Sirov pogled – Divas divizija

Sredinom prošlog tjedna dobio sam dobru ideju što imati u ovotjednom broju Sirovog pogleda. Premda Raw još nije bio emitiran, mogao sam očekivati da će se stvari odigrati točno onako kako mi je potrebno za ovaj članak. Na kraju i jesu.

Dio mene je htio pisati o Seth Rollinsu, njegovim golim slikama i kako će to utjecati na njegovu karijeru. Htio sam pisati i o braći Rhodes – Stardust i Goldust zaslužuju jedan članak prije nego potonji ispuni ono o čemu glasine pričaju i ode u mirovinu. Nadam se kako će njihov meč biti tek na WM 31 pa da ću imati još koji tjedan da se osvrnem na to.

Na kraju sam se odlučio za svoj originalni plan, nastavak na pomalo kontroverzni potez kojeg sam napravio u prošlotjednoj NXT TakeOver: Rival recenziji. Potez iza kojeg i dalje stojim – onaj u kojem sam ženski meč s tog događaja nazvao najboljim mečom večeri. Neki od vas će se složiti sa mnom, dok će većina reći biti na suprotnoj strani vage. Nakon njihove tako dobre predstave odlučio sam pogledati što WWE nudi ženama.

Odite na forum, pročitajte neku SmackDown ili Raw recenziju koju članovi pišu i moći ćete vidjeti kako veliki dio njih ne gleda ili ih nije briga za Divas mečeve. Zaista ih ne krivim zato što se i ja jedva trudim nalaziti razlog da mi oni budu relevantni, što je skoro pa Sizifov posao. Hrvanje kojeg pružaju je loše, priče kojima su njihove zavade vezane su grozne, žene su prikazane potpuno seksistički, a svaku od njih mogu opisati kao ludu i(li) primadonu. Nikakv drugi gimmick ne postoji. One su tamo samo da budu zgodne, a ne da pokažu ono čime se bave. Ne želim ni pričati da Raw u svoja tri sata ne uspijeva dati im više vremena, pogotovo kada dva od ta tri sata otpadnu na reklame i mečeve upitne kvalitete.

Može li se to promijeniti? Treba li se to promijeniti? Odgovor na oba pitanja je da. Čak i ako ne volite Divas mečeve, što ćete izgubiti ako oni budu kvalitetni? Ništa, a cijeli show samo može dobiti na kvaliteti, nikako izgubiti. Glavno pitanje je kako to promijeniti, a na to vam mogu dati par ideja, no ja nisam Vince McMahon da to mogu provesti.

Prva i glavna stvar koju bih ja napravio je stavio hrvanje u prvi. Možete reći kako je dio Divas divizije sačinjen od propalih manekenki. Kažite i nećete biti daleko od istine. Tu je veliki dio problema, ono malo talenta što je ostalo se gura u drugi plan kako bi se smanjivanjem hrvanja odvratila pozornost na očigledan hrvački nedostatak pojedinih dama. Dolazimo gledati WWE radi toga, a ne radi gledanja oskudno obučenih djevojaka. Za to možemo gledati modne revije, za koje nisu dovoljno dobre, ili listati stranice Playboya, gdje imaju još manje odjeće.

Iduća stvar na kojoj treba poraditi vezana je uz priču. Ovog tjedna mogli smo gledati kako su Bella blizanke ukrale odjeću svoje suparnice pa je Paige morala nabaviti drugu. Zaista? To je dio priče s kojom gradite borbu za Divas pojas? To je toliko djetinjaste i nezrelo da bi se i klinke u osnovnoj školi toga posramile. Zar je tako teško složiti smislenu priču koja dolikuje ženama? Naglasak na ženama, ne na djevojčicama ili djevojkama – ženama.

Kada smo kod priče, ona je navodno vezana uz reality show Total Divas događanja, no čak je i to grozno odrađeno. Tjedna događanja nisu usklađena, nije nuklearna fizika to napraviti. Ne postoji razlog zbog kojeg bi netko tko gleda samo Total Divas gledao Raw, ili obrnuto. Povezano, a pokušavaju se praviti da nije. Još jedna stvar koja nema nikakvog smisla. Trebali bi težiti fluidnosti, a ne stvarati kaotičnost tamo gdje to nije potrebno.

Postavlja se pitanje zašto bi ijedna djevojka koja zaista voli hrvanje htjela sjesti na vlak kojem je prva stranica NXT, a završna WWE Divas divizija? Novac i slava su odgovori na to pitanje. Koliko god NXT pružao sjajnih stvari ovo dvoje ne može pružiti, barem ne u toj mjeri da si netko dugoročno osigura financijsku stabilnost ili planetarnu popularnost. Divas divizija i Total Divas to nude. To je veliki kamen spoticaja koji neće tako lako nestati. Nije ni potrebno da potpuno nestane, lako ga je zaobići, samo je potrebno volje.

Dok se to ne dogodi nemojte očekivati da će Paige, AJ Lee i ostatak dama napraviti toliko kvalitetan meč kao što su napravile Charlotte, Bayley, Becky Lynch i nova NXT prvakinja Sasha Banks.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Sirov pogled – Divas divizija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*