SmackDown Live vs Raw – Analiza ženske divizije

Nakon što sam prošli tjedan pokrenuo ovu kolumnu u kojoj ću kroz sljedećih nekoliko tjedana proći kroz sve aspekte tjednih showova i analizirati koji brand što bolje radi, te započeo priču s tag team divizijom, ovaj tjedan prebacujemo fokus na žensku diviziju.

RAW

Rawu je pripala Women’s titula koju je tada WWE imao jer je Charlotte bila prvakinja. No, onda je Charlotte ušla u feud sa Sashom i to je bila najgluplja stvar ikada. Sigurno znate zašto. Najprije je Sasha na prvom post-brand split Rawu osvojila titulu, samo da bi je Charlotte vratila par tjedana kasnije na SummerSlamu. Zatim je Charlotte u desetom mjesecu opet osvojila Women’s titulu samo da bi je Charlotte vratila par tjedana kasnije na Hell in a Cellu. I onda je Sasha na još jednom Rawu u 11. mjesecu osvojila titulu, samo da bi je Charlotte vratila par tjedana kasnije na Roadblocku. Ovakav booking im nije trebao. Sasha je na papiru osvojila titulu tri puta, ali to nam sada ništa ne znači jer je praktički imala tri kratke i besmislene vladavine. Htjeli su ispisati povijest s njima, stavili su ih u Hell in a Cell i Ironwoman meč, ali nijedan od tada dva po meni nije bio odličan. Čak se usudim reći da je Ironwoman meč bio grozan. Imali su hrpu mečeva u tih nekoliko mjeseci i čak šest međusobnih promjena prvaka, a čemu je to služilo?

Charlotte se napokon odijelila od Sashe Banks i ušla u feud s Bayley. Taj feud još nije završen, ali izgleda da nisu naučili lekciju nego s Bayley rade istu stvar kao i sa Sashom. Najprije je Bayley izgubila na Rumbleu, a onda ju je par tjedana kasnije osvojila na Rawu. Kako stvari stoje, Charlotte bi je sutra navečer na Fastlaneu mogla vratiti natrag. Čemu to sve, ja iskreno ne znam. Zašto davati besmislene vladavine drugim curama? Jednostavno ste to mogli napraviti na WrestleManiji. Neka Bayley ondje osvoji titulu po prvi puta i bio bi to odličan trenutak. Ovako samo rade sebi probleme. A sve do zbog PPV streaka Charlotte.

Ne znam bih li se trebao dotaknuti ostatka divizije koja skoro ne postoji. Bayley je bila grozno bookirana dok nije ušla u feud s Charlotte i zato sada nitko nije zainteresiran za to. Nia Jax je imala squasheve većinom i nije imala niti jedan pamtljiv meč. A najveća šala od svih je Emmalina čiji su povratak najavljivali od 10. mjeseca, da bi se pojavila tek u drugom mjesecu, imala jedan promo od jedne rečenice i opet nestala. Ne postojiš ako nisi u igri za pojas.

SMACKDOWN LIVE

Baš kao i s Tag Team titulama, SmackDown je morao uvesti novi ženski pojas, a imali su ukupno šest žena na raspolaganju. Becky je osvojila titulu u odličnom trenutku koji je izgledao kao stvarno jedan od najboljih trenutaka u njenoj karijeri, vrhunac onog što radila u WWE-u jer do toga trenutka budimo iskreni i nije dobila mnogo prilike. U međuvremenu je SmackDown stvorio zvijezdu u Alexi Bliss koja je već krenula impresionirati svojim heel radom u NXT-u, a to je savršeno prenijela ovdje. Nakon veoma dobrog feuda između nje i Becky, Alexa je uzela pojas na TLC-u. Imala je veoma dobru vladavinu sve do Chambera kada ju je pobijedila Naomi, no Naomi se pritom ozlijedila te je morala predati titulu pa ju je Alexa Bliss ponovno osvojila.

Ne mogu reći ništa loše za titulu i diviziju. Ne tretiraju titulu kao vrući krumpir i ne pokušavaju forsirati te gluposti sa ‘stavaranjem povijesti’ nego imaju jednostavne i efektivne feudove. No, ne vrti se sve oko titule, SmackDown je imao na raspolaganju šest cura, a onda i sedam kada se pojavila Mickie James i nitko nije bio baš zapostavljen. Uvijek se nešto događalo osim feuda za titulu, bilo to Bella-Carmella ili Bella-Natalya ili Becky-Mickie. Na Elimination Chamberu smo imali čak tri ženska meča što mora biti nekakav rekord, a što je najbolje, sva tri meča su bila bitna.

Jednostavno brinu o diviziji, ne zapostavljaju niti titulu niti cure, opet ću reći kako su od Alexe napravili zvijezdu, ali sve cure imaju spotlight na sebi. I to je super.

Zaključak: Još jedan bod ide SmackDownu ovdje. Nekima se sviđa ono što su radili na Rawu s titulom, meni nikako ne. To je samo degradiranje titule i onoga tko ju osvoji. Sasha je osvojila tri puta titulu u par mjeseci. Da, ali je tri puta i izgubila. SmackDown ne pokušava komplicirati, ali dobro rade s onim što im je na raspolaganju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown Live vs Raw – Analiza ženske divizije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*