Sirov pogled – Predoziranje

Otvorih reddit i vidim temu koja kaže kako je Dave Meltzer dao četiri zvjezdice ovotjednom main eventu RAWa. Onome u kojem su Sasha Banks i Charlotte imale meč u kojem se pinovi broje bilo gdje. I u pravu je, bio je to zaista sjajan meč, bez imalo razmišljanja bolji od njihova Hell in a Cell meča, stipulacije koja je tu često kako bi završila zavadu.

Vratimo se na WM, tada je predstavljen ženski pojas. Od tada pa do danas prošlo je malo više od pola godine, a sve što smo imali u programu za naslov su njih dvije – pet promjena pojasa koje su dovele do toga da su i jedna i druga danas trostruke prvakinje!!! Pokušavam se sjetiti da li je u tom periodu i jedna druga cura imala priliku za naslov, i koliko god se trudim, nisam sto posto siguran, ali mislim da je odgovor ne. Zvuči pomalo nevjerojatno, pogotovo zato što njihova zavada nije bila bog zna što kvalitetna, a odluke o skidanju pojasa su bile i više nego upitne. Kada je izgledalo kako će Sasha Banks zadržati titulu, izgubila ju je u svom rodnom gradu, a kada je izgledalo kako je neće ponovo osvojiti, ugrabila ju je u rodnom gradu svoje protivnice. Sve redom bez ikakvog konkretnog smisla, kao da se igraju vrućim krumpirom, a ne pojasom. Samo neka ne zaborave da se i vrući krumpir u nekom trenutku ohladi, kao što i pojas izgubi značenje.

Prošla godina bila je u znaku revolucije. Laž kakve nema. U prvoj polovici tog razdoblja nije bilo pomaka, kada smo čekali da Nikki Bella obori rekord, a onda kada je Charlotte preuzela stvari dobili smo jednu drugu situaciju koja je danas itekako izražena na RAWu. Jedino tko je bitan su tri od četiri jahačice, kako su ih zvali u NXT dana. Osim dvije prvakinje tu je još Bayley na koju ću se osvrnuti malo kasnije. Ostale kao da ne postoje. Kada je RAW izvuko Fox za Survivor Series meč, bio sam začuđen pošto uopće nisam znao da je na RAWu. Nije je bilo na televiziji mjesecima, pri tome ne brojim Total Divas. Stavljena je u važan meč kao potpuno irelevantna. Kasnije sam se sjetio kako je nedavno imala neki program s Niom Jax, koji je bio toliko važan da sam ga zaboravio gotovo instantno. I pitajte me sada tko je još član ženske RAW divizije, ja ću vam kazati kako nemam pojma. SmackDown to (za sada) radi mnogo bolje.

Bayley. Što reći za curu koju su obožavali u NXTu? Pa… nemam pojma. Ne razumijem odluke. Nakon što smo na Survivor Seriesu imali meč u kojem je onda donijela pobjedu za svoj tim, te je nakon toga dobila batine od Charlotte, očekivao sam kako će krenuti tim putem. Kako će se huggerica nešto napraviti kako bi adresirala to što je bila napadnuta i kako bi trebala imati priliku za osvetu, ujedno i za titulu. Hoćemo li sada imati tu priču kada Charlotte više nije prvakinja? Moguće, a možda će se zabpraviti kao što je naizgled zaboravljena priča o tome tko je napao Nikki Bellu. Čuvati za neka kasnija vremena u takvim situacijama nema smisla – ako za tu priču krenu za nekih mjesec dana, nitko se više neće sjećati da se to dogodilo. Niti će biti relevantno, niti je WWE pokazao kako zna napraviti nešto od prije par mjeseci dovoljno važnim kada to predstavlja fanovima.

Pitanje koje se postavlja je koliko dugo nećemo gledati Banks vs Charlotte? Divizija koja je sama po sebi relativno tanka na način korištenja postala je još tanja. I vidjet ćemo zasigurno, sada Charlotte ima priliku za revanš, a sigurno će se susresti u tag timovima koje WWE toliko voli postaviti kada ne zna što bi točno napravio. Što ja zapravo tužno – zgadit će nam meč između dvije sjajne cure koje pružaju vrlo dobre mečeve, baš kao što su nam polako krenuli gaditi pojas.

Krenite koristit sve cure koje imate na pametan način, i imat ćete diviziju s kojom se možete ponositi, a ne samo vikati revolucija.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Sirov pogled – Predoziranje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*