SmackDown pregled – Bryan protiv Jeffa po prvi puta

Ovotjedni SmackDown donio nam je dva vrlo dobra segmenta i jedan kvalitetan meč, s time da ništa na showu nije bilo ultra loše kao što je to bio slučaj s većinom ovotjednog Rawa. Money in the Bank mečevi se solidno grade i mislim da u tom području SmackDown odrađuje vrlo dobar posao. Lagano idu ka boljem putu i nadam se da će nastaviti s kvalitetnim epizodama.

Shinsuke Nakamura je odabrao stipulaciju – Last Man Standing meč. O ovome se govori već dosta dugo i izgleda da su glasine bile točne. Meni se stipulacija dopada jer im daje dosta prostora da naprave odličan meč, nešto što do sada nisu uspjeli. I ja se toplo nadam da će im ovaj puta to poći za rukom. Jer ovo im je zadnja šansa. Više nema odugovlačenja niti ikakvih gluposti, ovo im je zadnja šansa da naprave odličan meč i da pokažu publici da to imaju u sebi. Žao mi je da su to morali napraviti tek nakon petog meča i to tek sa stipulacijom, ali samo neka to naprave i ja ću biti zadovoljan. Više stvarno nema prostora za eksperimentiranje i filozofiranje, sad ili nikad.

Što se tiče samog segmenta, to je otprilike jedino još što sam htio od ovoga feuda. Jedan vrlo čvrst segment. Sama konfrontacija je isto bila vrlo dobra. Nakamura je dobio dosta prostora na mikrofonu i bio je odličan zbog izvrsnih izraza lica koji su pratili njegove riječi. Baš fantastično odrađuje taj svoj novi karakter, barem što se mikrofona tiče. Brawl je bio odličan i energičan, nešto što je njihovim mečevima itekako falilo. Nadam se da će tu energiju uspjeti prenijeti na Last Man Standing meč.

Jeff i Bryan po prvi puta su imali međusobni meč. I mislim da nisu razočarali, pogotovo ako uzmemo u obzir da nisu dobili previše vremena i da bi na nekom PPV-u s 20 minuta stvarno napravili odličan meč. Ovo je bila kao nekakva vrlo zabavna uvertira, malo nedovršena, ali za jedan TV meč vrlo dobro. Bryan je očekivano dobio i sada će ići na Joea sljedeći tjedan na SmackDownu, a tek pobjednik toga meča će ići u Money in the Bank meč.

Sviđa mi se kako su Bryan i Jeff dobili novu priliku, ali da će morati proći dvostruki izazov tu da bi došli. To je upravo način na koji se gradi druga prilika, ona mora biti još teža od one prve. Sama pomisao na meč između Joea i Bryana me veseli, ali se bojim da neće dobiti mnogo više vremena od onoga što su dobili Jeff i Bryan ovdje, što je pomalo razočaravajuće. 20 minuta bi im dalo priliku da rade čuda u ringu jer oni se znaju itekako dobro. Veselim se tome meču, kako god.

Pa, ako želite napraviti jedan zanimljiv i donekle smiješan segment, onda je otprilike ovaj segment između New Daya i Miza pristojna formula za to. Nemojte samo kopirati Raw formulu od ponedjeljka i onaj segment sa sestrama Bobbyja Lashleyja, nećete se nimalo usrećiti, ono je bilo grozno da groznije ne može biti.

Ovaj segment nam nije otkrio ništa novo. Ali to je bila i poanta toga. Miz je želio ekskluzivu, New Day mu to nije dao. Zašto? Jer nisu morali. Nitko im nije rekao da moraju. Kao što je rekao Woods na komentatorskom stolu, to je njihova taktika, oni se time imaju pravo braniti i dokle god ne moraju, neće reći. Sam segment je bio vrlo zabavan i zanimljiv, dosjetke su bile fora, Mizova frustriranost neozbiljnošću članova New Daya je isto bila izvrsna. Uglavnom, jedan kvalitetan segment u kojem je publika uživala i koji je postavio meč za dalje.

A taj je meč bio između Miza i Big E-a. Bilo je solidno i relativno zanimljivo s odličnim krajem gdje se pojavio Bar i koštao Big E-a meča. Jako me iznenadilo što je Miz ovdje uzeo pobjedu, odnosno više što je Big E zapravo izgubio, ali ne mog reći kako je ovo loša odluka. Ovo je odlično za Miza. Pritom su nastavili feud s Barom i sada su postavili six-man meč za sljedeći tjedan. Jako sam zadovoljan cijeli raspletom i novim zapletom priče.

Usosi, Gallows i Anderson imali su jedan solidan meč kojim su se odredili novi izazivači za Bludgeon braću. I drago mi je da su to Gallows i Anderson, čak iako ovo izgleda malo naglo. Ne mislim da će se oni zadržati dugo u toj poziciji jer bi mogli biti samo tranzicijski izazivači prije nego izgrade neki drugi tim (recimo Sanity), tako da sam sasvim u redu s ovom odlukom. Meč vjerojatno neće biti ništa posebno, ali takvi su gotovo svi mečevi u cjelokupnoj timskoj diviziji u zadnje vrijeme, zar ne?

Jako me iznenadilo što je Lana pobijedila Billie ovdje. Pošto Peyton nije prošla dalje, mislio sam da će Billie predstavljati IIconicse u tome meču i još kad sam vidio da je dobila Lanu za protivnicu, mislio sam da je to gotov slučaj. Ali se ipak dogodila suprotna stvar. Nisam siguran koliko je ovo dobra odluka, Lanu dugo opet nismo vidjeli u nečemu konkretnom, a još kada imamo na umu da je ovo Ladder meč, stvarno sumnjam da će se uspjeti dobro snaći u njemu. Živi bili pa vidjeli. Billie bi svakako bila mnogo bolji odabir.

Naomi i Sonya su imale solidan meč u kojem je Naomi pobijedili i otišla u Money in the Bank meč. Dobar odabir pobjednika, apsolutno se slažem s tom odlukom pošto je Naomi mnogo zabavnija u ringu u ovom trenutku i jedan je od rijetkih cura koja zna iznenaditi s nekim sjajnim i atraktivnim highflying spotom. Tako da se veselim njoj u tome meču.

Almas je i ovaj tjedan imao solidan squash meč. Izgleda da čekaju da prođe Money in the Bank pa da mu dadnu nešto konkretno, što je u redu. Ne treba žuriti, ali ne treba se niti predugo zadržavati na ovakvim squash mečevima, u jednom trenutku će publika početi tražiti nešto mnogo više. Za sada ovo funkcionira i publika ga očigledno prihvaća.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Bryan protiv Jeffa po prvi puta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*