SmackDown pregled (11/10/2019)

Smackdown je u svojoj drugoj epizodi od dolaska na Fox pokazao svoje staro ruho. Ono u kojem naizgled zabavna i zanimljiva stvar biva kompletno suhoparna. Govorim o draftu koji je odrađen zaista loše, a kako je to bio fokus epizode, ista je imala jednak okus.

Nekoliko je stvari koje možeš napraviti kada je draft u pitanju, jedno od njih je imati predstavnike TV kuća, ili njihove izmišljene persone, koje odrađuju taj draft. Što je svakako zanimljivije nego Stephanie McMahon koja čita tko je koga odabrao. Iduća stvar je pokazati reakcije odabranih, postaviti neke priče za budućnost. Bilo da govorimo o nekome što je nezadovoljan što ga je baš taj brand odabrao, ili neku drugu osobu koja je nezadovoljna što će dijeliti svlačionicu s novo odabranom osobom. Sitni detalji koji puno znače. A kada smo kod detalja, volio bih da draft izbori imaju više smisla, da brandovi prvo biraju one koje drže titule. Time daješ i samu važnost titulama. Smackdown je odabrao Reignsa za svoj prvi pick. Jako dobar odabir, ali imao je priliku uzeti AJa i Club, te time dobiti US titulu na svoj brand (što je RAW napravio svojim trećim pickom). Čime su pokazali kako je Reigns važniji nego US titula. Ili pak Revival, koji je bio samo jedna od 3 titule na izbor za ovu epizodu, koji su išli kao 14. pick drafta. Lacey Evans je bila 12. pick primjerice. Ili činjenica da je RAW pickao Bliss i Cross posebno, premda su mogli ih uzeti zajedno kao jedan pick, pošto su trenutno tag tim.

Ostatak showa bio je pun stvari zbog kojih vam se može dizati kosa na glavi. Reigns i Rollins su imali tipičan big WWE meč. Potez pin struktura, uz jedan spot u kojem se iz jednog finishera prijelazi u drugi (spear u pedigee). Meč je prekinuo Bray Wyatt koji je probio pod ringa i povukao Rollinsa za sobom, to bi možda i bilo dobro da nije svježe sjećanje na HiaC i sve što se tamo događalo. Nakon svega toga ne želim gledati nikakvu njihovu interakciju, toliko su mi je zgadili sa spomenutim mečom. Jednako žalosno je bilo gledati kako je Chad Gable sada Shorty Gable i kako je usprkos svom talentu ponovo izgubio od Corbina. Potom smo imali priču o UFC meču od prije 9 godina – ja ne želim gledati UFC meč, ako će Cain i Lesnar imati meč, neka rade kao wrestleri, a ne kao MMA borci. U RAW pregledu sam objasnio zašto to nije ‘moja šalica čaja’, samo na jednom drugom slučaju.

New Day vs AJ + Club je bio tipičan televizijski meč u kojem mi je zapravo drago što je Kofi pinao AJ-a. Kofi je do prije tjedan dana bio prvak i drago mi je što ga još uvijek tretiraju kao relevantnog, a dobiti AJ-a koji je od kada je došao u kompaniju pri njenom vrhu je upravo to. Možda će u konačnici završiti u mid cardu, ali neka to bude postepeno. Zato je ovo imalo jako puno smisla.

Za kraj smo dobili novu Bayley, to jest njenu novu personu. Cijeli segment je bio jedan njen veliki heel turn, nakon što je prije otprilike mjesec i pol odradila heel turn. I nakon što je nakon PPVa izgledala kao veliki face. Bušenje onih njenih balona nije baš bilo nešto upečatljivo, zato što je je sve bilo jako loš postavljeno. Ako je ovo priča kako je otišla skroz na tamnu stranu, onda je ispričana loše, pošto bušenje balona nije nešto opako. Nadalje, imati dva turna unutar dva mjeseca, i to oba heel turna, nije baš smisleno. Drugim oslabljuješ prvi, a ako si napravio prvi čemu će ti drugi? Sve ovo je pokazatelj kako nemaju ideje kuda Bayley ide – likom koji je bio prirodni babyface (kao i Sami Zayn prije nje). U konačnici su ona i Charlotte imale ništa bolji meč nego na Hell in a Cellu, nakon kojeg smo vidjeli novu prvakinju. Ovim potezom samo dodaju ulje na vatru svih onih koji govore kako je Charlotte dobila samo kako bi što prije prestigla oca. Pošto zbilja nema razloga zašto je dobila kada su joj tjedan dana kasnije skinuli pojas, u kompaniji gdje više ‘nema prava na uzvratni meč nakon što izgubiš pojas’. Sve u svemu slab kraj ionako slabe epizode.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "SmackDown pregled (11/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*