SmackDown Live vs Raw – Intercontinental vs United States titula

Nakon što sam prošla dva tjedna analizirao tag team i ženske divizije, ovaj tjedan na redu su takozvane mid-card titule dvaju brandova. Koja je titula bolja, a koja lošija, koja im više prestiža a koja manje pročitajte u nastavku. Pridružite se vi našem forumu i u ovoj temi raspravljate o ovom članku.

RAW

Rawu je pripala United States titula čiji je prvak tada bio Rusev koji je bio…prilično solidno bookiran do toga trenutka jer je više puta razbijao Kalista i ostale protivnika u mečevima. No, možemo se složiti da taj booking nije ni blizu onome kada je prvi puta držao titulu. Tada je bio još nepobijeđen pa su ga tako bookirali. No, imao je solidan reign.

Dok se nije pojavio Roman Reigns. Koji je htio braniti čast svoje zemlje i manijaku Rusevu uzeti titulu. Taj feud zvuči odlično na papiru kao i sam meč također. No meni nije takav bio. Čak je u početku bio podnošljiv, samo su se tukli, no već kod SummerSlama je krenuo upitan booking. Trebali su imati meč na SummerSlamu, no oni su bookirali njihov meč samo tjedan ranije na Rawu iz nekog razloga, pa se meč na SummerSlamu nije niti dogodio. No, to nije bilo ništa naspram onome što se krenulo dešavati nakon SummerSlama. Recimo onaj grozan segment s nekom proslavom. Bilo je još takvih. I tako se feud pretvorio u šalu. A njihov meč na Clash of Championsu je bio grozan. Apsolutno grozan. Umjesto da su se tukli 15 minuta, oni su proveli vrijeme u rest holdovima ili čemu ja znam već. Ulili su nam nade da će meč biti dobar kada su im dali Hell in a Cell stipulaciju, no i taj meč je bio užasno dosadan. Nisu apsolutno ništa napravili s tom stipulacijom, borba je bila totalno bezveze i ništa se nije zanimljivo dogodilo.

No, najgora stvar je ta što je Rusev izgubio titulu u svemu tome. I ne bih imao čak problema s time da je to bilo normalno odrađeno. No, Rusev je iz tjedna u tjedan gubio, bivao pretučen i omalovažavan od Reignsa koji je bio apsolutno dominantan u cijelom feudu. To nije bilo neočekivano od WWE-a da će nešto takvo napraviti s Reignsom, ali to je bio samo razlog više zašto mrziti Reignsa i njegov booking.

No, sve je to bila kamilica u odnosu na što će se desiti kasnije. Reigns je ušao u feud s Owensom koji je tada bio Universal prvak. Dok je Reigns bio US prvak i dalje. I umjesto da su pokušali učiniti US titulu relevantnom pa dati Reignsu nekog protivnika s kojim će imati dobar meč ili barem stavili US titulu u meču protiv Owensa, oni su je potpuno zanemarili. Neću ovdje govoriti o cijelom bookingu tog feuda i kako je Owens bio grozno bookiran, a kako ga je Reigns svako malo prebijao, o tome će više riječi biti u sljedećim tjednima, no glavna poanta cijelog toga feuda je da US titula bude zaboravljena. I to su učinili na maestralan način.

Jer Reigns ipak nije mogao izgubiti titulu čisto, morao ju je izgubiti u Handicap meču! Razumijete li to? Singles titula se brani u Handicap meču. Ma sve je moguće ako je Roman u igri i ako ga treba zaštititi. Jericho i Owens su mu uzeli titulu, a titula je na kraju pripala Jerichu. Nisam imao riječi na ovo. Glupljeg bookinga odavno nisam vidio. Da se jedna titula brani u Handicap meču iz naravno očitih razloga da se zaštiti BIG DOG je zaista debilizam prvog koljena.

Titula je trenutno u Jerichovom posjedu koji je odmarao posljednja tri tjedna jer ga je Owens pretukao, stoga se niti titula nije pojavljivala, no na WrestleManiji će njihov dvojica imati meč upravo za nju. Ne vjerujem da će taj meč odmah učiniti US titulu relevantnom, no barem je to svjetlo na kraju dugog tunela. Nadam se.

