SmackDown pregled – Božićni specijal bolji od očekivanog

Show je otvorio R-Truth obučen u Djeda Božićnjaka, a prekinuo ga je Daniel Bryan koji je opet htio osvijestiti sve probleme koje Djed uzrokuje. Zatim ga je Truth napomenuo kako će ući kao broj 30 u Rumble meču te kako postoji šansa da ga izazove za WWE titulu. Bryan ga je zatim napao i pretukao. Solidan segment, Bryanov dio je bio solidan i napad je opet bio vrlo agresivan i brutalan što mi se jako dopada, pogotovo svi ti chop blockovi i ozljeđivanje koljena.

Ali i Almas su imali jako zabavan početni meč. Jako mi je drago što je Ali dobio toliko mnogo spotlighta u ovih par epizoda. No, iako podržavam njegovu pobjedu i činjenicu da ima ovako nestvaran početak koji će nadam se iskoristiti kasnije na pravi način, ne znam koliko je Almasu ovaj poraz potreban jer ako bi Almas ikoga trebao pobjeđvati, onda je to definitivno netko poput Alija. Ne znam, previše Almas ima pobjeda da bi bio shvaćen ozbiljno.

Usosi i Club pobijedili su Bar i Sanity u zabavnom tag meču. Club je uzeo pin nad Barom što bi značilo da će dobiti title shot uskoro. Sviđa mi se ta ideja, treba malo promijeniti stvari u diviziji i oni kao sljedeći izazivači je definitivno dobra odluka.

Nakon tjedana natezanja hoće li biti tim ili neće, Shane je napokon prihvatio Mizov prijedlog da budu tim i sada ostaje vidjeti u kojem će ovo pravcu ići. Vjerojatno neće dugo izdržati te će nesuglasice krenuti vrlo brzo, no iako je ovo bilo možda malo i čudno odrađeno te je djelovalo previše ubrzano, zanima me što će biti dalje s ovim.

Hardy i Joe imali su solidan meč, no storytelling i brawl nakon meča bio je važniji i to su odradili na jako dobar način, dodali su novi sloj na njihov program i sad se veselim vidjeti njihov idući meč za koji se nadam da će dobiti stipulaciju. Mogu oni imati jako dobar meč uz prikladnu stipulaciju.

Tko bi rekao da će Nakamura dostaviti kad se najmanje nadaš. Toliko razočaravajućih mečeva ove godine, a sada na zadnjem showu godine dostavi na najbolji mogući način. Naravno, Rusev je mnogo tome pridodao, odlično je odradio ovaj meč i jednostavno su se sjajno spojili i proizveli najbolji US title meč u zadnje vrijeme. A i promjena prvaka je dobro došla, Nakamura je realno imao loš reign, a za Ruseva se nadam da će imati barem solidan jer ova titula nužno treba novog prvaka zato što joj je kredibilitet vrlo srozan. Sve skupa, jako sam zadovoljan mečom, predstavom obojice i odlukom da imamo novog prvaka.

Vince McMahon pozvao je Stylesa na kratki razgovor kako bi ga upitao zašto se nije pojavio na showu ako je SmackDown njegov brand te je pokušao iz njega izvući nekakvu vatru koja će mu pomoći u daljnjim uspjesima. Vince ga je uz to i ošamario, a Styles mu je onda vratio šakom u glavu.

Da je zanimljivo, definitivno je, ali da sam potpuno optimističan, baš i nisam. Nadam se da ovo ne vodi nekom Styles protiv autoriteta storylineu, inače će to biti totalni kolaps. Styles bi se još trebao zadržati oko WWE titule i Daniela Bryana jer ta priča nije dovršena, a sad ćemo vidjeti što će ovo značiti. Nadam se samo da ovo ne znači da će se Vince redovno pojavljivati na SmackDownu jer to im stvarno ne treba niti imam volje to gledati. No, ako će Stylesov karakter dobiti neki novi malo više edgy sloj, onda sam definitivno za.

Blagdanske epizode inače su isprazne i komotno ih se može preskočiti, no ova je imala par vrlo bitnih stvari, od kojih je čak jedna to da smo dobili novog prvaka. Ovo je najbolja WWE-ova blagdanska epizoda bilo kojeg showa u zadnjih par godina. Jedino što mi je smetalo je grozna post-produkcija u smislu dodavanja previše očitih i prenaglašenih lažnih zvukova i cheerova publike. To mi je jedino jako išlo na živce.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Božićni specijal bolji od očekivanog"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*