusev naravno blatio Ameriku na njihov Dan neovisnosti, a Cena ga je onda izazvao na Flag meč koji će se u konačnici dogoditi na Battlegroundu.

Moram priznati kako nisam impresioniran načinom na koji su vratili Ruseva. Ova konfrontacije je sa tehničke strane, odnosno sama ta izvedba je bila jako dobra, no nisam siguran je li ovo najbolji način kako su mogli vratiti Ruseva natrag. Rusev kada je debitirao u WWE-u imao je sjajnu prvu godinu gdje je osvojio US titulu i onda je pao pod vlak zvan John Cena u prvoj polovici 2015. godine. Od tada, Rusev, kao i njegov booking, nisu se oporavili. I umjesto da su ga nakon ove pauze vratili u nekom drugom svjetlu i predstavili ga kao čovjeka kojega sada nije briga za nacionalnost i koji se neće natezati s publikom 10 minuta oko toga što oni povikuju ‘USA’, oni ga vrate baš takvog. Neka promjena je bila nužna, no nažalost se nije dogodila. I malo me brine taj Flag meč jer Rusev će tu sigurno izgubiti. Cena naravno ide na neku veliku stvar na SummerSlamu. No, nadam se da zaista imaju za Ruseva u planu nešto osim ‘Ja sam Bugar i veliki sam nacionalist koji ne može preživjeti tri sekunde da ne blati Ameriku.’

Kao što je i najavljeno, imali smo Battle Royal u main eventu koji je odredio novog izazivača za US titulu, ali prije nego smo došli do toga, dobili smo meč između Gablea i Stylesa, a pobjednik tog meča je išao u Battle Royal. Naime, ovaj se meč dogodio jer je Owens već ovu dvojicu pobijedio u prošlosti te dok su njih dvojica htjeli u Battle Royal, samo jedan od njih je mogao ići i to tek kada pobijediti ovog drugog.

Meč, iako kratak, bio je super zabavan. Obožavam Gablea još od NXT-a. I bili to tag team mečevi ili singles mečevi, Gable je stvoren za oboje i ako ćemo gledati in-ring kvalitete, Gable je mnogo bolji od svog kolege Jordana. I zato mi je drago što je dobio u zadnjih nekoliko tjedana čak dvije prilike u singles meču, jednu protiv Owensa i sada protiv Stylesa da pokaže što može. I Gable je pokazao da može biti zaista odličan. Čovjek je tehnički potkovan i može raditi veoma impresivne poteze i kontre na podu, a onda su tu i predivno izvedeni razni Suplexi.

Naravno, pobjednik nikada nije bio u pitanju, ali nema veze što je Gable izgubio. On je ovime zaradio mnogo momentuma i ako mu dadnu još koju priliku da pokaže što može, puno više će se povezati s publikom, a i porast će u očima vodstva kompanije, tako da bi mogao dobiti push u budućnosti. Je li ovo naznaka da će se Alphe raspasti? Nadam se da ne, ne smiju ih rastavljati, to bi bila pogrešna odluka. Ali ih jednostavno mogu bookirati jedno vrijeme tako da i dalje budu tim i jedan za drugog kadgod treba, ali da se malo više razdvoje i probaju ići svojim putevima da vide hoće li uspjeti u singles mečevima. Mnogo prostora ima tu, samo ih ne smiju razdvajati. Ali da nešto moraju napraviti s njima, a posebno s Gableom, moraju.

Battle Royal je bio kao i svaki takav meč prije ovoga. Nismo vidjeli nešto ultra odlično, ali je bilo zanimljivo, nije trajalo predugo i dobili smo jednu zanimljivu stvar, a to je bilo kada je Rawley izbacio svog partnera Rydera iz meča, što daje naznaku da bi se njih dvojica mogli uskoro raspasti. Baš mi se svidjelo to i mislim da bi njihov program mogao biti zanimljiv, a uz to su dobili i prilično veliku reakciju publike kada se to dogodilo. Tako da bi to trebalo biti dobro. Opet, pobjednik je nekako bio očekivan, Styles je uzeo pobjedu i tako će se boriti protiv Owensa na Battlegroundu. Ništa protiv toga, imaju već dio rivalstva iza sebe i sada samo to nastavljaju.

