SmackDown pregled – Charlotte ponovno u lovu na titulu

SmackDown nastavlja s još jednom prilično dobrom epizodom koja je imala gotovo iste pozitivne i negativne stvari, no pružila nam je podosta storyline progresa što je bilo potrebno pošto se približavamo Hell in a Cellu. Nije bilo nekog sjajnog meča kao prošli tjedan, ali nije niti fokus bio na istima.

Charlotte Flair se vratila nakon nekoliko tjedana izbivanja zbog zdravstvenih problema njenog oca Ric Flaira. Imala je dobar promo gdje je kazala kako ju je ta situacija s njenim ocem naučila dosta lekcija koje sada planira i realizirati. Tu je izašla Natalya koja je htjela proslaviti žene i njihovu revoluciju, a onda je otkrila svoju sliku na velikom platnu. Na to je izašla još hrpa cura, uključujući i Becky Lynch, koje su htjele meč za titulu protiv Natalye. Iako ova to nije htjela, Bryan je stvorio 4-Way za main event gdje će pobjednik ići na Natalyu, vjerojatno na Hell in a Cellu. Bio je ovo dobar iako standardno užurban segment kada pokušaju u ovih par minuta ubaciti 6 cura a da svaka ponešto kaže. Natalya i Charlotte ovdje su bile nekako glavna točka segmenta jer su i one započele isti, stoga je nekako bilo očito na koji meč ciljaju. No, segment je došao u pravo vrijeme što se tiče malo osvježenja u ovoj diviziji. Nismo vidjeli Charlotte dugo, tako da je odlično što je opet tu. Drago mi je da je i Becky tu i da nakon ovoga neće otići u zaborav. Sve skupa, bilo je zanimljivo i imalo je svrhu.

Meč je bio zabavan, iako je definitivno trebao dobiti više vremena. No, upravo zbog toga što je bilo prilično kratko, akcija je stvarno bila popunjena odličnim potezima i brzim sekvencama te nije bilo onih sporohodnih i monotonih trenutaka. Svaka od njih je dobila svoj neki glavni near fall u meču i to mi se nekako svidjelo. Već sam kazao, bilo je nekako očito tko će pobijediti ovdje, ali ne mogu se nikako buniti oko odluke. Charlotte je potrebna vrhu ove divizije zbog kvalitete mečeva koja i nije tako bajna u zadnjih par mjeseci, no vjerujem kako će ona i Natalya imati stvarno dobar meč uskoro koji će malo popraviti stanje divizije što se toga tiče. No, nadam se da nakon ovoga Becky Lynch također neće zaostajati i da će dobiti neki svoj feud. Treba nam taj jedan sekundarni feud u diviziji uz titulu kao što su to nekada radili.

Shane McMahon se vratio nakon dva tjedna suspenzije. Ovaj puta je bio potpuno ozbiljan i imao je kratku i jasnu poruku – zbog onoga što je Kevin učinio njegovom ocu prošli tjedan, on će se pobrinuti da Owens dobije svoju porciju batina na Hell in a Cellu. Drago mi je što je ovo otvorilo show jer iako segment nije trajao dugo i zapravo je to bio samo Shaneov monolog, upravo zbog toga je bio efektivan. Shane nije odugovlačio, bio je kratak i jasan, nitko ga nije prekidao u svojem govoru i baš što su ga stavili kao početak showa je bila odlična odluka zbog pojačanja dojma.

Owens je kasnije imao jednako dobar promo preko satelita iz neke prostorije. Ono što mi se svidjelo je to kako su ovaj puta odvojili njih dvojicu i dali im materijal u dvama različitima dijelovima showa. Nije bilo fizičkog doticaja, čak niti direktne verbalne konfrontacije, jednostavno su imali odvojene promoe i ovako je izgledalo puno efektivnije. Owensova zadnja rečenica je također bila tako genijalna.

Corbin i Styles su trebali imati meč za US titulu, no Corbin je zaskočio Stylesa prije meča, pa se tu pojavio Dillinger i napao Corbina te mu ozlijedio gležanj, što je iskoristio Styles i stavio Corbina u Calf Crusher za kraj segmenta koji na kraju nije bio meč. Meni se ovo svidjelo i čak mi je drago što nije bilo meča. Dillinger ima odličnu ulogu u ovome feudu i nadam se da idu na Triple Threat meč na Hell in a Cellu, to bi bilo stvarno zanimljivo. A iz toga onda mogu napraviti tranziciju u Styles/Corbin feud nakon PPV-a. Zabavan segment.

Orton je pobijedio Englisha u solidnom meču. English je dobio ovdje puno više ofenzive nego što ima u dosadašnjim mečevima i čak me je na neki način impresionirao, imao je onaj jedan prelijep Dropkick i još nekoliko poteza koje nema priliku izvoditi često. Ja garantiram da je on bolji nego što mislimo da je. Orton je očekivano pobijedio.

Nakon meča je došao Rusev i izazvao Ortona na meč, što je ovaj prihvatio, a onda ga je Rusev za 10 sekundi uz pomoć Englisha pobijedio. Meni je ovo bilo genijalno moram priznati. Ortonova pobjeda za 10 sekundi na SummerSlamu je naravno bila grozna odluka, ali ovo je bio najbolji mogući pay-off ikada. Rusev je uzeo jednaku pobjedu, a pritom je Orton zaštićen jer je imao meč prije toga i jer ga je English omeo. Vjerojatno će imati i treći meč koji će nadam se biti duži.

New Day i Hype Brosi imali su solidan meč u kojem su prvaci očekivano uzeli pobjedu. Nastavljaju teasati potencijalni raspad Hype Brosa. Solidno to rade, premda je upitno želimo li to vidjeti i koliko je to dobra odluka. Ali što se tiče New Daya i Usosa, nije još najavljeno službeno, ali vjerujem kako će to biti Hell in a Cell meč i ja apsolutno jedva čekam.

Ziggler je još jednom oponašao ljude, ovaj puta je bio HBK, HHH i DX. Još jednom je on to dobro odradio, jedini je problem što segmenti pomalo postaju repetitivni pa će uskoro trebati napraviti nešto konkretno s ovime i napraviti tranziciju u feud s Roodeom.

Mislim da se možemo složiti da je Mahal najgora stvar ikada. Ovo što on radi, odnosno što oni njemu daju je nešto još dublje ispod apsurdnog. Dali su nam doslovno isti segment ovaj tjedan u kojem je Mahal ispao totalni kreten koji se zajedno s onim blizancima valja od smijeha na glupe fore. Čini mi se da ovo namjerno rade da ga zamrzimo i da on dobije heata. Ali ne shvaćaju da s time sve nas više i odbijaju od produkta i sve više prazne svoje dvorane za showove. Ali njihova odluka, tko sam ja da se miješam u to. Čak nisu niti stavili video isječak na YouTube koliko je ‘smiješno’ i grozno bilo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Charlotte ponovno u lovu na titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*