SmackDown pregled – Čista pobjeda Ruseva nad Bryanom

Ovaj tjedan donio nam je jednu ne baš tako dobru Raw epizodu, ali zato jako dobru SmackDown epizodu. I SmackDown se bazirao na onome na čemu se i Raw bazirao – kvalifikacijskim mečevima za Money in the Bank, ali i dalje je prednost SmackDowna što traje kraće i što nije bilo uopće fillera nego su gotovo svi mečevi imali svrhu i svi su bili zabavni. Zanimljiv i preporučljiv show pun dobrog wrestlinga.

U main eventu su se sukobili Daniel Bryan i Rusev. Bio je ovo jedan izuzetno zanimljiv i uzbudljiv 10-minutni sprint kojim su pokazali kako bi sa 20 minuta mogli napraviti jedan sjajan meč dostojan mjesta na PPV-u. Publika je bila uključena cijelo vrijeme, akcija je bila zadovoljavajuća, a pobjeda Ruseva, i to ona čista, vrlo iznenađujuća. Ali ne mogu reći da mi se ta odluka ne sviđa. Bryan je zaštićen svejedno. Još uvijek osjeća posljedice Greatest Royal Rumble meča, a i imao je meč na Backlashu, dok je Rusev svjež i odmoran. Moj jedini problem je to što možda neće učiniti ovu pobjedu za Ruseva važnom i što vjerojatno s tim momentumom neće ništa napraviti. Nadam se da sam u krivu. Rusev sada može biti ozbiljan kandidat za pobjedu u MITB meču. S druge strane, ne veseli me poraz Bryana jer to pokazuje da će nastaviti feud s Cassom, što će biti smrt jer mi se to ne da gledati stvarno.

Meč večeri bio je onaj između Hardyja i Miza. Dobili su dosta vremena, uz to su i otvorili show, tako da su imali stvarno fantastičnu poziciju i nisu razočarali. Jeff je ovdje imao dosta bolju izvedbu nego u meču protiv Ortona, dok Miz nastavlja sa serijom jako dobrih mečeva. Mizova pobjeda me nije iznenadila, bilo je prilično očekivano, ali mi je drago da je on dio MITB meča, možda i ima neke šanse za osvajanje. Hardy ima US titulu i njemu Ladder meč ne treba, treba mu sada jedan dobar program za pojas za Money in the Bank.

Kvalifikacijski meč za žene imali su Charlotte i Peyton. Solidan meč, nemam neke pretjerane zamjerke, dosta bolje od onoga što je Charlotte imala s Carmellom na PPV-u. Nisam isključio pobjedu Peyton ovdje (iako je rezultat možda i bio očekivan), pošto sam uvjeren da će jedna od IIconicsa biti dio Ladder meča. S obzirom da Peyton ovdje nije pobijedila, pretpostavljam da će staviti Billie u meč. Bila je ovo solidna pobjeda za Charlotte kojom je vratila malo momentuma nakon poraza od Carmelle te je sada opet formalno u lovu na titulu.

New Day i Bar nastavljaju s vrlo zabavnim programom, što je zapravo rijetkost za timove ako se ne vrte oko titula. Najprije mi se svidio onaj kratki segment gdje je New Day napunio torbe Sheamusa i Cesara palačinkama jer ovaj program ima dva dijela – onaj komični dio, kao što je bio taj segment, a ima i ovaj malo ozbiljniji dio kao što je bio i meč između Woodsa i Cesara. Stvarno zanimljiv meč gdje je Woods opet pokazao koliko dobar može biti kao pojedinac. Drago mi je da je Cesaro uzeo pobjedu da i na njihovu stranu ode malo momentuma. Završni Uppercut je izgledao sjajno.

Idući tjedan ćemo vidjeti tag team meč između dva dotična tima, a pobjednički tim će imati predstavnika u Ladder meču. To je jedna zanimljiva i naspram ostalim kvalifikacijskim mečevima unikatna stipulacija. Drago mi je da su i timovima odlučili dati priliku, takav booking cijenim, to je nešto što Raw recimo nije napravio (barem ne još).

S obzirom da se ova epizoda bazirala na kvalifikacijskim mečevima, dobra je odluka malo staviti program između Nakamure i Stylesa na stranu i dati im ove kratke ali itekako kvalitetne intervjue. Pogotovo mi se svidio Nakamurin dio. Samo je prava šteta što im mečevi i booking istih nisu ni približno kvalitetni kao i ove stvari. Uvijek dobijem nadu u bolje sutra pa ću se tako vjerojatno uzbuditi i za njihov sljedeći meč, premda ne vidim razloga zašto bih trebao. Nadam se da sljedeći tjedan dobivamo nešto konkretno, kao što je recimo krvoločan brawl po publici s oružjima. To bi dalo rivalstvu malo pravog ruba kakvog mu treba kad su već otišli u tom nekom smjeru kojeg prvobitno nisam niti zamišljao.

S obzirom da je Mandy Rose ovdje pobijedila Becky Lynch, izgleda da imaju nešto u planu s njom. Nije to nužno loša stvar, ali nisam još vidio previše kvalitete od Mandy Rose niti je opravdala neke ranije pozitivne kritike iz NXT-a koje je imala sa house showova. S druge strane, užasno mi je žao što je Becky do ove mjere zapostavljena. Nikada nije bila u goroj poziciji nego što je ova sad. Sjetit će se oni nje kroz 2 godine da postoji i da je kvalitetna pa će je gurnuti prema titulu u vrlo kratkom roku što neće biti dobro. Sva sreća što ona ima sposobnost pridobiti publiku na svoju stranu vrlo brzo i u bilo kojem trenutku.

Jednostavan i efektivan promo Bludgeon Brothersa, ako već nemaju u planu nešto s njima, bolje napraviti nešto ovakvo nego ih staviti u nasumičan squash meč kao što su to napravili s Raw prvacima Hardyjem i Wyattom ovaj tjedan, što im nije učinilo puno usluge. Ova opcija je bolja.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Čista pobjeda Ruseva nad Bryanom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*