SmackDown pregled – Budi moja voda, ja sam sada vatra, izgorjet ću

Ne shvaćajte ovo kao seksualno orijentiran naslov, ne! Ovo je nekako opis mojih emocija u ovom trenutku i tijekom cijelog dana pa sam morao to pretočiti u neke poznate stihove i eto, to je otprilike tako. Ali nije bitno! Jinder Mahal više nije WWE prvak! AJ Styles je osvojio WWE titulu! Više sam mislio da će se prije dogoditi onaj sudnji dan nego što će Mahal izgubiti taj prokleti pojas, ali eto, dogodilo se ovo drugo prije prvog i drago mi je! Toliko prolivenih suza, toliko prosutih riječi na ovome portalu, ali izgleda da je vrijedilo.

Mislim, Jinder Mahal je imao turbo lošu, dosadnu, ogavnu, bljutavu, napornu vladavinu, ali kroz sve se to isplatilo proći kako bismo došli do ovoga trenutka kada je izgubio titulu! Jer bio je predivan! Fanovi u Manchesteru su bili totalno uzbuđeni za ovaj meč, a kako i ne bi! I sama njihova reakcija na Stylesovu publiku je bila nevjerojatna! To je trebalo doživjeti! I to je sve nažalost zahvaljujući tome što su se fanovi zasitili Mahalove vladavine i poludjeli su kada je izgubio ovdje. Tko i ne bi! Slobodno mogu reći da je ovo bila jedna od najboljih i najljepših promjena prvaka u zadnjih nekoliko godina. Bilo je tako divno vidjeti kako Styles pobjeđuje Mahala i osvaja titulu. Ne mogu riječima opisati koliko se preporođeno i reinkanirano osjećam nakon ovog trenutka.

I da, AJ Styles je daleko najbolji wrestler ondje. Ali to ste znali. Uspio je izvući predobar meč iz Jindera Mahala! Ovo nije niti blizu Stylesovom najboljem meču u karijeru, ali je definitivno najbolji Jinderov singles meč ikada. AJ Styles je magija, AJ Styles je sve! I zato mi je drago što je upravo on uzeo titulu. Reakcija publike je sve to potvrdila, ali i bez te potvrde smo znali da je Styles fenomenalan. Izvanredno su gradili meč na tim near fallovima, Stylesova borba protiv Singh braće i to uspješna borba – prvi puta da je netko uspio samljeti Singh braću i onda još pobijediti Mahal. Ma Styles je ovdje genijalno prikazan u underdog ulozi, prešao je preko svega i uspio napraviti što mnogi prije njega nisu.

Bilo bi šteta ovo kvariti s Mahalovim vraćanjem titule, ali nekako to očekujem. I moram to očekivati jer je itekako izgledno. Ako se dogodi, u redu, očekivao sam, ako se ne dogodi bit ću oduševljen. Ali bilo bi šteta kvariti ovako genijalan trenutak s kratkom vladavinom. Ovo je bio onaj WrestleMania trenutak gdje je Daniel Bryan nakon mjeseci borbe uspio pobijediti Autoritet i uzeti pojas. A ovaj trenutak se dogodio na prethodno snimanoj epizodi SmackDowna u UK-u s mečom koji ima jedva tri tjedna građe. Ali eto, meni je do te mjere taj trenutak bio jak. Svaka im čast što su odlučili ovo napraviti, pa čak i ako je ovo privremena stvar prije nego Jinder vrati titulu prije Indija turneje.

A sada idemo na ostale stvari koje su bile dobre. Ostatak epizode SmackDowna bio je zanimljiv, zabavan, čak iako se ništa maestralno dobro nije dogodilo.

Shane je otvorio show zajedno s New Dayom, što su prekinuli Zayn i Owens, imali su verbalnu konfrontaciju nakon koje je uslijedio meč Zayna i Owensa. Bio je ovo fora segment koji je nastavio priču od Rawa gdje je New Day opet napravio invaziju i koštao Shielda titula. S druge strane, priča s Owensom i Zaynom ide u jako dobrom smjeru i prilično sam siguran da će oni koštati SmackDown tim meča. Segment je bio dosta dobar u smislu rada na mikrofonu, tako da sve skupa, zadovoljan sam.

Meč Kofija i Samija je bio zabavan za vrijeme dobiveno i Kofi je uzeo pobjedu uz moje malo čuđenje, premda ne mislim da je to nužno loša odluka. Više bih volio da je Zayn uzeo pobjedu, ali nema veze, bilo je zanimljivo, Zayn i Owens mogu u privremeni feud s New Dayom, što bi moglo biti u redu. I da se nadovežem, užasno mi se sviđa ideja za Shield vs New Day na PPV-u. Ako je Shield izgubio titule kako bi mogli imati meč s New Dayom, onda potpuno podržavam tu odluku i nadam se da će je i provesti.

Becky Lynch je pobijedila Ellswortha u meču koji se dogodio. Bio je zabavan, ako ništa drugo. Čak sam malo bio i iznenađen što su dali Ellsworthu ofenzive, čak iako je ona bila većinom banalna, ali mislim da je to bila dobra odluka. Becky je očekivano pobijedila, a Carmella je nakon meča okrenula leđa Ellsworthu. Izvukli su maksimum iz ovoga i ja sam zadovoljan. Bit će zanimljivo vidjeti što će dalje s Carmellom i Ellsworthom.

Benjamin i Gable pobijedili su Usose odbrojavanjem u kratkom meču. Svidjelo mi se ovo u smislu storyline progresa jer su prije godinu dana Usosi koristili ovaj način (chop block) da ozlijede Alphe čiji je Gable bio dio. Godinu dana kasnije, Gable je dio tima s Benjaminom i sada on koristi taj potez da ozlijedi Usose. Sam meč nije bio ništa posebno, ali pretpostavljam da će imati duži i ozbiljniji meč kasnije. Ovo je bio dobar nastavak priče.

Orton je pobijedio Ruseva u kratkom meču. Jadan Rusev, nadam se da će biti dio Survivor Series tima, ali šipak. Inače, njegov dobar prijatelj John Cena (nemojte mene gledati, tako je on rekao na Twitteru), bit će 5. član tima ako niste čuli.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Budi moja voda, ja sam sada vatra, izgorjet ću"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*