Rap borba između Usosa i New Daya je bila izrazito zanimljiva. Naravno, kako to inače biva, kada ti WWE creative dadne nešto što moraš reći pa se često dogodi da imaju te glupe šale kojih je bilo i ovdje, no bilo je i zaista onih dobrih. Najprije mi je bilo zanimljivo kada su Usosi pričali o Big E-ovim grudima, a onda je jedan od njih bacio bombu u zrak kada je napravio reference na Woodsa i njegov video s Paige koji je nedavno izašao u javnost. Publika je odmah shvatila o čemu se radi i svačija reakcija na to je bila apsolutno fantastična. Kofi je bilo malo zbunjen i nije imao ništa posebno za ponuditi. No, onda su Usosi napravili i šalu na njegov račun, a to je da se prije predstavljao kao Jamajčanin, no sada to baš i nije. I onda za kraj, Woods je napravio izvrsnu stvar kad je rekao da su Usosi postali relevantni tek kada je Naomi ubacila svog muža u Total Divas. Sve u svemu, zanimljiv segment, pogotovo mi se svidjelo što su poveli neke nasumične ljude sa sobom da skaču okolo kada god se nešto odlično kaže.

Daniel Bryan je izbacio Ellswortha iz zgrade i ovaj puta, ali ne samo to, kaznio ga je s 10 tisuća dolara, a onda ga i suspendirao na 30 dana i ako bi sve to Ellsworth ignorirao u idućih mjesec dana, onda će ovaj oduzeti Carmelli kovčeg. Prije ovoga se dogodila i kratka konfrontacija Naomi i Carmelle koju su napravili reda radi, da se vidi tko je prvak, a tko onaj tko bi mogao biti sljedeći prvak. I sve skupa, segment je dobro odrađen i Bryanove reakcije na sve ovo što je govorio su bile odlične.

Naomi i Lana i ovaj tjedan su imale meč za SmackDown Women’s titulu jer je Lana našla nepravilnost u njihovom meču prošli tjedan kada joj ramena nisu bila na podu dok je sudac odbrojavao do tri. I ovaj meč je još jednom bio sjajno bookiran, Naomi je napravila jedan potez i onda zahvatom dokrajčila Lanu za definitivnu pobjedu. Zaista su predivno bookirali Naomi ovdje, baš onakva pobjeda kakva joj i treba.

English je napao Ortona prije meča, ali je Orton preokrenuo situaciju i razbio Englisha. Čak ga je i udario stepenicama što je rezultiralo i porazom Ortona zbog diskvalifikacije. No, taj poraz ovdje nije nimalo bitan, htjeli su prikazati kako je Orton ljut i kako je spreman napraviti sve da vrati titulu u svoje ruke, a onda ga je English dodatno razbjesnio što je dovelo do ovog napada. Odlično odrađeno.

Nakon toga su Orton i Mahal imali još jednu konfrontaciju koja je bila sasvim u redu, no ništa što nismo čuli u ova posljednja dva-tri mjeseca. Mahal se već kreće užasno ponavljati na mikrofonu i već se vidi da lagano ostaju bez ideje o tome što napraviti s njim u ovom feudu s Ortonom.

Corbin je napao Nakamuru tijekom njegovog intervjua, no Nakamura je uspio preokrenuti stvar i na kraju su ih sudci rastavili. Zanimljiv mali segment koji je dao novi pečat njihovom nedavno započelom feudu. Trebalo bi biti jako zanimljivo, a i veselim se meču.

Breeze i Fandango su i ovaj puta bili apsolutni highlight showa. Breeze je bio u ulozi Tenee Young koja je radila intervju s Dillingerom. Dillinger ih je nažalost prepoznao, prvo Breezea, a onda i Fandanga koji se pravio da je nekakav majstor. Ovi su se razočarali jer ih se tako lako prokužilo, a oni su mislili da ih se neće skužiti.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Dan neovisnosti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*