SmackDown pregled – Bryan i Shane u konfliktu misli

Nakon poprilično lošeg Rawa, SmackDown nas je okrijepio s jednom prilično zabavnom epizodom u kojoj se desilo dosta toga – od nastalog sukoba riječi između Bryana i Shanea, preko heel turna Rawleya pa sve do main eventa. Ništa ne bih izdvojio kao nešto posebno loše, tako da eto, vrlo zabavna i preporučljiva epizoda.

Show je otvorio Shane i tu sam jedino imao zamjerku – otvorio je show već po tko zna koji puta za redom i to mi se ne sviđa. Mislim da je ovo četvrti ili peti puta da je u opening segmentu, možda sam malo i rekao. No, sam segment nije bio beskoristan jer je došao i Bryan. Prošli tjedan smo vidjeli kako su imali različita mišljenja oko Zayna i Owensa. Shane ih je htio otpustiti zbog osobnih konflikta s njima, no Bryan je kazao kako s in-ring strane njih dvojica ipak doprinose SmackDownu te ih je ostavio. Shane je tada stavio No DQ stipulaciju na Owens/Orton meč, s tim da Zaynu nije dopušteno biti kraj ringa.

Na kraju se ispostavilo da je ovo doista bio jedan zanimljiv segment. Nisam bio naklonjen onome što je Raw radio i što još uvijek radi kad se radi o pričama s autoritetom. Recimo, nije mi se sviđalo što su radili s Foleyem i Stephanie, sad mi se ne sviđa što rade s Angleom i Stephanie. Razlog je većinom Stephanie koja ima groznu ulogu i sve što ona radi jednostavno nije dobro. S druge strane, ovo na SmackDownu teče nekako prirodno. I nemamo Shanea koji naređuje Bryanu što da radi, koji mu udari šamar ako nemaju isto mišljenje, koji ga otpusti ako postupi na krivi način. Ovo je više kao konflikt misli i odluka koje su ova dvojica donijeli i to mi se sviđa. Bit će zanimljivo vidjeti  u kojem će pravcu otići, ali sve u svemu, puno bolje to rade nego Raw.

U main eventu su se sukobili Owens i Orton u No DQ meču. Bio je ovo zabavan meč koji je imao tu stipulaciju ne da bi se mogli njih dvojica što više tući s oružjima, nego zbog onog kraja sa Zaynom. No, mislim da su itekako iskoristili neke minimalne mogućnosti ovoga meča, dobar dio meča proveli su oko ringa boreći se s kendo štapovima i bacajući se na komentatorske stolove. Nije bilo nekih brutalnih spotova, ali ne mislim da je ovdje to trebalo i biti. Na kraju se pojavio Zayn, koji nije smio biti tu, udario Ortona stolicom nekoliko puta te je Owens nakon nekoliko trenutaka uzeo pobjedu.

Rezultat sam očekivao ovakvim, ali nisam znao na koji će to način izvesti s obzirom da je Zayn morao ostati u backstageu. Na kraju se ipak pojavio i baš me zanima koja će biti Shaneova i Bryanova reakcija na njegov dolazak sljedeći tjedan. U svakom slučaju zanimljiv nastavak priče, Zaynov karakter je ovdje malo dobio na jačini, a Owens je uhvatio potrebnu pobjedu.

AJ Styles je pobijedio braću Singh u handicap meč, iako ga je Mahal napao prije meča kako bi ga oslabio. Ovo je izvedeno jako dobro, nije trajalo dugo i Styles je izgledao dominantno. Završni spot, Avalanche Clash je bio izvanredan. Tako je lijepo izgledao da je to nevjerojatno.

Nakon meča Mahal je napao Singh braću i ostavio bih na podu. Ne zanima me ovo previše, ali barem se nešto događa i sve je više naznaka da Mahal neće vratiti pojas, pogotovo sad jer nema Singh braću na svojoj strani.

Fashion Files vratili su se na male ekrane s još jednom epizodom, a ovaj puta su odglumili jednu od scena iz filma Saw. Na kraju, Breeze i Fandango su uspjeli pobjeći iz utočišta nakon što je Fandango morao žrtvovati svog jadnog konja, a Ascensioni su žrtvovali sebe i ostali u tom utočištu u kojoj se krenuo pojavljivati plin. Jako zabavan segment što se tiče same izvedbe, no nadam se da je ovo skoro gotovo. Koliko god bilo zabavno, odužili su.

Bludgeon braća pobijedili su Hype Brose u vrlo kratkom meču. Ništa što nismo vidjeli prošli tjedan, barem što se Harpera i Rowana tiče. No, zanimljivije je bilo ono što se dogodilo nakon meča, a to je da je Rawley napao Rydera. Nakon što smo toliko tjedana i mjeseci mogli samo naslućivati da će se to dogoditi, napokon se dogodilo. I mislio sam da će Rawley biti taj koji će okrenuti leđa Ryderu, mislim da će odraditi ulogu heela bolje, a i bit će ga zanimljivo vidjeti u malo drugačijem svjetlu. Ne znam koja je njihova budućnost u solo karijeri, mislim da će nešto probati sa Rawleyem, ali vidjet ćemo hoće li uspjeti.

Ruby Riott (koja je sada dobila i drugo t na prezime), Logan i Morgan pobijedile su Natalyu, Charlotte i Naomi u prosječnom meču. Sama akcija nije bila ništa posebno, ali mi se svidio kraj gdje su uništile Naomi sa stepenicama. I sviđa mi se odluka da Ruby pinna Charlotte, jedna jako bitna pobjeda za početak. Charlotte je zaštićena, ostavljena je sama protiv njih tri jer su ostale dvije bile prebijene.

New Day pobijedio je Gablea i Benjamina u vrlo zabavnom meču. Usosi su bili za komentatorskim stolom. Sve mi se ovdje svidjelo, osim prilično zbunjujućeg rezultata. Toliko tjedana imamo Gablea i Benjamina kao izazivače i sada ih odjednom New Day pobijedi. Ne znam znači li ovo da ćemo dobiti 3-way na PPV-u, što mi se ne bi svidjelo jer je New Day tek nedavno ohladio od tag team titula, pa čak iako ovdje nisu jedini izazivači, ali volio bih radije vidjeti čisti meč između Usosa, Gablea i Benjamina.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Bryan i Shane u konfliktu misli"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*