Sirov pogled – ramification

I tako nam dođe RAW nakon (meni) lošeg Survivor Seriesa. Bio je to zapravo sasvim solidan, pa čak i dobar RAW koji je imao svoj učestali problem previše praznoga hoda u svoja tri sata trajanja. Ipak jedna stvar mi je upala u oko, stvar preko koje mi je teško preći, koja nije samo problem današnje epizode nego kontinuirana kroz nekoliko tjedana, a danas ju je definirala riječ ramification.

Steph i Foley izgledali su veselo što je njihov tim dobio, pričaju o tome kako su dobili 3 naprema 2 Survivor Series mečeve, kako su uz to još imali Goldberga, i kako je to za RAW brand bila dobra večer te kako neće biti kazni. I tek što su to izgovorili u kadru se pojavio Sami Zayn kojeg su pozvali da im se pridruži. Razlog? On će biti kažnjen što nije donio titulu na RAW. Počeo sam vrištati od smjeha koliko je to glupo – čovjek koji je izgubio meč tako što je protivnik varao morat će se iskupiti za svoj poraz. I to samo on.

Neće se morati iskupiti niti jedan od pet pojedinaca koji je izgubio muški eliminacijski meč, nešto što fanovi gledaju kao jedan od najvažnijih mečeva godine. Neće kazniti Strowmana zato što je dopustio protivničkoj maskoti da ga eliminira. Neće kazniti niti Owens koji je sam sebe diskvalifikacijom izbacio iz meča i time kao prvak bio kraće u meču nego protivnički prvak. Neće kazniti niti Jericha koji je mjesto na meč bio fokusiran na skupljanje papira svoje liste. Neće kazniti niti Rollinsa koji je pristao biti dio tima, a za to dobio (i to baš u ovoj epizodi) priliku za naslov, a nije donio baš puno svom timu. Neće kazniti niti Reignsa koji je u konačnici bio zadnji eliminiran i s kojim Steph i njen muž godinama imaju trzavice. Ne. Nitko od njih neće biti kažnjen. Kažnjen će biti samo čovjek koji je izgubio meč na prevaru.

Niti je to najgora stvar u cijeloj priči. Ono najgore tek slijedi. Sami Zayn, nekadašnji NXT prvak, koji je do neki dan imao (meni) (po)najbolji WWE meč ove godine (mislim na Zayn vs Nakamura kojeg je u subotu nadmašio tag tim meč za naslov s NXT TakeOver Toronta), čovjek koji je jedan fantastičan hrvač i zaslužuje puno bolje, krenuo je odraditi najavljeni meč. No prije nego što je ušao u ring napao ga je Strowman i prebio. Nakon toga je nastavio mlatiti, kao što je prvog tjedna brand splita mlatio Ellswortha i tjednima nakon njemu slične lokalne talente. Negdje usred tog mlačenja se oglasilo zono i meč je službeno krenuo. Sve dok onesviješteni Zayn nije bio postavljen u kut kako bi primio završni napad od Strowmana…

…tada se pojavio Foley, sav strgana glasa i tražio da se prekine meč pošto Zayn nije u stanju nastaviti borbu. Baš kao završni šamar svima. I dok je za vrijeme svoje karijere bio mazohistički nastrojen, obo danas je bio čisti sadizam. On je bio taj koji ga je kaznio. On je mogao doći nakon što je Strowman napao Zanya s leđa izaći i kazati kako neće biti meča zbog toga, no ne, on je pustio masakriranje. I onda kao završnu sramotu je izašao kako bi ga ‘spasio’. Sjajan spas. Pusti da me 5 minuta mlate, onda mi dođi pomoći. Hvala lijepo, mogao si onda pustiti da me namlate do kraja, ako me ne bi ubili, barem bi u lokvi svoje krvi zadržao koliko toliko dostojanstvo.

Dok je Zayn postao smijurija, Foley iz tjedna u tjedan pokazuje kako nema ideje što bi njegova uloga trebala biti i kako bi se trebao ponašati. Svako malo kao pozitivac radi odluke koje štete drugim pozitivcima, gura ih gladnim lavovima i onda zatvara kavez za njima.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "Sirov pogled – ramification"

  1. Dobro si to rekao,no što očekivati od kompanije koja ne zna prezentirati svoje mlade nade nego bukira partimere kao nekakve snagatore i nepobjedive borce.
    Ovaj Survivor series se može mjeriti sa onim iz 2015.,oba su bila loša sa nikakvim rivalstvom između timova i naravno opet su u fokusu bili autoriteti sa oba branda.Da ne spominjemo kako već mjesecima ne znaju bukirati ni Owensa ni tzv. face-a Rollinsa.
    Raw više i ne pratim,tek pročitam sažetke i čini se da ništa i ne propuštam,a što se ima propustiti?Rollins je i dalje neuvjerljiv kao face,Owens glumi pomoćnika Jerichu s listom dok sada imamo i nekakav tim Rollinsa i Reignsa.Zašto se Zayn i dalje kažnjava da glumi žrtvu Braunu,hoće li se kompanija odlučiti na feud Zayna i njega ili ga poslati na SD.

    I šećer na kraju,dati Goldbergu pobjedu nad Lesnarom,kojeg su bildali kao “zvijer” od 2014.,samo kako bi prodali što više kopija one igre,pametno nema šta.Samo fali da imamo feud Golbderga i Ellswortha nakon Royal Rumble-a.A čini se da će tako i biti i onda kad upropaste hrvača sa lošim bukingom čude se zašto nitko ne mari za njega.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*