Sirov pogled – Underdog

Pokušavam shvatiti što smo trebali zaključiti iz uvodnog segmenta u kojem je Roman Reigns ponovo dobio batine od Brock Lesnara. Zbilja nisam siguran što su oni htjeli, ali znam što sam ja shvatio iz tog segmenta, i dobar dio toga nije dobar.

Shvatio sam kako je Paul Heyman jedna od najdosadnijih osoba koju WWE ima, barem od kada vodi Lesnara. Čuo sam ga jednom, čuo sam ga svaki puta. A kada je rekao Roman Reigns neće biti ovdje, poželio sam da mi daju dolar za svaki puta kada to čujem. Danas bi bio bogat. Ne sjećam se kada je netko zadnji puta nešto tako rekao, a da osoba nije došla. Jedina razlika je u tome što sam očekivao da će doći kasnije u showu. Al’ zapravo samo sam trebao promisliti – Lesnar da se pojavi dva puta u istoj epizodi, jednom više nego je potrebno? Kako sam samo bio naivan. No ipak nisam dovoljno naivan da progutam priču o ‘underdog’ Reignsu. Da… čovjek koji je zadnje tri godine bio main event WM, od čega je u prvoj od tih doveo Lesnara na rub poraza. Na kraju je Rollins porazio obojicu (ne samo onoga kojega je pinao, dvije osobe su otišle kao gubitnici, samo jedna kao pobjednik).

Taj čovjek je onaj koji ide protiv svih izgleda? Nemojte se šaliti. To je priča u kojoj mogu proći Daniel Bryan ili Dolph Ziggler, a ne čovjek koji izgleda kao da ga je neki antički umjetnik klesao u kamenu. Drugim riječima, njegov dolazak za mene je pokazao samo kakav je glupan, a u tome su komentatori itekako pomogli. Da, komentatori koji su govorili kako nema šanse da se Roman pojavi u koliko je lošem stanju, i onda se isti pojavi? Znate onu staru mudrost koja kaže ‘biraj svoje bitke’? E pa netko s gramom soli u glavi bi to napravio. Zašto ići u borbu kako bi još jednom dobio batine, zašto ići prije nego si spreman? Pogotovo kada znaš da spreman imaš itekako dobre šanse. Drugi puta mu radije dajte Sun Tzovu legendarnu knjigu, možda nešto nauči. Za ovakvog Romana nikoga nije pretjerano briga, a to je pokazala i publika koja je navijala kada je dobivao batine. Pokušavam se sjetiti kada je zadnji puta publika bila na njegovoj strani.

Čak se ne želim niti dotaknuti turbo glupe priče oko suspenzije. Nakon razgovora sa šefom dobiješ suspenziju, a kada prebiješ čovjeka u lisicama, te time ugroziš main event svog centralnog događaja sezone, ne. Logično, zar ne? Naravno da nije. Glupo je. Kao što je bilo glupo od prvog dana. Također, još jedan način koji treba stvoriti ‘underdoga’ od Romana, a već smo ustvrdili da on to ne može biti.

Može li ovaj segment poslužiti za nešto dobro? Naravno, može. Ali ne po pitanju priče, koja pod hitno treba bolje pisce. Ovo može poslužiti za to da meč dobije neko stipulaciju u kojoj će se Lesnar i Reigns mlatiti, bez da ih pravila u tome sputavaju. Recimo sve ono što Lesnar vs Ambrose nije bio, a mogao je biti. No van toga, cijeli ovaj segment nije pomogao, nakon njega me meč ne zanima ništa više nego prije. A realnost je takva da me nije pretjerano zanimao niti prije, ponajprije zato što se Lesnar nikada ne pojavljuje (jadna Naomi i pravilo o 30 dana), a Roman je štićenik koje pokušavaju pokazati kao jadnika protiv koga su sve si urotili.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Sirov pogled – Underdog"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*