SmackDown pregled – Tako blizu, a tako daleko

Prvi puta nakon dosta vremena mogu reći kako mi se Raw svidio više nego SmackDown ovaj tjedan. I dok SmackDown nije bio tako loš, Raw je ovaj tjedan pružio nešto više zanimljivosti i kvalitetnih priča. No, da se vratimo na SmackDown, bilo je toga dobroga, bilo je nešto što mi se nije svidjelo poput kompletne ženske divizije, no o tome u nastavku.

Owens i Zayn su otvorili show malo za promjenu govoreći kako su McMahoni uvijek bili skloni manipulacijama i prijevarama. Tako su u proteklo vrijeme pokušali manipulirati njih dvojicu, no oni se nisu dali tome. Zayn je objašnjavao kako je mu nije bilo dopušteno biti na ringsideu tijekom meča prošli tjedan, te kako on zapravo i nije bio ondje kad se njegov napad na Ortona dogodio, nego je bio na ulaznoj rampi. Orton je zatim udario RKO, a Shane je izašao i najavio meč za Clash of Champions gdje će se Owens i Zayn sukobiti s Ortonom i partnerom njegovog izbora. A za ovaj show, Zayn će ići na Ortona, s tim da će ovaj puta Owens biti prisiljen da bude pokraj ringa i to zavezan lisicama za uže.

Vrlo dobar segment, izuzetno mi se svidjelo što je Zayn radio ovdje i kako je iznio svoj promo te razloge zašto ne bi trebao biti kažnjen za napad prošli tjedan. Ortonov napad i sve ostalo bilo je zanimljivo odrađeno i jako su mi se svidjele dvije najave koje je Shane imao, čak i ako je ona prva za PPV bila nepredvidljiva, iako će se i to promijeniti do kraja showa. Sve u svemu, zabavan segment s par bitnih najavljenih stvari.

U main eventu su Orton i Zayn imali zabavan meč s uključenom publikom. Owens je bio privezan za užad ali mu je tijekom meča Zayn donio velika kliješta i on se uspio osloboditi, no Orton je uspio savladati obojicu i na kraju pobijediti Zayna. Njih dvojica napali su Ortona nakon meča sve dok se nije pojavio Nakamura i prebio obojicu te se predstavio kao Ortonov partner za Clash of Champions. Shane je zatim u segmentu s Bryanom najavio kako će on biti sudac za taj meč i ako Owens i Zayn izgube, bit će otpušteni iz cijele kompanije.

Kao što rekoh, meč je bio zabavan, imao je dobre momente i veoma užarenu atmosferu. Događanja koja su se odvila bila su super, Orton je uhvatio bitnu pobjedu, Owens i Zayn su vratili malo heata nakon meča, a Nakamura je napravio zanimljiv, iako možda predvidljiv povratak te se predstavio kao Ortonov partner. Nakamura nije radio ništa u ovom trenutku, pa je nekako i logično da se on ovdje pojavi. No, više me zainteresirala Shaneova najava nakon meča gdje se stavio kao sudca i gdje bi potencijalno Owens i Zayn mogli biti otpušteni. Znam da se to neće dogoditi, ali me interesiraju odnosi između Bryana i Shanea, mislim da će Bryan biti taj koji će na bilo koji način pokušati zadržati Owensa i Zayna pod svojim krovom. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Aiden English i Rusev pobijedili su New Day u zabavnom meču. Rusev i Aiden su stvarno predivni zajedno, genijalan comedy akt koji je publika prihvatila na prilično dobar način i to me veseli. Prošli tjedan sam rekao kako je odluka o stavljanju New Daya u meč za tag team titule upitna, ali ako već idu u tom pravcu neka idu do kraja, nadam se da neće zaista ovo biti samo jedna ona pobjeda koja će im služiti da dođu u meč za titule, a nakon toga izgube i vrate se gdje su bili. English i Rusev mogu napraviti puno toga zajedno i mislim da su jako popularni kod publike.

I jako mi je drago što ćemo imati 4-way tag team meč u kojem će odjednom biti aktivna 4 hrvača u ringu, a ne samo 2. Ovako će biti puno bolje, zabavnije i uzbudljivije.

Ne sviđaju mi se stvari u ženskoj diviziji. Meč između Charlotte i Tamine bio je jako nezanimljiv, površan i generičan. Uopće me nije zanimalo što će se dogoditi, kao niti dešavanja s Riott Squadom. Lumberjack meč na PPV-u između Natalye i Charlotte me isto tako ne zanima. Tako želim da se ovo raščisti, imam istovremeno osjećaj da se događa dosta toga, ali da se ne događa apsolutno ništa bitno. Volio bih kada bi jednostavno imali Becky/Charlotte feud ili Ruby/Charlotte meč, ovo je jednostavno bezveze.

Corbin i Roode imali su meč koji je završio diskvalifikacijom za nekoliko minuta nakon što se upleo Ziggler i pretukao obojicu. Okej, Ziggler je dobio malo heata ovdje, ali još uvijek ne razumijem zašto je ubačen u meč za US titulu na Clash of Championsu i zašto bi ovim napadom isto to zaslužio. Bolje bi bilo da je on imao meč i da je pobijedio nekog pa da si vrati malo momentuma nakon što se samo pojavio niotkud.

Bludgeon braća pobijedili su dva jobbera. Ništa specijalno ovdje, samo kratka i dominantna pobjeda, što je i dalje u redu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Tako blizu, a tako daleko"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*