Sirov pogled – Dva tjedna pauze za dvije priče

Dva tjedna, zbog poslovnih obaveza, nisam bio u stanju napisati Sirov pogled, danas je red da to ispravim. Sudbina je htjela da propustim dvije solidne, pa čak i dobre Raw epizode i vratim se s pogledom na groznu epizodu. Naravno, dojam je subjektivan, možda će vama biti fantastična, meni nije.

Danas vam dolazim s dvije zamjerke – na to što su napravili s Randy Ortonom i na psihopatsko ponašanje John Cene. Žao mi je Hayman i Wyatt, vaši segmenti su bili genijalni, no sramota koja je sa spomenutim zvijezdama napravljena nije mi dala mira. Nisam mogao, zapravo nisam želio prešutjeti.

Krenimo s Ortonom. Njegovo pojavljivanje na Fastlane meni je bilo fantastično, u recenziji sam kazao da je to bilo jedno od tri sjajne stvari te večeri. Za mene je tog trenutka Orton postao pozitivac (babyface). No WWE nije imao takav plan, već iduću večer napravio je potez u kojem se Orton vratio u Authority. Stephanie McMahon, ista ona koja je muža natjerala da dopusti ostalim članovima da ga prebiju, te večeri mu je pružila ruku pomirbe i vratila ga u svoje redove.

Nije mi bilo jasno zašto je ona uopće to ponudila, ništa jasnije mi nije bilo niti zašto je Orton to prihvatio. No, rekao sam ‘ajde, dat ću im ono što Amerikanci nazivaju ‘benefite of the doubt’. Vjerovat ću da imaju neku pametnu ideju, čak mi se i svidjelo kako je prošlog tjedna upravo Orton jednim jedinim potezom pomogao da Rollins dobije Reingsa, nešto u čemu niti jedan drugi član Authoritya oko ringa nije uspio.

I onda se dogodilo ovotjedno izdanje za koje ne znam od kuda točno početi. Otvorili su show, puno su pričali, a onda je Orton uzeo mikrofon i rekao svakom članu što ga ide. Zaista sam uživao u tome, čak i nakon točke kada je rekao da se samo šali, što je Rollins podržao. Da, isti onaj Rollins koji sebe naziva intelektualnim arhitektom. Spletkaroš i oportunist cijelo je vrijeme bio siguran da ga Orton neće napasti, čak niti nakon što je to eksplicitno naglasio. Razumijem kako zbog bahatosti i arogancije može misliti da mu Orton nije problem, ali misliti da ga neće napasti? To nema baš nikakvog smisla.

Što se dogodilo do kraja večeri? Naravno da ga je napao i pošteno premlatio. Uživao sam u tome što mu je napravio, ali ne i kako su došli do toga. Način na koji su sve izveli je grozan. Orton je imao jedan od najgorih planova u povijesti i uspio ga je izvesti zato su se svi ponašali kako se nije dogodilo. Kane i Big Show su se nešto ranije posvađali, pa ih je Steph za kaznu poslala ranije u krevet, a J&J su Sethu govorili kako im Ortonovo ponašanje smrdi, a kada je potpuno zasmrdjelo nisu bili tamo da pomognu, ili barem prime RKO umjesto Rollinsa.

Imam i teoriju zašto su sve to napravili. Moje razmišljanje ide prema tome da nisu htjeli da Randy Orton postane naglo popularan kod publike, pošto je trebalo napraviti Reignsa popularnog, zato su ga držali na ledu. Možda malo predugo zato što su ga prilično ohladili s obzirom kako je na Fastlanu bio vruć.

Nije to jedino što se sinoć ohladilo. Rusev vs Cena trenutno je kao skulptura od leda na vrućem ljetnom suncu dubrovačkih zidina. Što je dulje gledate, shvaćate kako ista pred vašim očima nestaje i postaje samo sjećanje koje nije dovoljno ugodno da ga dugoročno upamtite.

Cena je prokleti psihopat. Da sam roditelj (a nisam) i imam klinca (nemam) kojem se sviđa WWE držao bih ga dalje od najveće zvijezde kompanije. On je čisto zlo obučeno u šaroliko vesele majice kao da smo na maškarama, egoistični manijak koji ne vidi dalje od vlastita nosa i koji će napraviti sve kako bi dobio ono što želi, ponekada i preko leševa. On je kao političar, priča priču koja mu odgovara, radi isto to, bez obzira bilo to kontradiktorno onome od prije par mjeseci.

Noćas je rekao Rusevu da ako spomene Ameriku u nekom negativnom kontekstu, da će ga ubiti. Čak ni Hrvati i Srbi nisu više toliko na nacionalistički nož kao što je Cena bio. Naravno da je Rusev rekao nešto protiv Amerike, nešto što je za njega postalo uobičajeno, a onda je došao Cena i napao ga. Onesvijestio ga, polio hladnom vodom kako bi ga razbudio i ponovo ga napao. Sve dok Lana nije popustila i gotovo u suzama rekla Ceni da će dobiti taj WM meč. Ako se pitate gdje se točno borio za Ameriku, moj odgovor je nigdje, samo za vlastiti interes.

Meni je ovo izgledalo kao WM promo koji će se održati u Guantanamu. Čudi me samo što nije Ruseva nisu nazvali teroristom kako bi ga publika još više mrzila. Vjerojatno zato što se ipak netko iz kreativnog tima sjetio da je na isti način Cena morao ‘vratiti’ Authority prije nekoliko mjeseci. Tada se ‘osjećao loše’ zbog toga, sada se osjećao ponosno kada je bio sa suprotne strane takve situacije.

Isto tako se nadam da će se netko sjetiti da je Sheamus otišao nakon što se priključio Cena timu prije Survival Series. Kako je ozljedu zaradio zato što je stao uz bok velikog ‘pozitivca’ i da će se na WM pojaviti kako bi koštao Cenu meča.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Sirov pogled – Dva tjedna pauze za dvije priče"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*