Sirov pogled – Miz i Mizdow su materijal za Oscara

Bilo je toliko stvari o kojima sam danas htio pisati. Prvo sam razmišljao da kritiziram samo otvaranje i tu ‘veliku objavu’ koju je Triple H imao, iduća misao mi je bila da pišem o tome kako je Seth Rollins napredovao i kako je trenutno najveći negativac kojeg WWE ima. Dio mene htio je pisati o jednom od dva najdraža mi hrvača koji pati zbog lošeg bookinga i sindroma u zaborava svega što je napravio – naravno da govorim o Ziggleru. No u konačnici sam se odlučio za drugog od dva najdraža, ujedno i veliku filmsku zvijezdu – The Miz, te njegovog dvojnika Mizdowa.

Zadnjih mjeseci uživali smo u mečevima gdje se pojavio The Miz i Damien Mizdow Tag Team. Nismo to pratili radi toga što su fantastični u ringu nego zato što su takvi van ringa, pogotovo Damien Mizdow. Uloga dublera velikoj filmskoj zvijezdi na početku je izgledala kao još jedna glupost koju WWE pokušava u njegovoj karijeri, nakon što ga je John Cena pokopao sa samo jednom rukom. To se u konačnici pretvorilo u segmente koji su bilo ponajbolji na showu, koje smo gledali zato što su nas uistinu zabavljali, a često i nasmijavali. A osim toga, malo kada su bili identični, svako malo smo dobivali neku novu sitnicu koja ih je činila svježom.

U cijeloj toj priči sve pohvale dobivao je samo Mizdow, kao da su svi zaboravili na Miza. Gdje bi Daniel Mizdow / Sandow danas bio da Miz nije sjajno odrađivao svoj posao? Njegovo komuniciranje s publikom je svaki puta bilo sjajno. Kao negativac svaki put bi nalazio način kako da oni na njega reagiraju, a da pri tome nije koristio jeftine trikove kao što su ‘spomeni sportsku momčad koja je iz tog grada’ ili ‘spomeni nekoga čovjeka koji je iz tog grada’. Koristio je ono što ima na raspolaganju, sebe i Mizdowa. Dobili smo Tag Team u kojeg publika jednog čovjeka obožava, drugome zviždi, svaki puta kada bi nakon zvuka klikova fotoaparata čuli ‘Awesome’ znali smo da dolazi poslastica.

Neki dan je Damien Mizdow gostovao na Talk is Jericho podcastu i kazao stvari o momentima koji su zasigurno obilježile njih dvojcu kao tag team. Probajte odvrtjeti um na Survival Series meč kada su ugrabili titulu, ili samo pogledajte video kojeg sam vam iznad postavio. Onaj trenutak kada Miz u nevjerici gleda Mizdowa koji se sam tagirao i ušao u meč te osigurao pobjedu. Kazao je da je nakon toga bila improvizacija. Miz je uzeo oba naslova i počeo slaviti s njima, a zatim je on sam krenuo dizati ruke u zrak kao da i on ima naslove. Nešto što je publika nevjerojatno dobro prihvatila i što je za mene trenutak koji ih je obilježio.

Zato i jesu bili toliko dobri. Imali su priličnu dozu slobode da u potpunosti razviju uloge koje odrađuju. Niti u jednom trenutku nisu izgledali umjetno skriptirano, a zatim blesavo kada zaborave tekst. Izgledali su prirodno. Ista stvar je bila danas u epizodi kada je Mizdow dobio otkaz, dok se Miz derao izgledao je kao filmska zvijezda koja je zbog osobnih frustracija otpustila čovjeka koji joj je stavio gram više šećera u kavu. Izgledao je kao frustriran čovjek bez da nam netko mora reći kako je on frustriran. Nešto malo kasnije ta frustracija bila je jednako jasno vidljiva u ring. Mizdow je za to vrijeme izgledao kao čovjek koji samo želi raditi svoj posao.

Samo je pitanje vremena kada će Mizdow eksplodirati i reći svom šefu što ga ide, a kada se to dogodi bit će jednako spektakularno kao i svi njihovi dosadašnji nastupi. Čak i bolje.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "Sirov pogled – Miz i Mizdow su materijal za Oscara"

  1. Slazem se sa svime sto si rekao. Trenutno nesto najzanimljivije sto WWE pruza i mislim da su se tek sada probudili i shvatili koliko je Sandow zapravo talenat. Nadam se da ce i nakon ovog feuda biti dobro bookiran, ali se vrlo lako moze dogoditi da ga nakon par mjeseci opet pretvore u najobicnijeg jobbera. Miz je bio genijalan cijeli RAW, ali svaki puta kada krene skidati one naocale i mahati rukama, ja se puknem smijat. Naravno, Mizdowu nije ni do koljena, ali ga vise vjerojatno necemo gledati kako ga oponasa pokraj ringa. 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published.


*