Sirov pogled – Što će ti neprijatelji kada je tu John Cena?

Svakog utorka, nakon što noć ranije završi WWE Raw, uzet ću jedan segment sa showa i analizirati ga na svoj način. To neće biti recenzija, za njih će biti zadužen kolega, to će biti seciranje jednog segmenta, njegove genijalnosti ili nedostatke iste. To će biti isključivo moje viđenje na stvari s kojim se možete i ne morate složiti.

Nema boljeg načina za otvoriti prvu epizodu nego početkom samog Raw-a. John Cena na pozornici, nakon što je tjedan dana ranije gledao kako pred njegovim očima tri njegova Survival Series sudruga dobivaju otkaz – Erick Rowan, Ryback i Dolph Ziggler. Nadao sam se kako će to promijeniti njegov lik i njegovo ophođenje, kako više neće biti Superman (me)Cena nego čovjek koji je spreman suočiti se s posljedicama.

Krenulo je dobro. Nešto je govorio, a onda je jedna rečenica došla kao šamar budali. Da nisam ležao na kauču dok sam gledao vjerojatno bih pao sa stolice. Dio njegova genijalna plana za povratak prijatelja je taj da osvoji naslov na Royal Rumblu i drži ga doma dok trojac ne dobije svoj posao natrag. Kaj? Kako će im to pomoći? Ostao sam zbunjen, to je trajalo sve do trenutka kada sam shvatio kako sam bio u zabludi oko Cene. On je samo egomanijak kojem je stalo samo do jedne jedine osobe – sebe.

Sama ta izjava bila je lagana uvreda svim gledateljima. Što ako ne bude najvažnije titule kompanije niti na jednom događaju idućih nekoliko mjeseci? Znate što, to se upravo događa zato što istu drži Brock Lesnar. Ucjenjivati nečime što već imamo nije najbolji potez. Zapravo, korištenje ucjene te ne čini ništa boljim od Seth Rollinsa koji je uz pomoć jedne vratio Authority na vlast. Tada je John Cena napravio dobru stvar da spasi prijatelja, ovog puta nije.

Mogao je reći kako za uzvrat da ih vrate se neće boriti na Royal Rumblu – niti u jednom meču. Tako on sigurno neće dobiti titulu, a povećat će se šanse da je Seth Rollins dobije. To je ishod kojeg Authority želi, zar ne? Možda WWE ne bi imao svoju najveću zvijezdu na tom PPVu, ali John Cena ne bi ispao slab. Ispao bi kao pravi borac koji je žrtvovao sebe kako bi vratio prijatelji, stavio bi njih ispred sebe. Učinio bi pravu stvar i vjerojatno bi dobio puno podrške publike za taj potez. Ispao bi pravi heroj, nešto što već neko vrijeme nije kod bilo kog punoljetnog.

Dodatan uteg stavili su Triple H i Stephanie svojim govorom. Oni su pokazali više entuzijazma, premda on bio lažan, da se trojac vrati na posao nego John Cena. Napravili su nešto po tom pitanju, premda je i to zapravo bila (ponovo) lažna nada u nepoštenom meču gdje Cena nije imao pretjerane šanse. Zapravo je dobio besplatnu alibi priliku, u kojem je sudjelovao tamo gdje nema šanse bez da išta samostalno i samoinicijativno napravi. ‘Probao sam’, a nisam uspio.

Jesu li trebali tako razviti situaciju? Ja bih volio da se situacija tako razvila, premda mislim da WWE nema hrabrosti za takvo što. Isto tako, ja ne vidim njihov dugoročni plan pa je ovo možda samo prva točka neke velike i dobre priče. No dok je ne vidim, ovo ću tretirati kao propuštenu priliku da John Cena postane čovjek. ‘Hustle, loyalty, respect’? Ja sam u tom segmentu vidio samo ovo prvo.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

4 Comments on "Sirov pogled – Što će ti neprijatelji kada je tu John Cena?"

  1. Trebao je reći da bude uzeo titulu i branio je u NJPW kao što je to rekao CM Punk, to bi imalo malo veću težinu od sjedenja doma.

  2. Svaka čast Sherpa, odličan način pisanja.

  3. Slazem se. Nisam Cena hejter, ali nisam ni njegov fan. Ne mislim da je los wrestler, niti da je los na mic worker ali njegovi promoi su uzasni, a ni matchevi nisu bas najbolji osim ako nema dobrog protivnika. Medutim, WWE jednostavno nema nikog poput Cene i ja osobno ne vjerujem da cemo ikada vidjeti promjenu njegovog gimmicka. WWE pokusava progurati Reignsa na njegovu poziciju, ali on je trenutno los, Bryan nije njihov prototip lik i ne mogu se osloniti na njega zbog ozlijeda, od Ambrosea su napravili mentalno hendikepiranu osobu i iako mislim da ce biti WWE champ u buducnosti, ali WWE nikako ne planira da on bude njihov broj 1.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*