SMACKDOWN

SmackDownu je pak pripala Intercontinental titula. Tadašnji prvak bio je Miz za kojeg se vjerovalo da će biti samo tranzicijski prvak jer je osvojio titulu dan nakon WrestleManije od Rydera i od svih njih koji su u to vrijeme bili u igri za titulu – Zayn, Cesaro i Owens, nitko nije vjerovao da će Miz zadržati titulu. No je.

U početku titula nije dobivala mnogo pažnje, no barem je SmackDown napravio priču gdje se Miz žali kako ne dobiva prilike na SmackDownu jer ga Bryan ne voli. I tu imamo taj čuveni Mizov promo na Talking Smacku gdje je uzdizanje titule krenulo. Taj promo je pokrenuo sve, Miz je bio sjajan tu, učinio je da titula znači kao milijun dolara i više, a Bryan nije imao riječi na to.

Nakon SummerSlama Ziggler je postao izazivač. Mnogi su mislili ‘Ah, ovaj feud će biti glupost, već je to sve viđeno’ no zapravo je bio ponajbolji feud godine. Kakve su ova dvojica imali segmente iza tjedna u tjedan, kakav posao su obojica odradili, a ponajprije Miz koji iako je bio bookiran kao kukavica, učinio je da ta titula znači više nego išta. A mečevi su im bili genijalni. Imali su ih nekoliko, no najbolji je bio onaj gdje je Ziggler čak stavio svoju karijeru na liniju jer je neprestano gubio i mislio je da ako nije vrijedan titule i ako ne može pobijediti Miza, onda nije za ovu kompaniju. I sjećate s kad je osvojio titulu na No Mercyu u tom genijalnom meču? Koliko je to dobar trenutak bio jer je Ziggleru ta pobjeda značila više nego da je osvojio WWE titulu u tom trenutku. Kasnije su imali još nekoliko revanševa, a Miz je titulu vratio na 900. epizodi SmackDowna, a uspješno ju je obranio u veoma dobrom Ladder meču gdje je taj feud završio. Toliko su podigli razinu toga feuda, učinili ga nezaobilaznim za fanove wrestlinga i onaj tko je to gledao potvrdit će da je feud bio genijalan. A to nitko ne bi očekivao od Miza i Zigglera u 2016. godini jer smo se njih dvojice nagledali stotinu puta, a ipak oni su uspjeli učiniti jedan inovativan i potpuno zanimljiv feud.

Sljedeći na red je došao Dean Ambrose koji je završio svoj feud sa Stylesom tada na TLC-u. Feud je krenuo zanimljivo jer je Miz prozvao Renee i javno rekao kako spava s Ambroseom, na što ga je ova ošamarila. Feud je bio veoma zanimljiv i zabavan jer su padali šamari, a Ambrose je već prvom prilikom, frustriran Mizovim ponašanjem osvojio titulu i postao novim prvakom. Nitko nije očekivao da će Ambrose osvojiti titulu i to ovako rano i zato je to bio odličan trenutak. To dokazuje i reakcija publike a njegovu pobjedu. Feud je završio malo naglo i rano, trajao je samo nešto više od mjesec dana i nisu uspjeli imati niti PPV meč, to možda jedina zamjerka u cijelom feudu, no kao fan Dean Ambrosea mogu reći kako mi je drago što je trenutno prvak.

No, u ovoj cijeloj priči se ne smije i ne može zanemariti Miz koji je imao najbolji godinu svoje karijere i koji je podigao IC titulu natrag na visoku razinu. Svaka čast Mizu.

Ambrose je trenutno i dalje prvak, a trenutno je usred zanimljivog feuda s Corbinom. Jednu želju imam za taj feud – da imaju nekakav Hardcore meč na WrestleManiji. Nešto slično onome što je trebao biti Lesnar-Ambrose meč ali nije. To bi zaista odlično došlo IC titulu, ponajprije jer je zadnje dvije WrestleManije branjena u nasumičnim Ladder mečevima.

Zaključak: Mislim da je prilično evidentno da SmackDown dobiva bod i ovdje. Zašto, vjerojatno je pročitali iznad.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown Live vs Raw – Intercontinental vs United States titula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*